Încă un pas spre play-off-ul Ligii Balcanice

BC Timișoara a reușit a doua victorie consecutivă în Liga Balcanică, trecând de această dată de BC Rilski Sportist, din Bulgaria, la finele unei partide disputate pe teren propriu în fața a 1800 de spectatori. Rezultatul final a fost de 80-69 (24-20; 11-20; 25-19; 20-10) în favoarea bănățenilor, care ocupă momentan locul 4 în clasament, la egalitate de puncte cu Mornar Bar, ocupanta locului 3(ultima poziție de calificare), și la o lungime de undă de Rilski.

Cei prezenți la sala ˝Constantin Jude˝, au avut parte de o nouă partidă dificilă disputată de elevii lui Predrag Badnjarevic. Deși obosiți în urma celor 5 jocuri în care au evoluat deja în această lună, ˝Leii˝ din Banat erau nevoiți să obțină victoria în această seară, pentru a păstra șanse reale de calificare pentru play-off-ul competiției. În plus, Archie&Co. aveau de luat o revanșă după meciul tur de la Samokov, unde au fost învinși în ultima secundă, la finele unei partide în care au avut parte de un arbitraj ostil.

Și iată că victoria a venit! Nu a fost însă deloc un meci facil, bulgarii reușind chiar să conducă ostilitățiile o perioadă destul de indelungată, aceștia fiind în avantaj pe tabelă mai mereu în sferturile 2 și 3. Finalul le-a aparținut însă ˝leilor˝, echipa noastră preluând conducerea la sfarșitul penultimului sfert și nemaicedând-o până la final.

De această dată a fost seara lui Branko Cuic, cel mai în vârstă jucător din lot reușind un double-double, cu 21 de puncte și 10 recuperări, având un coeficient de 36 la eficiență. Baschetbaliștii timișoreni au demonstrat astfel, că adevărata forță este echipa, și că fiecare dintre ei poate face diferența intr-o partidă sau alta. Iată și starting-five-ul BCT-ului din această seară: Spralja (foto prima pagina)-Popescu-Archie-Cuic-Jovanovic. Au mai evoluat Ivan Siriscevic și Dragoș Andrei, românul adunând cele mai multe minute jucate în acest sezon chiar cu o seară înainte de a-și sărbători ziua de naștere. Fundașul român va împlini mâine vârsta de 25 de ani.

Cel mai bun marcator din rândul bănățenilor a fost croatul Sime Spralja, cu 22 de puncte și 9 recuperări, urmat de Cuic (21p), Archie (15p), Siriscevic (11p), Popescu (7p) și Jovanovic (11p). Marcatorii principali a-i formației oaspete au fost Branko Mirkovic (16p) și Martin Marinov (13p).

Clasamentul Grupei A, din Liga Balcanică: 1. Galil Gilboa 11p 6j; 2. Rilski Sportist 11p 7j; 3. Mornar Bar 10p 6j; 4. BC Timișoara 10p 7j; 5.OKK Beograd 9p 7j; 6. Torus Skopje 9p 7j.

Pentru BC Timișoara urmează o deplasare obositoare, bănățenii urmând a întâlni joi lanterna roșie a Divizie A, Politehnica Iași.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 3

 


Ultimele articole din categoria Baschet: