Liderul campion învinge în FIBA Europe Cup și vine pe Bega: SCM Timișoara – CSM CSU Oradea, 6 cu 1 la inaugurarea Top6

Baschet SCM Timișoara s-a menținut la limită între primele 6 clasate în ciuda ultimelor 4 eșecuri la rând la finele Grupei A din Liga Națională, strecurându-se astfel în Top6, fază secundă pe serii pe care o va inaugura acasă sâmbătă după-amiază în compania campioanei la zi CSM CSU Oradea, lider câștigător miercuri seară pe teren propriu la începerea rundelor din retur în grupele FIBA Europe Cup, tocmai în dauna clujenilor, dar în program și cu o deplasare în Israel, miercurea viitoare.

SCM Timișoara a pătruns în prima grupă valorică 1-6 în pofida celui de-al cincilea eșec pe teren propriu din cele 7 meciuri găzduite în faza inițială a Ligii Naționale, 80:84 (50:40) sâmbătă cu sibienii, ultima clasată în Top6 urmând a debuta în seria celor zece etape tur-retur sâmbătă de la ora 17, în sala „Constantin Jude”, cu CSM CSU Oradea, de trei ori campioană a României, inclusiv în ediţia precedentă a competiției.

Bihorenii au încheiat victorioși și pe primul loc Grupa A cu 14 runde, învingând în weekend la Craiova, ceea ce a echivalat cu prinderea locului 6 de către alb-violeți, deplasare de la care roșu-albaștrii au mai câștigat și în etapa a IV-a din seria patrulater din FIBA Europe Cup, aseară, pe teren propriu, 80:75 cu clujenii, pe care i-au egalat astfel la victorii, câte două fiecare. 

CSM CSU Oradea a dominat prima jumătate a confruntării românești din arena internațională, 21:15, 23:15 și 44:30 la pauză, remizând sfertul 3, 19:19, și pierzându-l pe ultimul 17:26, suficient pentru a se revanșa pe măsură, după ce în runda din BT-Arena se încheia 81:76 în favoarea clujenilor. A fost o revanșă și în sensul în care campionii pierdeau la 16 puncte precedenta apariție în grupă, tot acasă, la început de 2020, cu liderul Tsmoki-Minsk, acum având în program ieșirea miercuri la codașa cu o victorie din Israel, depășită în tur în Țara Crișurilor cu 86:80.

Cristian Achim și Mitrovic au apelat la mijlocul acestei săptămâni la 10 componenți, dintre care doi au jucat mai puțin de 5 minute fiecare, victoria fiind repurtată și grație a 7 marcatori, în frunte cu Aaron Broussard, autor a 25 de puncte în condițiile în care a fost al patrulea cel mai utilizat sportiv dintre cei 5 cu peste 25 de minute pe teren pentru gazde, dar nu mai mult de 32, în cazul lui Giordan Watson, în cont cu un double-double, 10 puncte și 11 pase decisive. Apropo de care, patru sunt selecționabilii din efectivul campioanei în naționala României pentru partidele oficiale de luna viitoare, doi autohtoni și doi naturalizați. 

Nikola Markovic a înscris 20 de puncte în 25 de minute jucate, iar Dragan Zekovic tot zece în aproape 23 pe teren, Sean Barnette contribuind cu 9 în aproape 28 de minute în joc, dar și 5 recuperări, aproximativ tot atât jucând și Khristoper Richard, autor a 4 puncte și tot atâtea recuperări. În fine, două puncte și în dreptul ex-alb-violetului Cătălin Baciu, în zece minute jucate, fără a înscrie încheind Valeika, 20 de minute pe teren, Petrescu și Fometescu.

Urmează sâmbătă duelul între a șasea și prima clasată în Top6, totodată semifinaliste și în turneul Final4 al Cupei României, sâmbătă seară mai jucând și egala la puncte a orădenilor, U-BT Cluj, de la ora 20:30, la București, cu CS Dinamo Știința, după care runda I se va încheia luni de la ora 18 la Sibiu. Iar vizitatorii pe Cibin de la Steaua vor trece drept gazde în etapa a II-a, luni 3 februarie de la ora 19, cu Baschet SCM Timișoara, învingătoare tur-retur în Grupa A în dauna roșu-albaștrilor. 

Din lotul bănățenilor, o impresie din partea lui Laszlo Lazar, fost component al formaţiei bihorene, care a prefaţat meciul de sâmbătă: „Oradea cred că este, la momentul actual, cea mai puternică echipă din România. Joacă un baschet frumos, spectaculos. Vom avea o misiune dificilă, dar sperăm că vom face faţă. În ultima partidă disputată la ei nu am reuşit să practicăm un joc foarte bun, sper că o să ne revanşăm şi că vom fi aproape de ei. Se întâmplă şi un astfel de rezultat, a venit în urma unei perioade încărcate, cu multe meciuri, în plus l-am pierdut repede atunci pe Sherwood Brown. A fost, din păcate, o partidă grea pentru noi din toate punctele de vedere. În Top 6 vom încerca să câştigăm cât mai multe meciuri. Fiecare dintre ele contează şi totodată fiecare va fi greu. Sperăm că ne vom clasa cât mai bine, poate chiar vom reuşi să beneficiem de avantajul terenului propriu în play-off. În ceea ce mă priveşte, sunt bine, îmi place la Timişoara, totul este în regulă”.

În actualul sezon, cele două echipe s-au întâlnit de două ori, de fiecare dată impunându-se CSM CSU Oradea, aici cu 86:94 iar în returul acasă din 2020 cu detașatul 90:52.

În weekend vor juca oficial și juniori ai clubului SCM Timișoara, în continuarea sezonului, într-un turneu găzduit la Buziaș.

Clasamentul la startul Top6 și programul etapei I, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: