Junioarele CSS Bega bat tot: Bucureşti, Târgu Secuiesc, Oradea

Alexandra Bălăceanu la minge pentru junioarele CSS Bega

CSS Bega Timişoara a adăugat joi dimineaţă succeselor repurtate miercuri, în prima zi a celui de-al doilea turneu semifinal al Campionatului Naţional de junioare I, care se va încheia vineri în sala „Mircea Albu” din zona Dacia. „Negrele” s-au impus cu 57-44 în faţa lui CSU Crişul Oradea, rămânând astfel neînvinse şi pe primul loc înaintea jocului de vineri, la ora 11,45, cu CSS Sibiu.

„Le-am sfătuit pe jucătoare să se menajeze, căci se acumulează oboseala, cu atât mai mult cu cât unele dintre componente încheie mâine acest turneu şi încep tot mâine turneul junioarelor II, găzduit tot de Timişoara”, s-a referit antrenoarea Silvia Ondreikovits la implicarea a trei jucătoare de bază a junioarelor mici în întrecerea categoriei superioare de vârstă.

De fapt, Bianca Elena Blanaru, campioană europeană de junioare, şi care a răspuns prezent în acest an la două convocări în naţionala sub 16 ani respectiv la turneul din Germania cu selecţionata sub 18 ani, a marcat 24 puncte împotriva orădencelor, fiind junioara numărul unu a Begăi. Blanaru, împreună cu Alina Gheban şi Alexandra Sasebeş, vor intra vineri în focurile turneului semifinal al junioarelor II.

Profesoara Silvia Ondreikovits, flancată de înalta Bianca Blanaru, pivotul campion european de juniori, le subliniază jucătoarelor importanţa recuperării pentru meciurile de vineri

„Am câştigat toate meciurile primului turneu semifinal, disputat la Târgu Secuiesc şi sperăm la acelaşi performanţă în Timişoara, în dorinţa de a prinde primul loc, de pe care ne vom încrucişa mai bine, cu adversare mai slab clasate în cealaltă serie semifinală”, a anticipat Ondreikovits jocul de mâine cu CSS Sibiu, care a fost învinsă până la ora actuală doar de timişorence, cât şi ultimul turneu, din luna aprilie, ce va avea loc la Oradea. „După rezultate, sibiencele ar fi principalele contracandidate”, a mai spus profesoara, care o înlocuieşte la cârma echipei de junioare I cu ocazia acestor turnee pe antrenoarea Vera Gavrilă, rămasă la timonă pe parcursul sezonului, însărcinată fiind. Profesoara Gavrilă, devenită mămică în acest an, va reveni curând pe banca tehnică.

Ca şi miercuri, când au dispus cu 72-40 de CSS2 Bucureşti iar seara cu 57-37 de ACS KSE Târgu Secuiesc, junioarele de la CSS Bega au dominat şi partida cu orădencele, mai puţin perioada din jurul pauzei mari, când CSU Crişul s-a apropiat la 23-20, scor după primele două sferturi, şi chiar a preluat iniţiativa, prin coşurile lui Eleonora Anei şi „triţa” play-makerului Chiş: 23-27.

Pivotul Blanaru a ripostat energic, făcând apoi jocul şi înscriind în serie, inclusiv la capătul unui frumos atac purtat de Alexandra Roxana Lipovan şi optara Alexandra Bălăceanu, care a jucat întregul meci, mai puţin 18 secunde: 40-29. A fost cea mai bună perioadă a jocului timişorencelor, care începuseră în componenţa 8. Bălăceanu, 9. Lipovan, 10. Blanaru, 12. Coos Magheţ, 15. Blejan, pe parcurs intrând şi Sasebeş, Baciu, Gheban iar pentru puţine minute şi Rădulescu, Stoicu şi Molnar.

S-a încheiat CSS Bega – CSU Crişul 57-44 (16-10, 7-10, 18-11, 16-13), marcatoare fiind Blanaru – 24 puncte, Lipovan – 10, Bălăceanu – 9, Blejan şi Gheban câte 5, Coos Magheţ şi Sasebeş câte două, respectiv Chiş – 17, Anei – 10, Ţigan – 9, Ivanciuc – 4, Filip două şi Ciordaş şi Marie câte unul.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = trei

 


Alte articole legate de acest subiect: