Gaz Metan, deja calificată între cele mai bune 16 în EuroChallenge, pierde în Rusia. CSM Oradea şi BC Mureş câştigă dar…

Gaz Metan Mediaş, viitoare adversară a „violeţilor” de la BC Timişoara în ultima etapă a turului Ligii Naţionale, sâmbătă la ora 18, în judeţul Sibiu, a pierdut astăzi în Regiunea Moscovei, la Triumph Lyubertsy, ultima partidă din cadrul Grupei D a EuroChallenge, pe care a abordat-o cu calificarea deja în buzunar, după cele 4 victorii în precedentele 5 runde.

Învinsă în prelungiri la Mediaş de cei de la Triumph, cu 81:84, după 7:10 în overtime, Gaz Metan a cedat şi în revanşa de astăzi, cu 94:72, pierzând toate cele 4 sferturi: 21:16, 26:14, 26:22 şi 21:20.

Învingătorii au câştigat astfel şi Grupa D, cu 5 succese şi un eşec, pe când Gaz Metan s-a calificat de pe poziţia a doua, cu 4 victorii şi două înfrângeri. Shiloh a fost coşgeterul medieşenilor, cu 19 puncte, iar Marojevic a izbutit un double-double (13 p. / 10 recuperări). Marojevic, Kemp, Shiloh, Dumitreescu şi Dumitru au fost cel mai mult folosiţi, dintre cei 9 baschetbalişti utilizaţi, în marje de la 36 la 24 de minute.

Medieşenii, care n-au în schimb un sezon deloc strălucit în Liga Naţională, s-au calificat între cele mai bune 16 grupări ale competiţiei europene. În alte două din totalul de opt grupe în EuroChallenge, atât orădenii cât şi târg-mureşenii au învins acasă şi au obţinut astfel a treia victorie în faza grupelor, CSM Oradea – Royal Hali Gaziantep 73:71 şi BC Mureş – Rilski Sportist 92:85, dar au ratat calificarea, ambele la câte un punct diferenţă, bihorenii în urma unor grupări din Turcia şi Rusia iar formaţia lui Dan Păltinişanu şi Ivan Jelenic devansată fiind de cluburi din Belarus şi Ungaria (Szolnoki Olaj).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: