Kolarevic: „Avem cel puţin 10 foarte bune, nu doar un prim 5”

Un tânăr antrenor belgrădean, frumos echipat în violet, şi-a intrat deja în rol la cârma prim-divizionarei timişorene de Final Four, cu două prime antrenamente luni. „Am asistat la 7-8 jocuri ale echipei în campionat, la Timişoara, şi la câteva amicale, în Serbia, şi sunt bucuros să îmi încep activitatea cu ceea ce se conturează a fi o foarte bună echipă. Iată, tocmai a venit şi Kine Kane, avem 4 noi bune jucătoare”, ne-a spus noul tehnician la BCM Danzio, Ljubomir Kolarevic, într-o engleză fluentă.

Haas (de la stânga spre dreapta), Zidaru, Stoiedin, Alecu, Moroşanu, Benţe, Pesovic, Vukoje şi slovena Osterman, la al doilea antrenament, luni seară

Deja în primele două antrenamente, deşi de reacomodare la pregătiri, nu s-a făcut deloc rabat de la efort, fie şi pe arşiţă. Fan declarat al alb-roşilor belgrădeni de la Crvena Zvezda, inclusiv al echipei de fotbal a clubului, antrenorul care în 15 septembrie va împlini 31 de ani a remarcat că are la dispoziţie „cel puţin zece foarte bune jucătoare, şi nu un prim cinci şi un al doilea cinci”. Kolarevic, care a antrenat în trecut la Vozdovac Beograd (grupare masculină de juniori), revenind după 3 ani la cârma unei formaţii şi fiind investit la recomandarea fostului tehnician al clubului de pe Bega, profesorul Dan Ionescu, a spus că filozofia sa este „un baschet purtat în viteză, cu contraatacuri tăioase”, şi care va avea un atu în întărirea defensivei cu internaţionalul senegalez: „Mă voi baza pe o apărare puternică şi rapide contraatacuri bine purtate. Kine Kane este o foarte bună achiziţie pentru poziţia a cincea, foarte bună la recuperări. Am văzut-o în sezonul trecut, cum a reuşit 24 de recuperări într-un meci, la Timişoara, pentru Craiova”.

Kolarevic, care şi-a strunit elevele la 3 serii a câte 12 minute de alergare cu pauze de patru minute, a spus că le ştie foarte bine abilităţile compatrioatelor sale Vukoje, „un bun fundaş, de postul 2 sau 1”, şi Pesovic, „pe posturile 2 şi 3, o foarte bună marcatoare, cu aruncări precise de 3 puncte”. Lor, bineînţeles, li se vor alătura în cursul cantonamentului din Maramureş, ce începe miercuri, căpitanul Ancuţa Stoenescu, care revine de la rezidenţa sa în Cipru, Laura Maria Budean, care face joncţiunea cu lotul în nordul ţării, după ce a fost pe-acasă, la Dej, şi Henrietta Blejan, momentan menajată după lunile de cantonament şi competiţie la U18.

Kolarevic va lua pentru prima oară pulsul echipei sale într-un joc amical pe 29 august, peste două săptămâni, la Satu Mare, cu campioana Municipal, amical urmat de „dublura” sa, a doua zi dimineaţă, pe drumul de întoarcere din cantonamentul la Ocna Şugatag (490 metri altitudine), ce începe miercuri. Apoi, pe 3 septembrie la Vrsac, cu Hemofarm, şi pe 10 în Timişoara, returul cu sârboaicele, anticipând debutul oficial odată cu optimile Cupei României, din 16 (acasă) şi 20 septembrie, cu deţinătoarea cupei, ICIM Arad.

Celor 9 jucătoare de la primele antrenamente li se vor alătura de marţi Kine Kane iar în cantonament Stoenescu, Budean şi Blejan

În fine, se pare că BCM Danzio va opta totuşi pentru Liga Balcanică, una cu deplasări mai dificile prin prisma distanţelor până de exemplu în Muntenegru şi pe alocuri a infrastructurii, dar recunoscută de către FIBA Europe, în comparaţie cu Liga Europei Centrale, mai abordabilă ca nivel valoric şi distanţe dar o întrecere nu sub „umbrela” forului continental.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Kolarevic: „Avem cel puţin 10 foarte bune, nu doar un prim 5”

 1. alex spune:

  D-le Comsulea, sunteti roman ? Probabil ca nu , deoarece reusiti sa stalciti limba romana ca unul care abia acum o invata !

  • Stimate cititor, Clientul nostru, stăpânul nostru. Vă mulţumim frumos pentru mesaj şi rândurile adresate. Mulţumim că ne-aţi atras atenţia şi urecheat. Mai sunt zile sau ore când, ca în sport, ochim bara, dar mai degrabă sunt excepţiile care confirmă regula că informăm exact şi la timp, abordăm subiecte de interes şi care reliefează anumite probleme mai substanţiale, şi în general punem foarte mult suflet şi aducem bani de acasă, pe costuri proprii şi pe timpul nostru, pentru a reliefa mişcarea sportivă locală, fără cancanuri sau chestii slabe şi fără nici un beneficiu, decât al… criticii Dumneavostră. Cât despre întrebarea Dumneavoastră, din respect, nu răspundem tot cu o ironie: am fost cetăţean român în anii când eram instruit la limba română pe băncile şcolii de domnul profesor Pavel Petroman, şi la absolvirea Liceului şi a Facultăţii, şi sunt în continuare cetăţean român – foarte mândru de apartenenţa mea şi în continuare deschis să realizez ceva bun pentru comunitatea mea locală prin promovarea sportului de performanţă şi de masă în Timişoara, Timiş. Restul sunt amănunte.
   Altfel, pe o linie personală, sunt într-adevăr profund rănit de modul cum aţi înţeles să reliefaţi greşelile noastre, apelând la o întrebare şi un „probabil că nu” care exagerează culpa (oricum, am conştiinţa împăcată măcar în privinţa utilizării diacriticelor în mesajul nostru, ce ţin tot de limba română, nu-i aşa?)
   Vă mulţumim din nou pentru mesaj, toate cele bune şi păstraţi vă rugăm linia vigilentă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − patru =

 


Alte articole legate de acest subiect: