Lewis Dolphin Stallworth IV şi Nikola Gajic, la SCM Timișoara

Prim-divizionara de baschet masculin SCM Timişoara a ajuns la un acord cu încă doi jucători pentru viitorul sezon. Americanul Lewis Dolphin Stallworth IV şi sârbo-bosniacul Nikola Gajic au semnat cu echipa alb-violet.

Stallworth se află la prima experiență în România, în sezonul trecut evoluând în Superliga din Ucraina, la Zaporizhye, unde a înregistrat medii statistice de 14.7 puncte, 3.3 recuperări, 4.3 pase decisive, pentru 12.7 la eficiență. Acolo a fost coleg cu Brandon Randolph, legitimat la echipa bănățeană în stagiunea 2018-2019.

Stallworth are 24 de ani, măsoară 1,85 metri şi s-a născut la Newhall, în statul California. Poziţia sa de bază este cea de conducător de joc, iar echipele la care a mai evoluat sunt UTEP Miners, Citadel Bulldogs şi Texas-RGV Vaqueros.

„Sunt încântat să evoluez pentru SCM Timişoara în cel de-al doilea meu sezon la nivel profesionist. România este o ţară frumoasă, un loc grozav în care să locuieşti, iar campionatul de aici are echipe care joacă împotriva unor formaţii de top din Europa. Antrenorul Dragan Petricevic şi ceilalţi componenţi ai staff-ului mi-au oferit şansa de a semna cu Timişoara şi de a pune umărul la îndeplinirea obiectivelor acestei echipe. Am speranţa că ne vom ridica la cel mai înalt nivel. Antrenorul şi-a exprimat încrederea în mine ca jucător şi mi-a prezentat o oportunitate de a face un pas mare în carieră după sezonul petrecut în Ucraina. Abia aştept să vin în România şi să încep munca, să ajut la obţinerea unor performanţe importante. Ne vedem în curând!” a declarat Lewis Dolphin Stallworth IV.

Nikola Gajic are 29 de ani, vârstă împlinită în urmă cu două zile, şi este fundaş.

În sezonul trecut a evoluat la KK Bratunac, în Bosnia-Herţegovina, şi ultima dată la BCM U Piteşti. De-a lungul carierei a mai jucat la Jacksonville Juco (SUA), Stephen F. Austin State University (SUA), OKK Spars Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), Sixt Primorska (Slovenia), BC Igokea Aleksandrovac (Bosnia-Herţegovina) şi Helios Suns Domzale (Slovenia).

„Sunt foarte bucuros că voi evolua la SCM Timişoara. Toată lumea vorbeşte despre frumuseţea acestui oraş şi despre faptul că are suporteri grozavi, care iubesc baschetul. Vom lupta cu toate puterile, vom da totul pentru a obţine rezultate pozitive”, a spus Nikola Gajic.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sapte

 


Alte articole legate de acest subiect: