Începe faza semifinală în Campionatele Naționale de juniori

Federația Română de Baschet a anunțat componența grupelor semifinale din cadrul Campionatelor Naționale de juniori și programul jocurilor din această fază. Cele șapte echipe aliniate de CSS Bega Timișoara în aceste competiții s-au calificat în faza semifinală, iar primele formații care au meciuri programate sunt cele sub 18 ani.

10816164_10205620371975191_1557577501_nLa U16 și U18 se joacă după sistem round robin, tur-retur cu etape săptămânale, în timp ce la U 13 și U14 meciurile se vor juca în cadrul a patru turnee. În afară de competiția fetelor sub 18 ani, la celelalte campionate se califică direct la turneul final primele trei clasate în grupele semifinale, iar a patra va participa la un turneu de baraj.

Echipele U 18 au programate meciuri sâmbătă 17 ianuarie, în timp ce formațiile U 16 vor începe faza semifinală duminică. Fetele sub 13 ani vor începe la finalul lunii, în timp ce la U 14 sistemul competițional programează patru turnee care vor începe la jumătatea lunii februarie.

Under 18

Fetele sub 18 ani au fost repartizate în grupa 1 semifinală, alături de CN Mihai Eminescu Oradea, ABC Sirius Târgu Mureș, CSS Sibiu, SCM CSS Craiova și CSS Botoșani. Elevele Mioarei Chițu au programată prima partidă pe propriul teren, cu ABC Sirius Târgu Mureș. Echipa timișoreană s-a calificat în această fază după ce a încheiat pe locul 3 Grupa A, cu un bilanț de 3 victorii și 3 înfrângeri. Și în faza de calificare, CSS Bega a întâlnit formația din Oradea, care a câștigat grupa cu 5 victorii și un eșec. Ultima etapă din tur va fi pe 7 martie, iar returul este programat între 14 martie și 25 aprilie.

Băieții sub 18 ani de la CSS Bega vor juca în Grupa 2 semifinală, unde vor avea adversari pe: CSA Steaua-CSM Eximbank – 1 București, CS U-Mobitelco – 1 Cluj Napoca, CSA Steaua – CSM Eximbank – 2 București, CSS Târgu Jiu, CSS Tulcea, CSS Sibiu și CSM 2007 – LPS Focșani. Echipa condusă de Ciprian Prejban va începe pe propriul teren cu CSA Steaua 1. În faza de calificare, timișorenii au prins ultimul bilet spre semifinale, în fața brașovenilor de la CSU Cuadripol pe care i-au învins în meciul decisiv de la Timișoara. Ambele formații au avut un bilanț de 3-7 și 13 puncte. Din acea grupă a mai făcut parte CSS Târgu Jiu, care a încheiat pe doi (7/3) și care va fi din nou adversara bănățenilor. Faza semifinală se joacă tot după sistem round robin. Cele șapte etape din tur sunt programate să se încheie pe 28 februarie, iar returul se va juca între 7 martie și 2 mai.

Under 16

Turul fazei semifinale la această categorie este programat între 18 ianuarie și 8 martie, atât la feminin, cât și la masculin, în timp ce returul se dispută între 15 martie și 10 mai.

Echipa feminină sub 16 ani de la CSS Bega Timișoara a fost repartizată în Grupa 3 semifinală, alături de ACS KSE Târgu Secuiesc, ACS Champions – 1 București, LPS Arad, BC Star – Pro Basketball Academy București, CSS Sfântu Gheorghe, CS Olimpia București și CSS Ploiești. Fetele pregătite de Veronica Gavrilă debutează în capitală la finalul săptămânii, cu ACS Champions – 1 București. În calificări, timișorencele au fost pe patru, cu un bilanț de 3 succese și 5 înfrângeri, cu 11 puncte. LPS Arad a făcut parte din aceeași grupă A (6/2) și va fi din nou adversar pentru formația din Timișoara în faza semifinală.

Formația masculină sub 16 ani de la CSS Bega va juca pentru calificarea la turneul final în Grupa 1 și va avea ca adversari pe: ACS 4 Sports București, ABC Olimpic Baia Mare, ABC Athletic Constanța, CS Phoenix LPS – 1 Galați, LPS Târgu Mureș, CS Spike București și CSU Sibiu. Elevii Corinei Moroșan debutează acasă cu CS Phoenix LPS – 1 Galați pe 18 ianuarie. În faza de calificare, CSS Bega Timișoara a încheiat pe doi în Grupa 4, cu 17 puncte (7 victorii/3 înfrângeri). Din acea grupă a mai făcut parte și CSU Sibiu (4/6) de care timișorenii vor da și în faza următoare.

La competițiile U14 și U13, în faza semifinală se joacă turnee. Ambele competiții sub 14 ani debutează cu primul turneu care se joacă între 13 și 15 februarie și se încheie cu turneul patru pe 9 și 10 mai.

Under 14

Echipa feminină sub 14 ani de la CSS Bega va juca pentru un loc la turneul final în Grupa 2 semifinală, alături de Lapi Dej, CSS Ploiești, CSU Cuadripol, LPS Alba Iulia, Sp. Studențesc D. Dacian București, CS For You Bistrița, ACS Champions. Elevele Mioarei Chițu debutează cu Sportul Studențesc D. Dacian București în această fază a competiției, pe 13 februarie. În faza de calificare, CSS Bega a încheiat pe doi grupa A, cu 4 victorii și 2 înfrângeri. În grupa semifinală vor da din nou de CS For You Bistrița care a fost pe patru cu 6 înfrângeri.

CSS Bega U 14 masculin face parte din Grupa 1 semifinală, alături de ACS Dan Dacian București, CSS Sighetu Marmației, CSS Unirea Iași, LPS Satu Mare, ABC T-Pack Ploiești, CSS Sibiu și ACS Baller București. Băieții lui Andrei Vaska vor juca prima partidă cu câștigătoarea grupei 1 de calificare, ACS Dan Dacian București. În faza de calificare, CSS Bega a fost a patra cu 4 victorii și 6 înfrângeri (14 puncte). Din viitoarele adversare, timișorenii au jucat cu LPS Satu Mare și în faza anterioară, unde sătmărenii au fost pe doi (8/2).

Under 13

Fetele sub 13 ani de la CSS Bega vor juca în Grupa 2 a fazei semifinale, alături de CS Universitatea Brașov, CSS Ceușianu Reghin, LPS Satu Mare, CSS Nr. 6 București, CSM Miercurea Ciuc, CSS Gheorghieni și C Sportul Studențesc Dan Dacian București. Echipele joacă fiecare cu fiecare, dar nu sub formă de etape săptămânale ca la vârstele mai mari, ci la turnee. Sunt programate patru turnee, iar primul se va desfășura la finalul lunii (30.01-1.02), în timp ce ultimul se va juca pe 25 și 26 aprilie. Fetele pregătite de Veronica Gavrilă debutează în această fază cu CSS Ceușian Reghin, pe 30 ianuarie. În faza anterioară, timișorencele au încheiat pe patru înGrupa A de calificare, cu 3 victorii și 5 înfrângeri și le-au întâlnit și atunci pe sătmărence care au încheiat pe doi (6/2).

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 1

 


Ultimele articole din categoria Baschet: