Leonard Filip face pasul de la CSŞ Bega în lotul BC Timişoara

Juniorul Leonard Filip, care sintetiza zilele trecute pentru www.sporttim.ro recenta sa prezenţă cu România U18 la Divizia B a Campionatului European de la Varna, a semnat un contract de un sezon cu Baschet Club Timişoara şi va face parte din lotul cu care antrenorii Predrag Badnjarevic şi Milorad Perovic vor aborda cele trei competiţii din sezonul 2011-2012, campionatul, Cupa României şi Liga Balcanică. După o săptămână de probe, baschetbalistul crescut la CSS Bega Timişoara i-a convins pe tehnicieni şi a semnat primul contract de profesionist din cariera sa. Leonard Filip s-a născut la 31 iulie 1993, măsoară 2,01 m, are 95 kg şi joacă pe postul 3. El a fost unul dintre oamenii de bază ai naţionalei de juniori a României, recent revenită de la Campionatul European – grupa B, disputat la Varna (Bulgaria).

Filip este al patrulea timişorean din lotul BC Timişoara, după Zoran Milencovici, adus în vara anului trecut, şi mai experimentaţii Dan Păltinişanu şi Petru Czmor.

Rămâne şi Dodoc

Un alt jucător aflat în probe şi care a convins este fundaşul Ionel Dodoc, fost campion naţional cu CSU Asesoft Ploieşti, fost în sezonul trecut la SCMU Craiova. Dodoc a parafat contractul de un an cu BC Timişoara, aşa cum s-a întâmplat şi cu ultimul stranier, sârbo-germanul Robert Sarovic, venit de la formaţia cehă Novi Jicin. Americanul Domique Archie a trecut testele medicale şi va fi păstrat în lot. În schimb, conducătorul de joc Cătălin Petrişor a fost împrumutat pentru un an la SCMU Craiova.

“Lotul este aproape de definitivare. Antrenorii noştri au la dispoziţie 12 jucători, cărora li se vor alătura Dragoş Andrei şi George Toth, aflaţi acum la loturile naţionale. Suntem bine acoperiţi pe toate posturile şi aştept evoluţii convingătoare în sezonul care începe în septembrie”, a spus preşedintele BC Timişoara, Leontin Demaio.

Echipa va continua antrenamentele la Timişoara, după care, la 21 august, va pleca pentru 12 zile în Belgrad, unde va susţine cinci-şase meciuri de verificare împotriva unor echipe din Serbia şi Ucraina.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 2

 


Ultimele articole din categoria Baschet: