Kolarevic după 86:60:”Abia acum pot spune că e un sezon bun”

BCM Danzio Timişoara a lichidat conturile scurt şi la obiect în jocul 2 pentru calificarea în disputa finală a locurilor 5-6, dispunînd miercuri seară în sala „Constantin Jude” cu 86:60 (24:11, 20:10, 21:21, 21:18) de CSB Teleorman Alexandria, de care trecea şi sîmbătă în deplasare, la 10 puncte diferenţă, dublu succes care a atras remarca antrenorului belgrădean Ljubomir Kolarevic: „Abia acum pot spune că este un sezon bun pentru mine şi echipă…” Obiectiv ochit, ultimele dueluri fiind pe 3, 6 şi eventual 9 mai, cu cele din Alba Iulia, la locul 5, tot cu jocul 2 pe Bega…

Urmează aşadar un duel pentru locul 5 între BCM Danzio şi echipa ex-timişorencei Stoenescu, CS Universitatea Alba Iulia, Kolarevic recunoscînd că sunt şanse mai mari ca „violetele” să încheie totuşi pe 6, loc ocupat în 2011 de… învinsele lor de astăzi, teleormănencele.

Jovana Vukoje, aici trecînd de Vucurovic, a oferit cele mai multe asistenţe (7), marcînd jumătate din fiecare procedeu încercat

Fără a fi ştirbite în nici un fel meritele „violetelor”, de notat la finele clarului succes timişorean de miercuri a fost jovialitatea manifestată de oaspetele învinse, secundul Puicu explicînd că „fetele noastre s-au bucurat pentru că pentru noi s-a încheiat campionatul, probabil nu se va mai juca pentru locurile 7-8. Cred că am fi meritat un loc mai bun, un 5 sau 6, dar motivaţia a dispărut după dubla pierdută cu Târgu Mureş, în încercarea de intrare în Final Four. Nu că n-am avut motivaţie la jocul de astăzi dar am jucat fără pivotul Laplante şi fără o extremă care a suferit o entorsă, iar fetele de la Timişoara au fost mai proaspete şi cu o mai mare dorinţă, vroiau o revanşă”, concluzionînd că „lucrurile s-au întors” în 5-8, după ce în campionat, în tur-retur, Alexandria trecea de bănăţence.

„Am făcut un meci foarte bun, am obţinut o victorie mare şi felicit jucătoarele, pe directorul sportiv, pe preşedinte”, s-a exprimat tînărul Kolarevic într-o română cursivă, trecînd apoi, ca de obicei, la a se exprima în limba engleză: „Vom juca pentru locul 5 cu Alba Iulia (n.n.: care s-a impus la rîndul ei în jocul 2, la Craiova, cu 56:90). Acum 9 luni spuneam că vrem în top 6 iar acum probabil vom încheia pe 6, însă vrem să jucăm bine meciurile cu Alba Iulia, mai ales cel de aici. Locul 6 e o poziţie bună pentru noi. Astăzi am obţinut o victorie clară, am evoluat bine, ca şi cu CS Municipal Târgovişte, şi am închis conturile deja după prima jumătate a meciului, cu un avantaj de peste 20 de puncte la pauza mare. Apoi am dat şansa să joace liniei a II-a, şi adresez felicitări jucătoarelor, conducătorilor. Abia acum pot spune că este un sezon bun pentru mine”.

Kolarevic, care a caracterizat drept „stupid” eşecul la un punct diferenţă înregistrat în toamnă în faţa aceloraşi teleormănence, acasă, unde cedau în ultima secundă de joc în turul campionatului, a mai explicat că „după jocul cu Sportul Studenţesc am scăzut intensitatea pentru că nu poţi menţine întregul sezon la acelaşi nivel şi am readus echipa la forma optimă pentru fazele din play-off, iar acum, că a funcţionat, putem spune că sistemul adoptat e bun, iar pe baza unei bune pregătiri în antrenamente este normal să joci bine şi în confruntări oficiale”.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: