Câștigă sfertul 2 și le pierd pe ultimele două: ”violeții”, 2-0 în Serbia. KK Vrsac – BC Timișoara 87:88

La trei zile după o primă ”încălzire”, constând într-un galop de sănătate în fieful unei grupări de liga a III-a, BC Timișoara a revenit în această seară în Serbia, dar pe terenul unei prim-divizionare, pentru un al doilea amical al verii. A fost KK Vrsac – BC Timișoara 87:88, mâine evoluând pentru prima oară în presezon și concitadina Timba Timișoara, în deplasare la Gaz Metan Mediaș.

Vajdotas Volkus, un prim baltic pe Bega, la prezentarea oficială a BC Timișoara. O extremă lituaniană de 2,02m și 28 de ani care a evoluat și în NCAA sau liga secundă spaniolă

 

Noile achiziții Panic și Volkus, cu câte 16 puncte, respectiv Jovanovic, cu 15, au strâns peste jumătate din reușitele alb-violeților în Banatul sârbesc, înregistrând astfel al doilea succes în două amicale, la capătul unui joc în care au câștigat sfertul secund și le-au cedat pe următoarele două: KK Vrsac – BC Timişoara 87-88 (22:22, 18:24, 22:19, 25:23). Kosarka Klub Vrsac a ocupat locul al nouălea în cea mai recentă ediţie a primei ligi din Serbia.

Cu o modificare în cinciul de start față de amicalul de marți, și anume Johnson în locul lui Lee Ingram, BC Timişoara a condus 37 din cele 40 de minute ale jocului, dar a trăit periculos în ultimele faze, din pricina unor probleme de concentrare, a ratării unui număr de cinci „libere”, dar şi a unor greşeli de arbitraj care au dat cel puţin 10% gazdelor.

Tudor Costescu a început cu Jovanovic (15 puncte, 4 pase decisive), Panic (16 puncte, 7 pase decisive), Johnson (7 puncte, 11 recuperări), Volkus (16 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) și Radulovic (9 puncte, 8 recuperări), alţi jucători cu cifre importante fiind Lăpuşte, cu 11 puncte și 4 recuperări, respectiv Lee Ingram – 7 puncte.

KK Vrsac a reuşit un coş de trei puncte, cu 12 secunde înaintea ultimei sirene, şi întorcea scorul (87-86), dar rezultatul final a fost stabilit de aruncările libere transformate de Zlatko Jovanovic.

Diferenţa cea mai mare de pe tabelă s-a consemnat în minutul 22, 52-42 pentru formaţia noastră.

Conform www.bctimisoara.ro, sârbii au avut în echipă un vicecampion mondial, Jovan Novak, care a jucat în naţionala Serbiei, finalistă a Campionatului Mondial U19, disputat luna trecută.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: