În sfârșit, după 8 luni. SCM Timișoara ratează startul sferturilor 1 și 3, pierdute la 9 puncte, dar revine de la 64:80 cu Brown integralist și ia o opțiune pentru intrarea în Final8: 87:85 cu Voluntari

Tare greu s-a urnit din loc caravana internă sub panourile băieților, cu mare întârziere și după o amânare a startului, cu precauții pe măsura disproporționatei reacții peste orice limite a autorităților semănătoare de panică publică fără justificare științifico-medicală, dar cu conotații pseudo-medicale și de condiționare a maselor respectiv de control al discursului ”narațiunii oficiale”, însă și-a luat totuși până la urmă inima în dinți, codașă ”la sală” după cei din handbal și volei, inaugurarea sezonului efectuându-se în cadrul preliminar al Cupei României, cu vedere largă spre turneul Final8, a se citi un permisiv criteriu de calificare. De care SCM Timișoara este mai aproape după debutul de la ora 16, victorios pe teren neutru, de puțin și grație unei reveniri în dauna ilfovenilor din Voluntari, care au surprins-o în sferturile 1 și 3.   

Într-adevăr, a fost fără meciuri oficiale pentru bănățeni din 8 martie 2020, adică de peste 8 luni, îndelungată pauză forțată în care mai mult s-a bâiguit despre ”cazuri”, ”teste pozitive, ”izolări” și ”carantină” decât despre jocul de baschet, ultimul pălind în memorie, 61:71 cu BC CSU Sibiu în sala ”Constantin Jude”, în turul fazei Top6 din ediția scurtcircuitată fără milă, lăsându-i pe timișoreni ultimii în ierarhia fruntașelor, cu 5 succese din 18 încercări.

Iar tocmai la Sibiu au reînnodat astăzi ”violeții” antrenorului-manager Petricevic reprezentațiile oficiale în întrecerile sub egida FRB, mai exact în partida inaugurală a patrulaterului cu meciuri și mâine respectiv vineri în calificările Cupei României. Miercuri tot de la ora 16 cu gorjenii, apoi vineri de la 19:30 cu gazdele de pe Cibin, apariții abordate sub scutul victoriei de astăzi, ca prim pas spre promovarea în faza finală.  

Oponenta provenea din grupa secundă valorică la ora stopării campionatului în martie, când CSO Voluntari învingea cu 38:67 la Focșani și se plasa a treia în Grupa Galbenă a locurilor 7-12, cu 3 succese din 5 meciuri la respectivul nivel.

Pe hârtie, alb-violeți cu prima șansă, precum gazdele în cel de-al doilea joc programat astăzi în sala ”Transilvania”, BC CSU Sibiu – CSM Târgu Jiu, de la 19:30. Favoritele semnau succese și în întâlnirile inaugurale din weekend ale grupelor competiției K.O., SCM U Craiova – Steaua 89:76 în duelul cel mai semnificativ, după ce în ziua precedentă oltenii se impuneau la 33 de puncte diferență iar bucureștenii la 15, CSM CSU Oradea trecând cu 68:40 de ciucanii depășiți și astăzi la 20 de puncte de cei din Bănie.

Cât despre SCM Timișoara, numai cu Brown – foto, Dragoste, Komatina, Lazar și Schipor dintre cei în alcătuirea ultimei apariții din martie, s-a impus mult mai strâns și abia după ce a revenit de la 64:80, dezavantaj consemnat după primul minut din ultimul sfert, abordat cu 10 puncte handicap.

Mijajlovic a fost cel care a preluat din nou conducerea cu o aruncare de la distanță cu nici 3 minute înainte de final, 82:80, imitat fiind în atacul următor de omniprezentul Brown, care înlătura apoi toate dubiile și liniștea spiritele din ”liberele” săltându-i pe timișoreni la cel mai mare avantaj al lor, 87:80 cu aproape două minute rămase de jucat, în ultimul contând mai puțin că au mai înscris doar ilfovenii, și numai Joseph, din ”libere” și de la distanță… 87:85.

De la 64:80, cursa de urmărire fiind demarată de Brown și completată de Gajic cu două ”trițe” succesive, dar și de Mijajlovic din ”libere”, și din nou Gajic tot de la distanță, 3 din 6 în contul său cu acest procedeu, același Mijajlovic apropiindu-i pe vestici la 79:80, după care tot el a și preluat frâiele pe tabela de marcaj.

Se încheia 87:85 (47:48) după sferturi diametral opuse, cele disputate după ieșirea de la vestiare aparținând ilfovenilor la câte 9 puncte, replicile fiind ale timișorenilor, mai consistentă ultima… 19:28, 28:20, 17:26, 23:11.

Început catastrofal pentru ”violeții” de pe Bega, Hickey, Joseph, Borovnjak și Vlad Moldoveanu punctând pentru 0:9 în primele două minute, după care abia Mirkovic a ochit de la distanță în minutul 2:14, dar și Badiu a adăugat o altă ”triță”, 3:12, deloc de mirare că ilfovenii urcau și la 11 avantaj, în orice caz minim 5.

Lansare șovăielnică a bănățenilor, care aveau să înregistreze cel mai bun procentaj la aruncările de 3 puncte, cu 13 reușite din 24 de tentative, ratând pe de altă parte opt aruncări libere, pe când CSO Voluntari n-a fost precisă de la 3 puncte, 11 din 27 de încercări.

Iar tocmai o ”triță” i-a adus în premieră în avantaj pe elevii lui Petricevic, Kelemen după 3 minute și jumătate din sfertul secund, 33:32 din assist-ul lui Gajic, după care SCM a mai preluat o dată conducerea iar Brown a urcat-o la 3 puncte avans, în față până cu 3 minute înainte de pauză, 39:39 dar și 39:41 prin Borovnjak.

Mijajlovic prelua din nou conducerea, 43:41, apoi și Brown și din nou Mijajlovic, dar Hickey avea ultimul cuvânt cu 4 secunde înaintea pauzei… 47:48.

Iar tot Hickey reușea o ”triță” în primul minut de la reluarea partidei, Vlad Moldoveanu bifând alte două puncte, și tot ei în minutul 3 al sfertului 3, desprindere la 49:61 în nici 4 minute. Se repeta istoria sfertului inaugural, ilfovenii menținându-se la 8-10 puncte avans…

Evaporat în cele nici 9 minute finale sub asaltul timișorenilor cu un total general de 16 aruncări reușite de două puncte din 34 efectuate dar și cu mai puține recuperări decât adversarul, echilibrul în mai toate privințele manifestându-se și în privința componenței efectivelor, jumi-juma autohtoni și străini în cele două alcătuiri, 12 pe foaia de joc a ilfovenilor, care au utilizat 11 baschetbaliști, numai 11 pe convocatorul lui Dragan Petricevic, doar 9 fiind și folosiți, în frunte cu căpitanul integralist Brown, double-double cu 24 de puncte incluzând 3 din 4 de la distanță și 15 recuperări, 11 defensive.

Mijajlovic, tot dintr-un 5 de start alături și de Mocrițchi, Mirkovic și Lazar, l-a secondat cu 17 puncte marcate în 21 de minute pe teren, 13 fiind înscrise de Gajic în 24 de minute și 11 de Dragoste în 19 minute, Komatina adăugând 7 în tot atât timp, Mocrițchi și Mirkovic câte 6 iar Kelemen 3 în 12 minute și 30 de secunde, fără ca pivotul veteran Lazar să puncteze în peste 21 de minute jucate.

Mai mulți marcatori ai ilfovenilor, în frunte cu Hickey, autor a 22 de puncte, Joseph reușind 18 și Moldoveanu 14, titulari alături și de Badiu și Borovnjak, pe când, dintre străini, Lee, Mccarthy și Duric au mai intrat de pe bancă, nu însă și Cordea și Schipor la timișoreni.

Grupa de pe Cibin continuă, SCM e mai aproape deja de turneul final. A reînceput așadar în sfârșit și baschetul…

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: