Komatina, contract prelungit. Abu Teir, la SCM Timișoara

Sub titlul ”Atașament: Koma, al patrulea sezon la Timișoara”, prim-divizionara alb-violet din Liga Națională de baschet masculin anunță prelungirea angajamentului unuia dintre cei mai experimentați componenți din lotul ocupantei locului 6 în sezonul trecut. Iar grupul jucătorilor sub 23 de ani din echipa lui SCM este mărit din această săptămână cu un baschetbalist de poziția 3, sosit de la mai bine clasata U-BT Cluj-Napoca, Anders Abu Teir.

Extrema Milos Komatina a ales prelungirea contractului, pregătind astfel cel de-al patrulea sezon consecutiv sub culorile Timișoarei. Muntenegreanul a sosit la Timișoara în vara anului 2016, venind de la campioana statului Bosniei-Herţegovina, Igokea Aleksandrovac. Komatina este dublu campion al Bosniei, în 2013 și 2016, ani când echipa sa, Igokea, a cucerit și cupa. El a mai câștigat titlul și cupa în Muntenegru, în 2014, cu Buducnost Podgorica, formație ce a evoluat, sezonul trecut, în Euroligă.

Baschetbalistul cu numărul 9 a avut medii de 6.2 puncte, 3.4 recuperări și 1.6 pase decisive/meci, în sezonul 2018/2019. Recordul său stagional de puncte marcate este 17, într-un meci cu Dinamo și într-altul cu BCM U FC Argeș Pitești, ambele din grupa locurilor 5-8. 

„Koma” – care în septembrie va împlini 35 de ani – a înscris coșul decisiv al uneia dintre cele mai frumoase victorii din sezonul trecut, cea de pe terenul campioanei CSM Oradea, 88:85, în prima etapă din Top 6. În precedentele două sezoane la Timișoara, Milos Komatina a avut medii de puncte de 12.3 (2016/2017) și 9.7 (2017/2018). „Komatina este unul dintre cele mai frumoase caractere cu care am avut ocazia să lucrez. Mă bucur mult să-l avem din nou alături de noi: începe al patrulea sezon la Timisoara și avem mare nevoie de valoarea și experiența sa. Este un exemplu de modestie, de bun simț și familist adevărat. Totodată, el este singurul jucător care nu a lipsit de la nici un antrenament si care nu s-a accidentat niciodată, în această perioadă, dovadă a seriozității și a importanței pe care o acordă pregătirii” a remarcat Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara.

Continuitate în cazul veteranului Komatina, un nou drum în cazul mult mai tânărului Abu Teir. „Sunt foarte încântat să mă alătur clubului din Timișoara. Pe de o parte, sunt entuziasmat și nerăbdător să joc pentru această echipă, în sezonul ce urmează, pe de altă parte sunt puțin emoționat, căci plec prima oară de acasă, iar Timișoara este orașul ales. Mereu mi-au plăcut provocările și sunt gata să mă acomodez. Am auzit doar lucruri bune despre antrenorul Dragan Petricevic și sunt sigur că sub coordonarea sa vom reuși să ajungem la potențialul maxim ca jucători, iar ca echipă să ne atingem pentru sezonul 2019-2020”, a spus Anders Abu Teir tot pentru bc-tm.ro.

Noua achiziție a grupării antrenate de Petricevic s-a născut în Danemarca, la Nykøbing, pe 14 august 1997, dar la vârstă de opt ani familia sa a ales Clujul. Acolo a început baschetul, când avea zece ani, la U-BT. Aceasta a fost singura echipă la care a jucat până în vara acestui an, când, în pragul împlinirii a 22 de ani, a acceptat oferta clubului bănățean.

Abu Teir a fost în patru rânduri campion național de juniori, cu U-BT Cluj-Napoca, la categoriile U14, U17, U18 și U20. A avut două convocări la loturile naționale U14 și U20.

Sezonul trecut, cu U-BT Cluj, el a făcut parte din lotul care a cucerit Supercupa și Cupa României, dar și bronzul Ligii Naționale. A jucat în șase meciuri de campionat, cu o medie de patru minute și cinci secunde/partidă. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: