Gaz Metan Mediaş – BCM Timişoara 111-89 (55-48)

Baschetbaliştii de la BCM Timişoara au cedat sîmbătă seară pe terenul uneia dintre fruntaşele Diviziei A, în cea de-a doua etapă a returului, ţinînd pasul pînă la mijlocul celei de-a treia reprize, cînd învinşii băieţilor lui Dragan Petricevic în finala de anul trecut a Cupei României şi-au valorificat superioritatea valorică şi s-au distanţat la o diferenţă de 22 puncte.

Rade Dzambic, al doilea marcator pentru BCM, cu 16 puncte

„Gaz Metan a cîştigat meritat dar în ansamblu BCM a practicat un joc bun, în creştere faţă de meciul precedent, cîştigat acasă cu BC Mureş, opinie împărtăşită de antrenorul principal Dragan Petricevic”, a explicat Ilie Triţoiu, Team manager la BCM Timişoara, pentru care au punctat opt jucători, şi anume Pesic (22), Dzambic (16), Habus (13), Mirkovic (12), Păltinişanu (12), Markovic (10), Czmor (3) şi Dragoş, un punct.

Timişorenii au început foarte bine, conducînd în debutul partidei şi regăsindu-se la egalitate, 29-29, la finele primului sfert, după care gazdele au cîştigat cu 26-19, 35-31 şi, cel mai detaşat, 21-10 în ultimul sfert. „Echilibrul s-a rupt la jumătatea sfertului al treilea, cînd Gaz Metan şi-a sporit procentajul reuşitelor, intrîndu-i absolut tot”, a mai spus Triţoiu.

Semnificativ, Gaz Metan are un lot cu o talie superioară de înălţime grupării timişorene şi „practic cu două echipe, oricare jucător de pe banca lor de rezerve oferind acelaşi aport în evoluţie ca şi primii cinci”, cum a explicat Team managerul Triţoiu.

Doi dintre străinii din lotul lui Bruno Soce şi Ovidiu Teleabă, şi anume cinciarul Deven Mitchell, o extremă, şi fundaşul Jarrett Howell, au avut un procentaj foarte bun al aruncărilor la coş, cu 3 din 4 reuşite în aruncările libere, 7 din 11 de două puncte şi o reuşită, 100%, la cele de trei puncte în cazul primului, respectiv de 7 din 9 la aruncările de două puncte şi 4 din 5 la cele de trei pentru fundaşul cu numărul 12, jucători care evoluează în baza unor contracte învîrtindu-se în jurul a 10.000 euro pe lună.

Atmosfera în sala din Mediaş, plină ochi, la joc asistînd în jur de 1.000 spectatori, a fost întreţinută de bătaia tobelor şi încurajările permanente ale publicului gazdă, care astfel a asistat şi la o victorie după ce baschetbaliştii timişoreni se impuneau în sezonul trecut în faţa lui Gaz Metan, în sala din Sibiu, în faţa unor tribune pline şi foarte partizane grupării ardelene.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + patru =

 


Alte articole legate de acest subiect: