„Leii” și „urșii” încheie faza a doua a campionatului cu 3 meciuri din 4 pe propriul teren. Miercuri, cuplaj la sala Constantin Jude

Returul din faza a doua a campionatului masculin a început cu meciurile din week-end. În grupa 1-6 BC SCM Timișoara a pierdut cu 74-70 la Oradea, cu un final nervos. În a doua grupă valorică, Timba a stat pentru că ar fi trebuit să joace cu retrasa BC Mureș. Cele două formații timișorene vor juca trei din ultimele patru partide pe teren propriu.

Ritmul infernal continuă pentru formațiile din Liga Națională de baschet masculin, care joacă din 3 în 3 zile în a doua fază a sezonului regulat. Unele au parte de meciuri cu doar o zi pauză între ele. BC SCM Timișoara a obținut prima victorie în deplasare, în top 6, după ce s-a impus la Pitești cu 84-79. La doar trei zile, alb-violeții au mers la Oradea, echipă cu care au pierdut acasă, la 2 puncte, în prima etapă din grupa 1-6. Bănățenii au câștigat cele două meciuri din prima fază.

Gazdele au început cu 10-0. Oaspeții au reușit primul coș după 5 minute și jumătate, tripla lui Mijajlovic. Tohătan a dus scorul la 10-5. Reușita de afară a lui Jeremic a strâns ecartul la două puncte, dar orădenii conduceau cu 16-10 la prima pauză. Timișorenii au trecut prima dată la conducere în minutul 12, iar Stevanovic a făcut 18-24. Gajovic a marcat 8 puncte la rând și bihorenii reveneau la conducere. 32-31 era scorul la jumătatea meciului.

CSM CSU Oradea a început mai bine și a doua repriză și s-a distanțat la 13 puncte. La ultima pauză a fost 59-46. Bănățenii au început sfertul patru cu două triple și s-au apropiat la cinci puncte. Au urmat patru minute fără coș pentru BC SCM, iar gazdele s-au dus la 70-58. Oaspeții au reușit câteva intercepții și, cu un run de 8 puncte, s-au apropiat la 70-66. Au fost proteste din partea oficialilor SCM-ului, trimiși de pe bancă. Mijajlovic a fost sancționat cu antisportiv, iar gazdele s-au dus la 6 puncte în față cu mai puțin de jumătate de minut până la final. Pressingul timișorenilor le-a pus mari probleme orădenilor, iar Burgess și Popa Calotă au strâns ecartul la 2 puncte cu câteva secunde rămase din joc. Zeno a liniștit finalul cu două libere transformate, iar orădenii s-au impuscu 74-70 și s-au dus la 2 puncte în fața bănățenilor. Jeremic a fost coșgheterul partidei cu 20 de puncte.

În celelalte două meciuri din top 6, CSM Steaua Eximbank București s-a impus la Cluj cu 99-94, după două reprize de prelungiri, iar BC CSU Sibiu a trecut acasă de BCMU FC Argeș Pitești cu 84-77. Sibienii continuă să conducă în clasament, cu patru etape rămase de disputat.

În grupa a doua valorică, favoritele au depășit suta. SCMU Craiova a stabilit un nou record de puncte în acest campionat după 123-65 cu Dinamo București. Formația din capitală venea după surprinzătoarea victorie de acasă cu Timba, în etapa trecută, 85-82. Phoenix Galați s-a impus la Iași cu 121-82. Timba a stat în această etapă.

SCMU Craiova și Phoenix Galați sunt deja calificate în play-off, având un ecart de 9 puncte în fața Timbei. Acolo vor întâlni primele două clasate. Și la retrogradare situația e clară. BC Mureș nu va mai fi în sezonul viitor în primul eșalon, după ce s-a retras. Dinamo București este la o distanță de 3 puncte de Politehnica Iași și va fi a doua retrogradată, dacă ieșenii termină campionatul. Dar și acolo problemele sunt mari, astfel că Dinamo ar putea rămâne în prima ligă în cazul unei retrageri a moldovenilor. Timba a scăpat de grijile retrogradării, având 4 puncte în fața dinamoviștilor. Nu trebuie pierdut din vedere că se zvonește implementarea unui nou sistem competițional în sezonul viitor, cu comasarea primelor două ligi, cu grupe valorice în prima fază și grupe „colorate” în a doua. Vom reveni cu amănunte despre acesta în cazul în care va fi adoptat.

6 meciuri acasă pentru timișoreni

Miercuri, 18 aprilie, cele două prim-divizionare de pe Bega vor juca din nou în cuplaj la sala Constantin Jude. „Leii” vor întâlni, de la ora 18, campioana U BT Cluj, într-o partidă televizată. De la 20:30 BC Timba va primi vizita lui Phoenix Galați. În etapa din week-end, alb-violeții vor juca la București, cu Steaua, iar „urșii” vor avea parte de o deplasare lungă, la Iași.

În ultimele două etape, în 25 și 28 aprilie, bănățenii joacă acasă. BC SCM Timișoara va întâlni liderul BC CSU Sibiu și formația de pe șase, BCMU FC Argeș Pitești. Alb-violeții speră că pot urca în primele patru pentru a avea avantajul terenului propriu în primul tur de play-off. Timba Timișoara își va încheia sezonul după meciurile cu SCMU Craiova și Dinamo București.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Baschet: