Juniorii mari ai SCM Timișoara, deplasare în est într-o serie grea

Echipa sub 18 ani a clubului prim-divizionar de baschet masculin SCM Timișoara va evolua în weekend-ul următor la primul turneu din cadrul grupei A-A în Campionatul Național rezervat categoriei de vârstă menţionate. În faza secundă a întrecerii pe țară participă 35 de grupări repartizate în nouă serii, Baschet SCM Timişoara fiind distribuită într-un dificil cvartet cu U-BT Cluj, Ştiinţa Bucureşti şi CSŞ Unirea Iaşi. Cei de sub Feleac sunt campioni în exerciţiu la U18, iar Ştiinţa Bucureşti a cucerit, tot în sezonul trecut, medalia de argint în cadrul categoriei U16, lotul vicecampioanei făcând în această toamnă saltul în întrecerea juniorilor mari.

Cât despre echipa din Copou, aceasta va organiza, sâmbătă şi duminică, primul turneu, SCM Timișoara urmând a juca pentru prima dată cu gazda din Iaşi.

Alb-violeții bănățeni au pierdut deja de două ori în noul sezon în fața juniorilor din Cluj, în prima fază a campionatului, în care SCM a obţinut două victorii, cu 86:56 şi 99:53 în fața maramureșenilor de la ACS Wild Cats Baia Mare, dar a înregistrat şi patru înfrângeri, 58:78 şi 57:88 cu LPS Bihorul Oradea, respectiv 42:82 şi 55:82 cu ”U” Banca Transilvania Cluj.

Antrenorul Petru Czmor îi va avea la dispoziţie de la prima echipă pe Robert Schipor şi Bogdan Penciu. „Iar am avut <noroc> la tragerea la sorţi, am căzut în grupă cu două dintre cele mai puternice echipe la această categorie de vârstă. Ne aşteaptă o deplasare de vreo 17 ore. Din păcate, pentru acest turneu ne-am pregătit având mulţi jucători absenţi de la antrenamente, bolnavi sau accidentaţi. Nu ne-am pregătit aşa cum mi-am dorit din cauza acestor probleme, dar mergem la Iaşi încrezători. Sperăm ca în afara echipei gazdă să mai prindem o formaţie pe care să o învingem. De la echipa mare îi voi avea la dispoziţie pe Schipor şi Penciu, jucători care ne ajută foarte mult. Vrem să vedem progres din partea celor care au participat la antrenamente şi o evoluţie bună de la cei sosiţi de la prima echipă”, a declarat Petru Czmor, antrenorul grupei U18 de la Baschet SCM Timişoara.

Alb-violeţii U18 vor juca sâmbătă cu U-BT Cluj (de la ora 11:15) şi CSU Ştiinţa Bucureşti (ora 18:45), iar duminică de la ora 11:15 cu CSŞ Unirea Iaşi.

Următorul turneu la categoria de vârstă U18 se va desfăşura în ultimul weekend din luna noiembrie, iar Baschet SCM Timişoara îşi va depune candidatura pentru organizarea acestuia.

Prim-divizionara de seniori SCM Timișoara va găzdui sâmbătă de la ora 18:45 jocul din etapa a VI-a în Grupa A din Liga Națională cu campioana CSM CSU Oradea, după care va încheia turul în deplasare la Sibiu, în jur de 23 noiembrie. Ultimele rezultate, programul viitor și clasamentul ”Grupei Roșii”, pe coloana dreaptă.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: