Kentwan Smith, din Bahamas, al 5-lea jucător străin de la BC Timișoara

BC Timișoara a anunțat transferul lui Kentwan Smith, care devine astfel al 5-lea străin legitimat de gruparea alb-violetă în această pauză competițională. Smith se va afla la prima experiență ca jucător profesionist, după ce a evoluat în ultimele două stagiuni pentru Stetson Hatters University, în campionatul universitar american. Acesta este component al naționalei Bahamasului.

Sursa foto: http://www.upressonline.com/

Sursa foto: http://www.upressonline.com/

 

Noul jucător al „leilor din Banat”, Kentwan Smith, este născut pe 17 decembrie 1991 în Bahamas, are 2,03 metri înălțime și 93 de kilograme. Acesta joacă pe posturile 3 și 4 și este un specialist al slamdunk-urilor. În ultimii doi ani a jucat pentru Stetson Hatters în campionatul universitar american. În sezonul 2013-2014 a avut medii de 26,2 minute/meci, 9,4 puncte/meci și 5,1 recuperări. În ultimul an competițional cifrele lui Smith au crescut. A evoluat în medie 28,4 minute, cu 13,8 puncte; 6,8 recuperări și 1,5 capace în 31 de partide.

Smith, care este component al naționalei Bahamasului, este al 6-lea jucător transferat de BC Timișoara în această vară. Alb-violeții i-au transferat până acum pe Florin Popa, Filip Barovic, Nenad Milosevic, Hristo Nikolov și Derrick Low. În lot mai sunt Bogdan Popescu, Zoran Milencovici, George Toth, Raul Covaciu și Vlad Szekely. La capitolul despărțiri, pe lângă stranierii din sezonul trecut, se numără și Ionuț Alin Zaharie. Acesta a jucat foarte puțin la prima echipă, având parte de minute la formația secundă, în liga a doua. Zaharie s-a întors în Italia, de unde a venit sezonul trecut la Timișoara. Jucătorul de 21 de ani a semnat un contract cu Bawer Matera, din liga a 3-a.

Gruparea timișoreană are în componență cinci stranieri până acum. În acest sezon formațiile din Liga Națională de baschet masculin pot să înscrie 6 jucători străini pe foaia de joc și sunt obligate să aibă cel puțin un român pe parchet pe toată durata meciului. În Cupa României, a cărei deținătoare este BC Timișoara, va funcționa regula cu doi români pe teren.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: