Mai vine ceva din urmă? CSŞ Bega Timişoara se califică la turneele finale ale Campionatului Naţional sub 15 ani, de băieţi şi fete, cu Tiberiu Ondreikovics respectiv Corina Elena Moroşan la timonă

CSŞ Bega Timişoara a pătruns cu ambele garnituri în faza finală a Campionatului Naţional de baschet juniori, la categoria U15, între cele mai bune câte 8 grupări din ţară, după nişte intense turnee semifinale, cu câte 5 jocuri disputate în week-end pe parcursul a 3 zile, în care echipele bănăţene au smuls în ambele cazuri două victorii. Iată câteva detalii adiţionale…

Ca o remarcă, doar cluburi din Bucureşti, două la feminin respectiv 4 la băieţi, şi din Ardeal, plus formaţiile Timişoarei, au obţinut biletele pentru faza finală, cu menţiunea de ordin general că „pepiniera” CSŞ Bega nu mai deţine în acest sezon un număr la fel de ridicat de formaţii şi competitoare în Campionatul Naţional juvenil precum în ediţiile precedente.

Profesorul Tiberiu Ondreikovics a preluat în acest sezon alte grupe "mici" de fete, după ce la finele deceniului trecut ghida spre medalii naţionale şi alte generaţii de junioare

 

La fetele categoriei U15, sub conducerea lui Tiberiu Ondreikovics, CSŞ Bega va aborda una dintre cele două grupe finale a câte 4 echipe de pe poziţia a treia, în baza locului de pe care a obţinut calificarea, urmând a da piept cu favoritele ACS Champions şi BC Star, dar şi cu CSŞ Sfântu Gheorghe. Aradul, Dejul, Braşovul şi Târgu Secuiesc au reprezentante în cealaltă serie a turneului final.

Timişorencele, care câştigau 5 meciuri şi pierdeau două pe drumul spre faza semifinală, au avut în week-end un program foarte încărcat, cu jocuri vineri de la orele 13 şi 20 iar sâmbătă de la 11 şi 16, duminică încheind întrecerea cu un succes în faţa lui ACS KSE Târgu Secuiesc, cu 57:46, partidă în care Olivera Ispas a reuşit un double-double, 15 puncte şi 11 recuperări.

Au mai marcat în acea victorie Diana Lupu, 12 puncte, Roxana Pane (11), Ana Ivăschescu (10), Cristina Babcsanyi (4), Daria Bocăncea (3) şi Simona Rădulea, două puncte, profesorul Ondreikovics utilizându-le şi pe celelalte junioare din lot, Andreea Burada, Alexandra Voicu şi Raluca Petrovici.

Până atunci, în turneul semifinal de 6 echipe de la Dej, CSŞ Bega mai înregistrase următoarele rezultate: 39:40 cu Oradea, 56:81 cu ACS Champions Bucureşti, 60:50 cu CSŞ Târgovişte şi 45:55 cu gazda LAPI.

Ulterior turneului, Tiberiu Ondreikovics a rămas în zona judeţului Cluj, alipindu-se corpului tehnic al lui BC Timişoara 2 la turneul semifinal victorios de sub Feleac, de duminică până marţi, în Campionatul Naţional masculin U20.

*

La băieţi, sub conducerea Corinei Elena Moroşan, CSŞ Bega va aborda una dintre cele două grupe finale a câte 4 echipe de pe poziţia a patra, în baza locului de pe care a obţinut calificarea, urmând a da piept cu bucureştenele CS 4Sports, CN Aurel Vlaicu şi BC Laguna, enumerate în ordinea clasificării acestora. ACS Dan Dacian 1, U Mobitelco 1, Olimpic Baia Mare şi LPS Târgu Mureş alcătuiesc, în această ordine, cealaltă serie a turneului final.

Corina Elena Moroşan a trecut de la baschetul prim-divizionar în 5-ul lui BCM Danzio Timişoara la "pepiniera" CSŞ Bega

 

Timişorenii, care câştigau 5 meciuri şi pierdeau unul pe drumul spre faza semifinală, au avut la rândul lor în week-end un program foarte încărcat, cu jocuri vineri şi sâmbătă, precum încă unul şi duminică, încheind întrecerea, ca şi fetele, cu un al doilea succes, în faţa orădenilor, rezultat 60:53, întâlnire pe care au tranşat-o în sfertul patru, cu 20:13, Mihai Ursan izbutind un double-double, 22 de puncte şi tot atâtea recuperări!

Au mai înscris în acea victorie Tudor Căsălean, 15 puncte, Cristian Chiţu (7), Norbert Kelemen (5), Raul Rada şi Robert Bako, câte 4, Vlad Magosin, două puncte, şi Alexandru Albu – un punct. Şi ceilalţi juniori din lot au evoluat în triumful de duminică, şi anume Alexandru Şerban, Toni Nistor, Daniel Pop şi Cristian Pînzaru.

Până atunci, în turneul semifinal de 6 formaţii găzduit de Colegiul Naţional Aurel Vlaicu, CSŞ Bega mai înregistrase următoarele rezultate: 52:100 cu Olimpic Baia Mare, 72:50 cu ACS Spike Bucureşti, 42:106 cu Dan Dacian şi 66:82 cu gazda „Aurel Vlaicu”.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = opt

 


Ultimele articole din categoria Baschet: