Hristu Șapera (BCMU Pitești): „Am intrat în meci total deconcentrați pentru o astfel de partidă. Toate acele mingi la mijloc care au fost date Timișoarei ne-au răpit orice șanse de a reveni în meci”

Înfrângerea lui BCMU Pitești cu BC Timișoara în semifinala Cupei continuă tradiția ultimilor ani conform căreia gazda Final Four-ului nu câștigă competiția eliminatorie. Timișorenii s-au impus cu 91-81 la capătul unei partide în care formația organizatoare nu a condus nici măcar o dată. Antrenorul lui BCMU Pitești, Hristu Șapera, a vorbit la conferința de după partidă despre presiunea prea mare pe care elevii săi nu au putut să o gestioneze și despre mingile de la mijloc pe care arbitrii le-ar fi dat pentru adversari.

Hristu SaperaHristu Șapera crede că jucătorii au intrat deconcentrați și îi pare rău că formația sa a ratat trofeul. „Cred că am avut o șansă și o oportunitate foarte bună să câștigăm un trofeu în acest sezon. Din păcate, presiunea, cred eu că a fost prea mare și nu am rezistat așa cum ar fi trebuit. Am intrat în meci, din punctul meu de vedere, total deconcentrați pentru o astfel de partidă și acest lucru ne-a costat mult prea mult. Acele greșeli copilărești pe care le-am făcut la începutul meciului și care au reapărut în momente importante au arătat că nu am fost pregătiți să atacăm meciul așa cum trebuie și evident ne-am îngreunat foarte mult misiunea. E adevărat că toate acele mingi la mijloc care au fost date Timișoarei ne-au răpit orice șanse de a reveni în meci. Dar, per total, cred că trebuia să facem un joc mult mai bun, să avem o concentrare mult mai bună și o energie mult mai bună. Asta este. Îmi pare, personal, rău pentru toți fanii noștri care știu că așteptau un rezultat foarte bun în acest Final Four. Îmi pare rău că i-am dezamăgit. Dar viața merge mai departe. Trebuie să jucăm în continuare. Mâine se va juca un alt meci pentru locurile 3-4 pe care trebuie să-l câștigăm și mai departe trebuie să jucăm în play-off. Încă o dată vreau să spun, îmi pare rău pentru fanii noștri, pentru oamenii de aici. Îmi pare rău personal pentru că aș fi dorit foarte mult să facem un rezultat bun pentru cineva care a însemnat foarte mult pentru echipa asta. Dar trebuie să mergem înainte, viața merge înainte și e nevoie să ne ridicăm”, a declarat Șapera.

Tehnicianul gazdelor a vorbit și despre tradiția din ultimii ani când formația care a găzduit Final Four-ul Cupei nu a reușit să cucerească trofeul. „Știți foarte bine că în ultimii mulți ani, practic când s-a oprit hegemonia Asesoft-ului în Cupă, echipa gazdă nu a câștigat Final Four-ul. E adevărat, e o presiune suplimentară și a fost foarte importantă. E normal, de multe ori când vrei să faci foarte mult îți ies foarte puține. Nu pot să spun că nu ne-am dorit să jucăm, să facem un meci bun, să câștigăm această Cupă. Deși am încercat să calmăm această energie de care spuneam nu s-a putut și s-a dovedit că a fost un factor foarte important. Evident pentru fiecare jucător este important să câștige ceva în viață, pentru oricine este. Și acum era o oportunitate foarte, foarte bună pentru noi. E normal, suntem cu toții dezamăgiți, atât eu cât și ei. Când ai o asemenea oportunitate în mână și o scapi e normal să fii dezamăgit. Pe de altă parte asta este meseria noastră și trebuie să ne ridicăm din acest moment greu. Sportul are părți frumoase și părți mai puțin frumoase și trebuie să facem față”, a adăugat Hristu Șapera.

Piteștenii s-au apropiat după pauza mare la cinci puncte și au avut și alte momente când au revenit în joc, dar la final bănățenii au încheiat victorioși pentru 10 puncte. „Cred că am revenit de mai multe ori și ne-am apropiat la 2, 3 posesii de Timișoara. În acele momente contează absolut orice, orice minge a mijloc, așa cum am spus. Nu vreau să spun că arbitrii ne-au furat, vreau doar să spun că orice minge la mijloc a fost dată lor. Două trei decizii proaste ale noastre și e foarte greu. În momentul în care ajungi la o posesie să treci peste, să conduci, atunci ai șansa să revii în meci și cred că s-ar fi schimbat soarta meciului. Din păcate noi nu am reușit să ajungem decât la 2, 3 posesii și acolo cred că s-a făcut diferența”, a mai spus Șapera, care își dorește victoria în finala mică și un parcurs cât mai bun în play-off. „Mai avem play-off-ul de disputat și vrem să facem o figură cât mai frumoasă și, de ce nu, să avansăm în semifinalele campionatului. Este important în acest moment să jucăm acest meci, eu personal vreau să câștigăm meciul de mâine și mai departe să ne refacem și să atacăm această serie de play-off. Nu este un capăt de țară că am pierdut o finală de Cupă. Știți foarte bine, Cupa este o competiție a surprizelor și se desfășoară într-un singur meci eliminatoriu. Într-un meci se poate întâmpla orice. Nu trebuie să facem un capăt de țară din acest lucru. E adevărat, trebuie să tragem niște concluzii, dar mergem mai departe, în acest moment nu este timp de plâns”, a concluzionat tehnicianul piteștenilor.

BCMU Piteșt va juca în finala mică împotriva lui CSU Atlassib Sibiu vineri de la ora 15:30, pentru ca de la 18 să se joace cu trofeul pe masă între BC Mureș Târgu Mureș și BC Timișoara.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Baschet: