J. Araujo (ICIM Arad) după 78-53 cu Danzio: „A fost o diferență normală. Am controlat jocul și suntem bucuroși că suntem în turul următor al Cupei”

Universitatea Goldiș ICIM Arad s-a calificat în sferturile Cupei României după 167-103 la general în dubla întâlnire cu BCM Danzio. Antrenorul arădencelor, Jose Araujo, și-a permis la returul de la Timișoara să le ofere mai multe minute jucătoarelor utilizate mai puțin la meciurile cu miză. Chiar și în aceste condiții, ICIM s-a impus la o diferență de 25 de puncte în a doua partidă. La finalul acesteia, portughezul a vorbit despre diferența normală înregistrată pe tabelă, despre adversarii la titlu din acest sezon, dar și despre impresia pe care i-a lăsat-o echipa timișoreană. De la gazde nu a venit nimeni la final pentru declarații.

IMG_5780

Mercea a jucat cel mai mult pentru Arad

Într-o dublă în care se știa de la tragerea la sorți echipa calificată direct în sferturi, ICIM a venit la Timișoara cu un avantaj mai mult decât confortabil obținut în manșa tur: 89-50. Fără Ildiko Nagy, accidentată la prima partidă oficială din acest sezon, Jose Araujo a oferit la meciul de miercuri minute tuturor jucătoarelor apte la meciul secund, permițându-și să dozeze minutele pieselor grele. Astfel, Reid și McCarthy, care la meciul tur au fost cele mai bune marcatoare ale Aradului, au jucat la Timișoara mai puțin de 9 minute. „Am vrut să rotim multe jucătoare astăzi, să odihnim câteva, să încercăm în situație de meci câteva lucruri pe care nu le facem foarte des. Echipa asta lucrează bine împreună și cu siguranță o să avem o echipă foarte competitivă. Astăzi a fost o diferență normală. Am controlat jocul și suntem bucuroși pentru că suntem în turul următor al Cupei”, a declarat la final Jose Araujo, antrenorul ICIM-ului. Adela Mercea a jucat cel mai mult pentru gruparea de pe Mureș, puțin peste 33 de minute. Și tânăra Andra Manea s-a bucurat de multe minute pe parchet, jucând aproximativ 22 de minute și jumătate. Dintre straniere, Karakasevic a jucat cel mai mult, 25 de minute, și a încheiat în double-double cu 13 puncte și 15 recuperări împotriva formației la care a debutat în Liga Națională în sezonul trecut.

IMG_5825

Jose Araujo

Jose Araujo crede că echipa va fi competitivă în acest an, în care Aradul își propune, ca de fiecare dată, să se lupte pentru titlu. „Sunt mulțumit de echipă. Am muncit din greu în vară dar până la urmă am găsit un grup bun de jucătoare. Avem multe jucătoare noi. Sunt aici în fața unei noi schimbări. Prima a fost schimbarea bugetului, acum este schimbarea unei noi ere a jucătoarelor de la ICIM. Nu e niciodată ușor în aceste momente când totul se schimbă dar este o provocare bună și sunt foarte sigur că avem o echipă bună pentru acest sezon. Momentan, treaba mea este să facem această echipă competitivă și cred că vom fi foarte competitivi. Și atunci, dacă suntem în primele patru echipe trebuie să înțelegem că avem șanse să câștigăm campionatul”, a adăugat tehnicianul portughez.

Acesta a vorbit despre adversarele la titlu. „Am jucat un amical cu Alba Iulia, primul lor amical, au o echipă bună. Sunt curios să văd Sfântu, cu antrenorul Mikes, sunt o echipă foarte bună. Va fi foarte greu și distractiv să jucăm cu ei. Nu știm niciodată de Târgoviște. Sper că vor fi puternici din nou deoarece campionatul are nevoie de Târgoviște, e un nume mare. E ciudat un campionat fără Arad și Târgoviște. Sper că au trecut de probleme și că vor fi puternici. Cred că acest campionat o să fie mai tare decât anul trecut. Am văzut Brașovul, Universitatea Cluj este mult mai bună. Sunt curios să joc la Galați. O să fie greu. Desigur cred că principalele candidate rămân Arad, Sfântu, sper că Târgoviște va fi din nou la bătaie, și Alba”.

În ceea ce privește formația de care a trecut în primul tur al Cupei, Araujo se așteaptă ca jocul acesteia să crească. „Când am văzut ce echipă și-a construit Timișoara în acest sezon am crezut că este mai interesantă, au mai multe opțiuni ca anul trecut. Sunt sigur că în viitor vor fi mult mai buni. Cred că echipa este mai interesantă din punctul de vedere al opțiunilor, au mai multe față de anul trecut. Bogdan este un antrenor bun și sunt sigur că echipa o să joace mai bine. Doar au nevoie de mai mult timp”, a mai spus antrenorul ICIM-ului.

De la formația gazdă nu a venit nimeni pentru declarații la final, deși au fost solicitați.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: