Jelenic, dintr-un Muntenegru cu…10-0 în grupă cu Serbia,Israel

Momentan îi este ceva mai greu în a se face înţeles, avînd nevoie de un translator în persoana colegului de echipă Zlatko Jovanovic, care a efectuat astăzi traducerea din limba sîrbă în… engleză, dar Ivan Jelenic, ultimul transfer al vicecampioanei BC Timişoara, pare a fi sosit cu gînduri mari, „să luăm campionatul”, în calitate de component al unei naţionale a Muntenegrului care s-a calificat en-fanfare la Euro 2013, din Slovenia.

Muntenegreanul Jelenic, tradus din sîrbă în engleză de Jovanovic

Frumos zis, Jelenic a precizat că nu are un obiectiv anume în plan personal dar îşi doreşte de la noul sezon să obţină un triumf colectiv, „BC Timişoara să ia campionatul!” Iar pătrarul naţionalei Muntenegrului are în sînge succesul ca grup, naţionala de la Adriatica triumfînd în Grupa A de calificare la turneul final cu un total de 10 victorii din 10 jocuri, adunînd un coşaveraj general de 814-697, în dauna unora ca Israel, Serbia sau Estonia, fiecare cu cîte 6 succese şi 4 eşecuri.

Comparativ, avînd un unic succes, contra Olandei, România a depăşit în preliminarii doar naţionale gen Luxemburg, Cipru, Albania ori Portugalia, fără victorie în cont. Şi atunci, de ce totuşi România, Ivan? „Sunt într-adevăr prima oară în România dar nivelul competiţiei şi al jocurilor este bun. Iar BC Timişoara era un club despre care ştiam, pentru că a jucat sezonul trecut împotriva noastră, în Liga Balcanică, şi a tras la titlu în campionatul României”, a explicat autorul a 8 puncte în cele aproape 20 de minute jucate în victoria de vinerea trecută, la Târgu Mureş, şi care tot ca explicaţie la alegerea relativ tîrzie a noului club pentru 2012-2013 s-a referit la preliminariile EuroBasket 2013, în care a făcut parte din lotul ţării sale, fără a evolua, pînă inclusiv în 11 septembrie, la un 80:48 cu Slovacia.

Şi apropo de Muntenegru, duelul de sîmbătă seară (ora 18), BC Timişoara – CS Municipal Bucureşti, este şi unul între compatrioţi, Jelenic – Goran Martinic, om de 24 de puncte la debutul în noul sezon pentru trupa lui Hristu Sapera, cu ocazia unui 66:61 cu cei din Miercurea Ciuc.

În concluzie, Jelenic, născut la 27 februarie 1985, a estimat că şi anul trecut, şi în noul sezon, „BC Timişoara are echipă bună”, şi deşi poate observa schimbările din componenţă, comparaţiile nu prea îşi au locul: „Tot o echipă bună!”

Iar la capitolul caracterizări ne-a ajutat astăzi şi Marko Djerasimovic, care l-a creionat pe Jelenic ca fiind un „foarte bun aruncător de poziţiile 1 şi 2, am jucat de 5-6 ori contra sa, şi este un bun shooter şi de 3 puncte.” 

Tot ce mai rămîne este ca Jelenic să debuteze cu dreptul şi în „Constantin Jude”, după ce ceea ce l-a satisfăcut pe deplin a fost „în special victoria de la Târgu Mureş, unde a fost greu dar am izbîndit. Iar acum ne gîndim doar la jocul cu CSM…”

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = cinci

 


Alte articole legate de acest subiect: