Înfrângere așteptată pentru BCM Tymes pe terenul campioanei

BCM Tymes Politehnica Timișoara a cedat ultimul meci al turului, cu 39-80, pe terenul campioanei CSM Târgoviște. Gazdele nu le-au folosit deloc pe Coker și Poole, dar și-au adjudecat primele trei sferturi cu 20-6, 24-12 și 27-9, în timp ce ultimele zece minute le-au revenit timișorencelor, cu 12-9. De partea cealaltă, Kolarevic a folosit toate jucătoarele de pe foaie.

Alb-violetele mergeau la Târgoviște conștiente de diferența de valoare față de campioana en-titre, care își dorea o victorie cât mai clară ca să mai șteargă din impresia eșecului din etapa trecută cu Sepsi. Echipa antrenată de Dan Fleșeriu a marcat primele patru puncte, iar timișorencele au redus ecartul la 6-4, după care a urmat un parțial de 14-2 pentru gazde în 6 minute și jumătate, iar scorul primei pauze a fost 20-6 pentru CSM. Moraru a marcat prima „triță” a vizitatoarelor în debutul sfertului doi, gazdele au continuat să se desprindă iar un „run” de 11 puncte a mărit ecartul la 38-14, cu patru minute rămase din sfertul secund. La jumătatea partidei, tabela arăta 44-18 pentru dâmbovițence. Sfertul trei a adus cele mai multe puncte pentru târgoviștence, 27, față de cele 9 ale oaspetelor, astfel că la ultima pauză s-a intrat cu 71-27. Ultimele zece minute, în care antrenorul gazdelor a băgat și rezerve, le-au revenit oaspetelor cu 12-9, dar la final, campioana au obținut o victorie clară, scor 80-39.

Crissy Givens, de la CSM, a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, în timp ce Watson a încheiat cu double-double, 15 puncte și 10 recuperări. Timișoreanca Ancuța Stoenescu a înscris 7 puncte pentru campioane. Pentru BCM Tymes, Natasa Krnjetin a fost singura care a trecut de cota zece, marcând 11 puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 4 pase decisive. Pentru formația timișoreană au mai înscris: Karakasevic (6 puncte, 8 recuperări), Erak (6 puncte), Stoiedin (4 puncte), Pesovic (4 puncte), Zidaru (4 puncte), Moraru (3 puncte) și Geleriu, un punct. Au mai jucat Dumitrache și Jovovic.

Gazdele au dominat la recuperări, reușind 41 (11 ofensive, 30 defensive), față de 23 ale oaspetelor (5/18). CSM a marcat 28 din cele 48 de aruncări de două puncte (58%), 4 din 14 de la distanță (29%) și 12 din 16 libere (75%). Alb-violetele au înscris 13 din 32 de aruncări de două puncte (32%), 3/13 „trițe” (23%) și 4 libere din 13 (31%).  Oaspetele au pierdut 25 de mingi față de 18 ale gazdelor și au avut 16 faulturi, cu două mai puține ca CSM.

După acest rezultat, CSM Târgoviște încheie turul cu un bilanț de 11 victorii și 2 înfrângeri și va fi, probabil, la egalitate cu CSU Alba Iulia, ACS Sepsi și ICIM Arad, ultima dacă învinge pe propriul teren Brașovul în restanța din etapa a 12-a. BCM Tymes termină prima perioadă a campionatului cu un bilanț de 7 victorii și 6 înfrângeri, totalizând 20 de puncte. Timișorencele ocupă în acest moment locul șase, dar e posibil să fie depășite până la finalul turului de Galați care se află la un punct în spate dar mai are meci la Oradea și este de așteptat să învingă. Și Brașovul poate depăși Timișoara, în condițiile în care a bătut pe Alexandria și a ajuns la un bilanț de 7 victorii și 5 înfrângeri. Brașovencele mai au de jucat restanța din etapa a 12-a, de la Arad, dar și în cazul unui insucces vor trece peste Tymes, având avantajul rezultatelor directe.

Pentru fetele de la BCM Tymes urmează câteva zile libere, după care elevele lui Kolarevic vor pregăti meciurile din Cupa României. Acestea se joacă la finalul lunii, la Sfântu Gheorghe.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: