Înfrângere pentru BCM Danzio la finalul sezonului regulat: 77-95 la Galați

BCM Danzio Timișoara a încheiat sezonul regulat cu un eșec la Galați unde gazdele de la Phoenix s-au impus cu 95-77, pe sferturi 33-17, 28-18, 18-22, 16-20. Gălățencele aveau nevoie de victorie pentru a începe play-off-ul de pe locul 7 în timp ce timișorencele nu puteau urca mai sus de locul 9 nici în cazul unei victorii. Phoenix a condus partida de la un cap la altul, având un avans maxim de 30 de puncte.

Phoenix-Danzio

Sursa foto: facebook.com/phoenixgalati/

Antrenorul Eugenio Rodrigues a început partida cu patru straniere: Montia Johnson (sosită la Galați cu o săptămână înainte de finalul perioadei de transferuri), Amanda Frost, Myneshia McKenzie și Chrisstasia Walter, alături de Romina Filip. De partea cealaltă, Bogdan Bulj le-a trimis în 5-ul de start pe Ivana Grbic, Gabriela Măgurean, Brianna Wilson, Alexandra Dumitrache și Renata Szmutku. McKenzie a înscris de la linia de fault primele două puncte, iar Wilson a transformat una din cele două libere pentru 2-1. Walter a dus scorul la 5-1, iar gazdele conduceau cu 10-5 după „trița” lui Frost. Pivoții Măgurean și Wilson au strâns ecartul la o lungime (10-9), iar gălățencele au reușit un „run” de 11 puncte prin care s-au desprins la 21-9 în minutul șapte. Gazdele conduceau cu 33-17 la prima pauză după un sfert în care au câștigat lupta la recuperare (14-5) și au înscris 10 puncte în urma greșelilor adverse.

Phoenix a continuat să pună mari probleme apărării adverse și s-a distanțat și în prima jumătate a sfertului secund, având un avans maxim de 30 de puncte după ce Demeter a punctat pentru 55-25. Portughezul de pe banca gălățeană a încheiat sfertul secund cu patru românce în teren, iar oaspetele au recuperat patru lungimi din ecart, astfel că la pauza mare s-a intrat cu scorul de 61-35 pentru formația care lupta pentru poziția a 7-a la finalul sezonului regulat. În prima repriză gălățencele au avut un procentaj foarte bun la aruncările de la semidistanță, înscriind 17 din 24 de șuturi de două puncte (71%), dar și 4 din 10 „trițe” (40%). Oaspetele au marcat 12 din 23 de aruncări din interiorul semicercului (52%), în timp ce nici una din cele 8 aruncări de la distanță nu și-a găsit ținta. Phoenix a avut 9 faulturi în prima repriză, față de 13 ale timișorencelor, iar de la linia de fault gazdele au înscris 15 din 16 libere, față de 11 din 15. Situația la recuperări continua să fie favorabilă gălățencelor cu 20 de mingi prinse la panou (4 ofensive/16 defensive) față de doar 7 recuperări ale timișorencelor (2/5).

Szmutku și Wilson au înscris primele patru puncte după revenirea de la vestiare și au redus ecartul la 22 de puncte. În a treia perioadă de joc diferența a oscilat între 22 și 27 de puncte, iar singura „triță” reușită de formația vizitatoare prin Grbic cu zece secunde înaintea ultimei pauze a dus scorul la 79-57 după trei sferturi. În ultimele zece minute, gazdele au avut destule momente când au folosit doar o jucătoare străină, iar timișorencele au profitat și au reușit să se apropie la 14 puncte cu trei minute înainte de final (85-71). Rodrigues și-a băgat din nou piesele grele și ecartul a crescut la 18 puncte, iar bănățencele s-au mai apropiat o dată la 14 puncte după liberele marcate de Dumitrache cu un minut și jumătate până la final (89-75). Walter a punctat de la distanță la ultima fază a meciului și a stabilit scorul final: CS Phoenix Galați – BCM Danzio Timișoara 95-77 după un meci controlat de la început de gazde, care au condus cu un avans maxim de 30 de puncte.

Brianna Wilson a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte, plus 8 recuperări, americanca jucând toate cele 40 de minute. Integralistă a fost și Grbic, care a înscris 19 puncte. Szmutku a marcat 14 puncte în 38 de minute, Dumitrache 9 puncte (plus 6 pase decisive) în 35:21 minute, iar Măgurean a reușit 6 puncte și 6 recuperări în aproape 28 de minute (a acumulat 4 faulturi la jumătatea sfertului secund, cu care a și rămas până la final). Au mai jucat Lough (11:30 minute) și Neagu (7 minute). De partea cealaltă, Chrisstasia Walter a fost cea mai bună marcatoare cu 22 de puncte, fiind urmată de McKenzie cu 18 puncte (9 recuperări) și ultima sosită la formația de la Galați, Johnson, care a încheiat cu double-double: 16 puncte și 11 recuperări. Pentru gazde au mai înscris: Filip 13 puncte (a ieșit cu 5 faulturi), Frost 10 puncte, B. Fota 8 puncte, Demeter 6 puncte și Crețu 2 puncte. Tehnicianul portughez a folosit 9 jucătoare, cu cele patru străine evoluând între 22 și 30 de minute. Filip a intrat 30:39 minute, Demeter 22 de minute și jumătate, Crețu 22 de minute, B. Fota 12 și D. Fota 7 minute. La ambele echipe nu au folosit câte o jucătoare importantă din lot. Pentru formația timișoreană nu a intrat căpitanul Christina Zidaru (medii de 20:10 minute, 3,1 recuperări și 3,3 puncte în 19 partide), în timp ce la Phoenix nu a evoluat Rochel, care în 17 partide a avut medii de 23:12 minute, 8,5 recuperări și 9,5 puncte.

Pentru Phoenix este a 10-a victorie stagională (10 înfrângeri) și cu 30 de puncte gălățencele încheie sezonul regulat pe locul 7 și vor întâlni Olimpia CSU Brașov în primul tur al play-off-ului. BCM Danzio încheie prima parte a campionatului cu 26 de puncte și un bilanț de 6 victorii și 14 înfrângeri cu care este prima sub linia de play-off și va juca în al doilea tur din play-out. Campionatul se reia la finalul lunii cu faza eliminatorie. Până atunci formația gălățeană va evolua la final 4-ul Cupei României programat la finalul săptămânii viitoare la Brașov, iar după acesta naționala de senioare va juca două partide din calificările pentru campionatul european de anul viitor. România întâlnește pe 20 ianuarie favorita grupei, Turcia, la Cluj, iar pe 24 va juca în deplasare cu Bosnia-Herțegovina.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: