România, ultima: Federația Română de Baschet poate să-și dea cu panourile-n cap

Reprezentativa masculină a României a încheiat ultima, cu un succes și 3 înfrângeri, faza I a preliminariilor EuroBasket 2015, fiind așadar eliminată încă de la primul hop.

Selecționata conturată de Marcel Țenter și Milorad Perovic s-a înclinat vineri seară și în îndepărtata Islanda, cu 77:71 (22:13, 18:23, 21:24, 16:11), insularii clasându-se pe locul 2, după Bulgaria, calificată din această grupă triunghiulară în semifinalele primei faze preliminare.

Gutoaia, cu 19 puncte și 9 recuperări, Nicoară, cu 16 și 11, Tudor, cu 13 puncte, și Mandache, cu 10, au fost principalii marcatori pentru învinși.

Dar campionatul Ligii Naționale va începe cât de curând iar aceste eșecuri vor fi implicit date cât mai repede uitării, desigur, până la următoarele preliminarii, când România se va lovi de aceleași neajunsuri, cu consecințele de rigoare.

Câtă vreme baschetul autohton se va învârti în cercul vicios generat de un for federal permisiv și mai degrabă interesat de salvarea aparențelor decît de regenerarea reală a competițiilor interne, precum și de niște prim-divizionare ahtiate după rezultate imediate însă lipsite de substanțialitate, și aceste deznodăminte ale naționalei vor fi cât se poate de firești: 1. Bulgaria 7p, 2. Islanda 6p, 3. România 5p.

Din păcate însă, analizele și concluziile vor fi doar de fațadă, cît să fie făcute, dar nimeni nu va schimba cu adevărat macazul ci își va vedea și pe mai departe de savurarea numeroaselor puncte marcate de vreun import de mâna a doua.

Turneul final EuroBasket 2013 nici n-a început dar România a ieșit deja din cursa pentru EuroBasket 2015. Se poate ceva mai umilitor de-atât!?

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la România, ultima: Federația Română de Baschet poate să-și dea cu panourile-n cap

  1. MIclos Alexandru spune:

    -cand Romania are 5 jucatori straini pe parchet,cand juniori talentati si bine pregatiti numai ajung schimbul de maine a celor care in viitor,in doi-trei ani se vor retrage,cand nici macar echipele de club nu se intereseaza,cand federatia ca mai toate federatiile din Romania se tin de can can-uri si festine,atuunci rezultatele sunt aproape firesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: