Lilov 21 de puncte, SCM Timișoara cedează pasul în sfertul 3 al finalei în fața gazdei argeșene a ”Memorialului Georgel Ziguli”. Însă cum rămâne cu creșterea timișorenilor, apropo de prezența lui Penciu la Rapid?

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au mai avut parte de alte două meciuri de verificare în zile consecutive, precum cu o săptămână înainte, la încveperea acestora, la Sibiu, de această dată jucând în patrulaterul de la Pitești, din nou cu sfertfinalista ediției trecute a Ligii Naționale și Cupei României, BC CSU Sibiu, în fața căreia s-a revanșat, iar apoi cu gazdele în alb-violet, de care au fost depășiți la un coș, după ce pierdeau clar sfertul 3. 

Precum pe Cibin, alb-violeții Timișoarei au câștigat și la Pitești în ziua inaugurală a patrulaterului de verificare dotat cu ”Memorialul Georgel Ziguli”, pierzând a doua zi finala, aidoma traiectoriei de la Sibiu. Unde treceau inițial de craioveni cu 77:70, cedând peste 24 de ore gazdei BC CSU Sibiu cu 87:70.

În weekend, în Trivale, SCM Timișoara și-a luat revanșa în fața lui BC CSU Sibiu, la 4 zile după ce era învinsă de galben-albaștrii de pe Cibin în finala ”Memorialului Elemer Tordai”. De această dată, la Pitești, partida a fost una echilibrată și câștigată de bănățeni la limită, cu 79:78, pe sferturi 21:20, 17:19, 21:20, 20:19.

Însă, a doua zi, a fost rândul elevilor lui Dragan Petricevic să piardă strâns, gazda din Argeș reușind să ocupe prima treaptă a podiumului în turneul memorial pe care l-a organizat, victorioasă în finala cu omologii alb-violeți cu 70:68. 

FC Argeș, semifinalistă în primăvară a Ligii Naționale de baschet masculin pentru seniori după ce elevii lui Tudor Costescu treceau în sferturi de BC CSU Sibiu, s-a desprins decisiv în sfertul trei cu un parțial de 22:10, trecând la conducere, 56:48, pe care n-a mai cedat-o. SCM Timișoara a replicat dar nu a avut forța să răstoarne scorul iar diferența la final a fost de o posesie. Ivan Lilov a fost principalul remarcat al bănățenilor, cu 21 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții, Nikola Gajic strângând 16 puncte și 8 recuperări. În schimb ex-timișoreanul Mladen Jeremic a fost jucătorul finalei, cu 15 puncte, pe când Raynere Thornton a adăugat 14 iar Nikola Jevtovic a terminat cu 12 puncte și 5 recuperări. Fitzpatrick și Măciucă înscriind fiecare câte 10 puncte. Iar legat de foști jucători ai bănățenilor, Sherwood Brown a semnat cu un club finlandez, la Lahti.

Cu alte cuvinte, timișorenii au avut ocazia să-și măsoare forțele încă din debutul jocurilor de pregătire cu 3 formații din același grup al primelor 8 din țară, duminică și luni la Sibiu iar vineri și sâmbătă în Argeș, de două ori cu sibienii – eșec și victorie, respectiv o dată cu craiovenii și piteștenii, victorie și înfrângere. De notat că SCM U Craiova juca semifinala Cupei României, fiind sfertfinalistă în play-off-ul din campionat, iar FC Argeș juca semifinala Ligii Naționale, în play-off-ul pierdut cu 3-0 la meciuri cu orădenii. 

Dragan Petricevic, antrenor principal al timişorenilor, a spus după patrulaterul din Trivale că „ne aflăm în perioada meciurilor de verificare, asta am făcut și la Pitești, verificări. Suntem pe drumul cel bun, mai este destul de mult timp până la startul noului sezon, mai avem timp să facem reglaje. Mă bucur că jucătorii au început să elimine din greșelile inerente acestei perioade, greșeli care au putut fi observate la turneul de la Sibiu. Mai avem de lucrat la procentaje, să convertim mai multe aruncări, în special cele de trei puncte”.

Cum rămâne totuși cu creșterea localnicilor, asta prin prisma trecerii timișoreanului Bogdan Penciu la CS Rapid? Retorica e una, realitățile pe care pedalează Baschet SCM Timișoara sunt altele, jucătorul de poziția 4 în vârstă de 20 de ani – lansat în Liga Națională de alb-violeți, schimbând echipele bucureștene, rămas în capitală prin a ajunge și la ”vișinii”. 

Altfel, finala mică a ”Memorialului Georgel Zigului” a fost mai puțin echilibrată. BC CSU Subiu trecând de CSM Ploiești cu un categoric 101:80. Evan Fitzner a reușit 23 de puncte iar Lucas Tohătan a adăugat 15. Tanner McGrew a înregistrat un double-double, 14 puncte și 12 recuperări. În schimb Andrej Magdevski – cu 15 puncte și 6 pase decisive, și Vlad Negoițescu cu 15 puncte au fost cei mai buni prahoveni.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: