În Final Four, BCM Danzio nu reduce handicapul: 87-68 (51-32)

Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au trecut rapid peste eșecul din finala Cupei României și au izbutit aseară o victorie importantă, de moral, în primul meci din semifinala campionatului Diviziei A (scrie Florin Mureşan, Gazeta de Nord-Vest, cotidian sătmărean). Echipa antrenată de Dan Fleșeriu s-a impus cu 87-68, la pauză 51-32 în fața celor de la BCM Danzio Timișoara și așteaptă cu încredere meciul doi , de marți, din Banat. ”Ar fi important pentru noi să ne calificăm cu 2-0 după semifinale și să evităm meciul decisiv”, a spus la final Dan Fleșeriu.

Mehmedic a arătat o formă deosebită în prima parte, când s-a distrat cu apărarea timișoreană şi a înscris 17 puncte și a mai oferit alte pase decisive colegelor. Andreea Orosz, Claudia Pop sau Rada Giurgiu s-au zbătut și ele mult și cu folos în vreme ce Teilane și Drake au dominat lupta sub panouri. Am consemnat egalitatea doar la 9-9, în minutul 5, după care CSM-ul s-a detașat pînă la 51-32 la pauză.

În partea a doua a ieșit la rampă Ancuța Stoenescu: 31 de puncte marcate de jucătoarea de la Bega și oaspetele s-au apropiat la 14 puncte în minutul 33. Finalul e din nou dominat de trupa noastră și Mehmedic & co refac încet diferența consemnată la pauză… BCM Danzio, antrenată de profesorul Dan Ionescu, a început în componenţa Vuksic, cu opt puncte înscrise, Stoenescu – 31, Moroşan – 5, Haas – 4, Budean – 9, şi au mai evoluat Mesaros, cu 6 puncte marcate, Alecu – 5, Benţe, Stoiedin şi Nicola.

Se termină 87-68 (25-18, 26-14, 16-20, 20-16) și CSM face un pas uriaș spre finala campionatului. ”În partea secundă fetele noastre s-au relaxat și de aici evoluția ceva mai slabă din repriza a doua. E bine însă că am trecut repede peste eșecul din cupă și le văd pe fete mai determinate în vestiar”, a spus la final Dan Fleșeriu, care a amintit și de cealaltă semifinală. ”Aradul joacă din ce în ce mai bine și chiar mă surprinde de unde atîta prospețime. Cu siguranță vom cere un control antidoping la finala cu ele” a spus Fleșeriu.

CSM Satu Mare: Mehmedic-21, Drake-14, Teilane-15 ( 10 recuperări), Orosz-12, Pop-13, Giurgiu -5, Bjork-4, Olajuwon-3.

Partida a doua a semifinalei se va juca marți de la ora 18 și va fi difuzată de TVR3. În cazul unui succes al BCM Danzio Timişoara, va avea loc un al treilea meci, decisiv, la Satu Mare, la finele săptămânii viitoare.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la În Final Four, BCM Danzio nu reduce handicapul: 87-68 (51-32)

  1. Aaa spune:

    In sfertu 4 am revenit chiar la 11 puncte. Pacat ca si-au intrat in mana arbitrii si ne-au oprit apropierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = zero

 


Ultimele articole din categoria Baschet: