La prima apariție acasă în Ligă, CSMU Oradea ține să convingă: nemiloasă cu outsiderul BC Timișoara. Smith, coșgheter

Aflată la primul joc oficial acasă în Liga Națională după succese la Mediaș, în Cupa României, și Steaua, în etapa inaugurală de campionat, CSM U Oradea a ținut să-și etaleze cât mai convingător noua garnitură în fața fanilor din sala ”Antonio Alexe”, nelăsând nici o șansă unor ”violeți” ai Timișoarei reconfigurați abia săptămâna trecută în urma plecării titularilor pe fondul stopării susținerii financiare de către Consiliul Local, și care au făcut față favoriților doar în primul sfert al meciului din runda a doua: 89:60 (38:24).

BC Timișoara a suferit sâmbătă de la ora 17 întâia înfrângere severă din noul sezon, la aproape 30 de puncte diferență, pe Crișul Repede, unde vioara întâi și-a impus superioritatea în special în sferturile 2 și 3, adăugând triumfului reușit în deplasare la Steaua un 89:60 conturat cu 15:13, 23:11, 25:15 și 26:21.

Spre meritul lor, vizitatorii au luptat cu ardoare pentru fiecare minge, încurajați și de o mică galerie scandând de la peluză ”Timișoara! Timișoara!” și arborând un uriaș banner violet cu înscrisul ”Suntem aici, vom fi mereu / Și la bine, și la greu!”, însă roș-alb-albaștrii bihoreni s-au desprins destul de clar în minutele dinaintea pauzei, prefigurând un succes în cele din urmă aproape la pas.

Începând partida cu 4. Mandache, 5. Barnette, 11. Lucic, 22. Nuhanovic și 55. Franklin, antrenorul Cristian Achim avea să le acorde titularilor cam jumătate din timpul de joc dar maxim 24 de minute și jumătate, în cazul căpitanului Franklin, rulându-i aproximativ tot spre 20 de minute și pe Țibârnă, Barac, Radovan Markovic și Pașca, așa încât în cele din urmă toți cei 12 componenți ai gazdelor au ajuns să se regăsească în postura de marcatori. A fost ca un fel de repetiție înaintea mai ascuțitelor dueluri ardelene de la Târgu Mureș și acasă cu clujenii.

Fără a avea nici pe departe luxul unei bănci la fel de consistente în noile circumstanțe date, Dragan Petricevic, care începea deplasarea cu 5. Reljic, 6. Jelenic, 8. Popa, 18. Dapa și 22. Smith, a folosit la rândul său în cele din urmă toți jucătorii convocați, fără ca respectivii să ofere însă același randament, handicapul valoric individual dar în special ca joc colectiv reliefându-se pe tabela de marcaj, ce indica deja 24 de puncte diferență după mijlocul sfertului 3.

Inițial, BC Timișoara i-a restrâns pe orădeni la un 3:2 în primele aproape 4 minute de joc, iar abia după peste 6 minute au marcat gazdele și prima aruncare reușită de două puncte, prin Barnette, 8:6 în urma unor prime două coșuri de la distanță.

Mai mult, oaspeții au și preluat în două rânduri conducerea, prin cel ce avea să devină coșgheterul partidei, Smith, mai întâi cu 8:9 în minutul 6 și chiar 8:11 peste alte nici 25 de secunde, pe când în joc intrase și căpitanul ”Shone” Markovic, iar apoi cu 11:13, însă CSM U Oradea a încheiat prima parte de puțin în avantaj doar din aruncări libere, urcând până la 15:13.

Cu Pașca, Radovan Markovic, Popescu și Țibîrnă de la debutul sfertului secund, gruparea orădeană s-a distanțat decisiv în minutele până la pauză, BC Timișoara având o replică prin rezerva Milencovici, după aproape 3 minute, dar gazdele avansând rapid la 29:18 iar apoi, printr-o altă aruncare de la distanță a lui Dani Popescu, la 36:23, capitol la care ”violeții” au încercat mult și fără folos.

În consecință, 23:11 în sfertul secund, abordat de bănățeni prin păstrarea lui Jelenic dar și cu Nenad Markovic, Petrișor, Covaciu și Toth, și 38:24 la pauză.

Totuși, în ciuda antrenamentelor abia resetate în noua configurație a colectivului, BC Timișoara n-a capotat în a doua jumătate a deplasării în Crișana, în care a acumulat un handicap aproximativ similar de încă 15 puncte, dar în special în minutele de după pauză.

Orădenii, care debutaseră cu un notabil succes în deplasare, în care Nemanja Barac și Andrei Mandache marcau câte 12 puncte în victoria cu 72:68 la Steaua, în fața căreia astfel și-au luat o primă revanșă pentru înfrângerea cu 0-3 la meciuri în sferturile fazei play-off din primăvară, au câștigat așadar logic și meritat, pe când BC Timișoara a înregistrat și al doilea eșec în noul campionat, care se anunță a fi încă de pe-acum mai mult decât anevoios.

Perspective așadar diametral opuse, cu CSM U căutând în noua sa alcătuire să urce mai mult, adică în faza Final Four, iar ”violeții” să țină steagul cât mai sus în așteptarea unor vremuri mai blânde.

Doar că n-au timp de a-și linge rănile odată ce hora s-a pornit, urmând un examen pe teren propriu cu SCMU Craiova, care demara în Liga Națională cu un triumf la Pitești, într-un meci nu cu foarte multe puncte.

Depășită sever în lupta sub panouri, orădenii dominând cu 49-28 la recuperări, BC Timișoara a oferit în schimb coșgheterul meciului, Kentwan Kenneth Smith marcând 24 de puncte, cu 5 recuperări și două assists în cele 33:20 minute jucate, de departe cel mai implicat baschetbalist al inegalului duel din ”Antonio Alexe”.

Pentru oaspeți a mai marcat Ivan Jelenic, 13 puncte, dar și cu 5 ratări de la distanță în cele 30 de minute jucate, respectiv Reljic, cu 10 puncte în cele 18 minute pe parchet, Milencovici, autor a 9 puncte în aproape un sfert de oră de joc, precum și Florin Popa și Raul Covaciu, cu câte două puncte. Dapa a totalizat 7 recuperări în 22:40 minute jucate, al treilea la acest capitol de la ”violeți”, pentru care, dintre cei intrați pe parcurs, Petrișor avea să strângă peste 20 de minute, la polul opus fiind tânărul Szekely, jucat 5 minute pe final, și Zekavicic, încercat pe parcurs fără a da satisfacție trei minute și jumătate.

Radovan Markovic, în special prin 4 aruncări reușite din 5 de 3 puncte, a fost principalul marcator al învingătorilor, cu 18 puncte, urmat de Țibârnă cu 13, Mandache și Barac cu câte 9, Lucic 8, Franklin, Dani Popescu, Nicolescu și Barnette cu câte 6, ultimul rămânând și principal exponent la recuperare, cu 10, iar Pop cu 4 puncte și Pașca și Nuhanovic cu câte două.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: