Marinko Lazarov, noul preşedinte al BCM Danzio Timişoara

Profesorul Dan Ionescu nu mai continuă şi în calitate de preşedinte al clubului prim-divizionar BCM Danzio Timişoara, coborând o treaptă, ca vicepreşedinte, dar rămânând antrenor principal al “violetelor” şi totodată conducător al catedrei de Educaţie Fizică şi Sport la UPT, în fruntea grupării ajunsă în 2011 în Final Four al Ligii Naţionale trecând Marinko Lazarov.

Alegerea s-a făcut în cadrul Adunării Generale a clubului timişorean, desfăşurată luni seară, în care în fruntea Comitetului Director, ca presedinte al clubului, a fost ales Marinko Lazarov, iar ca vicepreşedinţi Dan Ionescu şi Cristian Chiţu, fost secretar al grupării. Comitetul Director a cooptat şi 2 noi membri.

Indiferent însă de schimbările de la vârful grupării timişorene, marea provocare a prim-divizionarei rămâne tot asigurarea unei finanţări adecvate, capitol la care baschetul feminin timişorean a suferit constant peste ani, chiar şi în sezoanele în care bugetele altor formaţii de prima ligă din oraş au fost frumuşel rotunjite prin dările contribuabililor repartizate sportului. Iar situaţia nu pare a se schimba nici în viitorul apropiat.

Spre deosebire de cluburile de baschet masculin, BC Timişoara, fotbal, ACS Poli, handbal, AS CH Politehnica, respectiv rugby, RCM UVT Timişoara, care activează pe baza unor asocieri cu administraţia locală, şi care şi-au aflat deja bugetele pe anul în curs, gruparea de baschet feminin BCM Danzio rămâne, alături de BC Timba, o reprezentantă a sportului de pe Bega în primul eşalon ce nu are parte de un asemenea contract, urmând a-i fi comunicată alocaţia pe 2014 în cursul acestei luni, cu drept de accesare a primei tranşe cândva în martie iar a celei de-a doua aproximativ în iulie, ceea ce face mai anevoioasă finanţarea echipei. Sumele repartizate baschetbalistelor sunt totodată mai mici, un cuantum total rezultat pe 2013 din partea Consiliului Local Timişoara şi a CJT însumându-se la circa 180.000 euro, semnificativ inferior bugetelor asociatelor.

După două victorii consecutive pe teren propriu în răstimp de 4 zile, cu 6 puncte avans în faţa Rapidului şi 11 în dauna orădencelor, BCM Danzio a urcat momentan pe locul 8, cu 7 victorii din 17 partide, aflându-se în faţa a două deplasări, la Olimpia Braşov, joc ce va avea loc vineri de la ora 14,30, în cadrul etapei a 18-a, şi Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, dar aşteptând şi deznodământul restanţei din runda a 16-a, Phoenix Galaţi – Olimpia Braşov, între celelalte două grupări din zona locurilor 7-9, care trag la accederea în play-off.

Baschetbalistele timişorence pierdeau în tur cu ambele adversare directe la calificarea în zona locurilor 1-8, pe teren propriu cu cele de sub Tâmpa respectiv la nou-promovata din Galaţi, motiv pentru care se şi regăsesc la ora actuală în cea mai delicată postură de dată recentă în ceea ce priveşte pătrunderea în play-off.

Ulterior, tot în februarie, „violetele” vor mai juca şi cu Nova Vita Târgu Mureş, pe teren propriu, urmând ca luna martie să le rezerve sprintul final în returul sezonului regulat, cu cele din Alexandria, pe 2.03, la codaşa juvenilă SCM CSŞ Craiova, într-un meci amânat din etapa a 21-a (22.02), pe 7.03, la Satu Mare (10.03), acasă cu Phoenix Galaţi (15.03), la Cluj şi acasă cu vicecampioana CSM Târgovişte.

Pătrunderea în play-off ar echivala cu prime meciuri deja la finele lunii martie, cel mai probabil cu o adversară inabordabilă, U V Goldiş ICIM Arad, CSU Alba Iulia sau CSM Târgovişte, care actualmente ocupă podiumul Ligii Naţionale.

*

Denham Brown, care începea acest sezon ca şi căpitan la Timba Timişoara, precum şi Dan Păltinişanu şi Ivan Jelenic, vor reveni sâmbătă la ora 17,15 în sala „Constantin Jude”, cu ocazia jocului BC Timişoara – BC Mureş Târgu Mureş, după ce, la 3 seri în urma înfrângerii „violeţilor” la Ploieşti după două perioade de overtime, şi gruparea ardeleană a cedat luni în overtime, dar pe teren propriu, 98:105 (22:29, 26:18, 19:23, 23:20, 8:15) cu BCM U Piteşti, tot în cadrul etapei a 16-a.

Timişorenii, care pierdeau în tur la Târgu Mureş, au avut aşadar câteva zile în plus de recuperare faţă de viitorii lor oaspeţi, care s-au impus în ultimele vizite pe malurile Begăi. Victorioşi la debutul în 2014 în campionat, acasă cu craiovenii şi la Mediaş, mureşenii au cedat acum într-un meci în care cel mai mult au evoluat, în ordine, Mladenovic, Peciukas, Ivanovic, Jelenic şi Brown, în vreme ce Păltinişanu a avut o contribuţie periferică, jucând nici 4 minute. Mladenovic a fost coşgeterul gazdelor, cu 23 de puncte dar şi 8 recuperări, Jelenic nefiind în mână de la distanţă, cu o aruncare reuşită din 6 şi un total de 14 puncte, eliminat fiind pentru 5 greşeli personale în ultimul minut din overtime, iar Brown adunând 6 puncte şi 6 recuperări. În week-end, concitadina BC Timba va evolua la Târgu Jiu.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: