L1: Timba suferă două eșecuri la rând și-l pierde și pe Johnson

BC Timba Timișoara a pierdut două meciuri la rând în Liga 1, la Baia Mare și Ploiești, după ce debutase cu victorie acasă cu Știința. „Urșii” au cedat în etapa a doua la Baia Mare cu 77-81, cu o formație pe care au învins-o de două ori în sezonul regulat. În etapa de la finalul săptămânii, galben-negrii au pierdut cu 71-77 pe terenul lui CSM Ploiești care s-a întărit cel mai mult în pauza dintre cele două faze. Timba a anunțat marți că l-a pierdut pe pivotul american James Johnson care nu a dat explicații de ce a părăsit echipa.

Timișorenii au debutat în faza semifinală cu o victorie, 79-73 cu Știința București care a câștigat toate meciurile în sezonul regulat dar și-a pierdut antrenorul în pauză, plecat la Ploiești cu câțiva jucători. Pentru Timba a urmat, la finalul lunii februarie, meciul din etapa a 2-a (a 16-a la general) de la Baia Mare. În prima parte a campionatului „urșii” s-au impus în ambele partide cu băimărenii după jocuri strânse, cu 4, respectiv 3 puncte. După un nou meci strâns, de această dată victoria le-a revenit celor de la BCM Olimpic cu 81-77. Pentru Timba au înscris: Kovacevic 19 puncte, Johnson 16 puncte, Stănescu 12 puncte, Lazăr 12 puncte, Medgyesy 9, Pătru 7, Pop 2. La gazde cinci jucători au avut cel puțin zece puncte: Dohi 20 de puncte, Thomas 18, Tohatan 16, Corneanu 12, Abdul Awwel 10.

w600_img_4377

Sursa foto: www.csmploiesti.ro

În etapa a 3-a, pe 6 martie, timișorenii au avut a doua deplasare consecutivă. CSM Ploiești – BC Timba Timișoara s-a încheiat 77-71, pe sferturi: 7-20, 24-10, 24-22, 22-19. Kovacevic a fost coșgheterul partidei cu 30 de puncte, iar pentru Timba au mai înscris: Lazăr 19, Stănescu 9, Medgyesy 6, Rada 3, Pop 2, Pătru 1, Colceriu 1. De la ploieșteni s-au remarcat Ciotlăuș cu 21 de puncte și Ionescu cu 15.

CSM Ploiești conduce cu maximum de puncte, iar Timba este pe patru cu 4 puncte. Primele patru clasate se califică la turneul final. Clasament (meciul din etapa a 2-a dintre Poli Iași și Cuza Sport s-a amânat):

1. CSM Ploiești 3/0 6 puncte

2. BCM Baia Mare 2/1 5 puncte

3. Politehnica Iași 2/0 4 puncte

4. Timba Timișoara 1/2 4 puncte

5. Știința București 0/3 3 puncte

6. Cuza Sport Brăila 0/2 2 puncte

După ce l-a pierdut pe Baczo, care nu va mai evolua până la finalul sezonului din cauza unei accidentări, „urșii” nu se vor mai baza pe un alt jucător de bază în prima parte a campionatului. Gruparea timișoreană a anunțat astăzi că pivotul James Johnson nu va mai continua la Timba. James Johnson nu mai este jucatorul BC Timba Timişoara, sportivul american părăsind echipa fără a da vreo explicaţie. În urma acestui eveniment, conducerea clubului nostru a decis rezilierea unilaterală a contractului şi blocarea cărţii verzi a jucătorului”, a fost anunțul de pe pagina de facebook. Conform regulamentului specific al Ligii 1 masculin, a doua perioadă de transfer a fost între 9 și 18 februarie, astfel că „urșii” nu vor putea să aducă alt străin în locul americanului și rămân cu Kovacevic ca unic stranier.

În etapa următoare, programată pe 13 martie, BC Timba va primi vizita Politehnicii Iași, duminică de la ora 15. Celelalte două partide ale etapei sunt: BC Olimpic Baia Mare – CSM Ploieşti, Ştiinţa Bucureşti – CS Cuza Sport Brăila. Tot duminică (dimineață) joacă acasă și satelitul lui BC SCM Timișoara, cu satelitul celor de la Craiova. „Leii mici” sunt angrenați în recalificările sateliților, unde câștigătoarea grupei de șase se va alătura primelor trei clasate din cealaltă grupă, unde s-au calificat primii doi sateliți din fiecare grupă în sezonul regulat.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: