KK Vrsac a câștigat ediția a 11-a a Cupei Timișoara. Gazdele de la BC SCM au încheiat pe ultimul loc

Formația din Vârșeț și-a adjudecat a 11-a ediție a Cupei Timișoara la baschet masculin. Aceasta a învins în finală pe CSU Sibiu cu 66-65, după ce la pauza mare sibienii conduceau cu 36-32. Sârbii veneau după  altă victorie la limită, la două puncte după prelungiri, în semifinala cu Oradea. Și finala mică a fost decisă la un punct, cu CSM CSU Oradea impunându-se cu 87-86. Orădenii aveau un avans de 13 lungimi în startul reprizei secunde, dar un „run” de 15 puncte al timișorenilor a făcut finalul echilibrat.

Sursa foto: timisoreni.ro

A doua zi de la Cupa Timișoara 2017 a adus două meciuri încheiate la limită, în fața unei săli destul de goale. Gazdele de la BC SCM au jucat în finala mică în fața fostei campioane a României, CSM CSU Oradea. Cele două formații au oferit meciuri foarte strânse în sferturile campionatului trecut, iar partida de la patrulaterul amical nu s-a lăsat mai prejos. CSM CSU Oradea s-a impus cu 87-86, pe sferturi: 25-17, 16-18, 15-22 și 31-29. Roș-albaștrii au condus cu 48-35 în debutul reprizei secunde, dar alb-violeții au reușit un „run” de 15 puncte prin care au trecut la conducere cu 54-51. Diaz a fost coșgheterul partidei cu 21 de puncte, urmat în tabăra gazdelor de Komatina cu 19 și Jeremic cu 17. Trotter a fost cel mai bun marcator de la oaspeți cu 20 de puncte. Pentru CSM CSU Oradea au mai trecut de cota zece: Milosevic (18 puncte), Zeno (15) și Gajovic (13 puncte).

Pentru trofeu s-au luptat KK Vrsac (din Serbia) și CSU Sibiu. În semifinala cu orădenii, formația din Vârșeț a recuperat un deficit de 12 puncte înregistrat la pauza și au dus meciul în prelungiri după 85-85 la capătul celor 40 de minute. Sârbii s-au impus cu 101-99 după prelungiri. Și sibienii au revenit de la -12 în sfertul trei în semifinala cu gazda patrulaterului și s-au calificat în finala mare după ce s-au impus cu 89-85.

KK Vrsac – CSU Sibiu 66-65 (19-15, 13-21, 17-15, 17-14)

Sursa foto: kkvrsac.rs

La fel ca toate partidele de la acest turneu, ultimul meci a avut parte de răsturnări de situație. Sârbii și-au adjudecat trei din cele patru sferturi, dar prestația bună din sfertul secund i-a făcut pe sibieni să intre în avans la ultima pauză (51-49). Echipa pregătită de Vladimir Djokic a reușit să se impună pentru un punct. Scor final 66-65. Căpitanul Savovic a fost cel mai bun marcator de la KK Vrsaccu 16 puncte, fiind cel care a primit cupa. La câștigători s-au mai remarcat Kutlesic cu 14 puncte și Glisic cu 9. Și Laser, de la CSU Sibiu, a reușit tot 16 puncte, urmat de Riley cu 13 și Kapers cu 10.

Toate echipele românești de la acest turneu au avut absențe, cu jucători români importanți care au fost la european și încă nu au revenit în programul echipei. Pentru timișoreni nu a jucat Popa Calotă, iar Gheorghe a avut doar câteva zile pentru a se acomoda în noua echipă. La Oradea au lipsit Mandache și Nicolescu, iar cei de la CSU Sibiu nu l-au avut pe Paliciuc. Orădenii și sibienii au folosit la patrulaterul amical și cinci străini o dată pe parchet, pregătindu-se astfel pentru calificările FIBA Europe Cup unde nu este obligatorie prezența românului pe teren.

Pentru timișoreni urmează alte amicale în Ungaria și Serbia, înainte de primul meci oficial, la Craiova, în Cupă, pe 30 septembrie. Returul e programat pentru 4 octombrie. În aceeași săptămână va începe și campionatul, cu alb-violeții primind vizita concitadinei BC Timba.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: