„Leii” obţin acel vital succes extern: 94-77 la Iaşi

BC Timişoara a înregistrat vineri seară al zecelea triumf stagional în Divizia A, impunându-se în primul joc al etapei a XXII-a cu 94-77 la codaşa cu doar 4 victorii CSU Politehnica Iaşi şi absolvind un test de tărie psihică prin contracararea cu un succes a usturătoarei eliminări din Cupa României, înregistrată cu doar 48 de ore înainte.

Markovic, 22 de puncte la Iaşi

Tot de la ora 18, aidoma jocului de miercuri seară din Bucureşti, Dragan Petricevic i-a aliniat şi vineri seară la Iaşi pe aceiaşi Dzambic, Pesic, Markovic, Habus şi Păltinişanu, ulterior utilizându-i şi pe ceilalţi 4 jucători deplasaţi în acest periplu de două jocuri, şi anume Dragoş Andrei, Petru Czmor, Cătălin Petrişor şi Ivan Miskovic, în condiţiile în care pivotul Păltinişanu a fost utilizat 20 de minute.

Este al doilea succes timişorean în deplasare în acest sezon al Diviziei A, după cel din 13 octombrie, din etapa a treia, 94-51 la Braşov, dar rămâne de văzut dacă va şi cântări decisiv în balanţa finală a calificării între primele opt clasate, ţinând cont şi de vizita sâmbăta viitoare, în sala „Constantin Jude”, a Stelei Turabo. Revanşă sau o şi mai mare inhibiţie după deja trei eşecuri stagionale în faţa bucureştenilor?

„Leii din Banat”, în mare nevoie de un succes în deplasare, care să-i reapropie cu şanse reale de accederea în play-off, au profitat de plusul evident de valoare şi experienţă competiţională în faţa moldovenilor, fructificându-le deja în primul sfert, 26-19, după care, în ciuda echilibrului în joc, 21-18 pentru CSU Politehnica respectiv 17-21, ultimele zece minute au rămas decisiv la discreţia echipei mai bune: 20-29.

Markovic şi Pesic au marcat câte 22 de puncte, Păltinişanu – 17, Dzambic – 16, Habus – 12, Miskovic – 3, Petrişor – două puncte.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: