BCM Danzio Timişoara, rămasă fără antrenorul Dan Ionescu… Preşedintele Marinko Lazarov: „Pentru a creşte tinerele timişorence vom aduce cel puţin una-două sârboaice experimentate de valoare foarte bună”

Dan Ionescu, conducător al catedrei de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea Politehnica Timişoara dar şi antrenor licenţiat în baschet peste hotare, de al cărui nume s-a legat revenirea unei grupări feminine locale în prima ligă, odată cu 2009, ca CSŞ Bega BC Danzio, nu mai este începând de joi seară antrenorul alb-violetelor clasate pe locul 8 în 2013-2014, conform unei decizii a Comitetului Director al clubului, supusă la vot.

Dan Ionescu nu mai continuă ca antrenor la BCM Danzio Timişoara, conform deciziei Consiliului Director

 

Ionescu, care o căţăra pe BCM Bega Danzio în Final Four-ul ediţiei 2010-2011, ocupând locul 4 după cluburile din Satu Mare, Arad şi Sfântu Gheorghe, moment oportun ce nu era exploatat la vremea respectivă printr-o mai susţinută sprijinire a clubului de baschet feminin, a păşit aşadar înapoi din preajma băncii tehnice, pe fondul unor divergenţe de viziune cu ceilalţi membri direct implicaţi în colectiv dar şi dat fiind dubla sa responsabilitate la gruparea alb-violet, la care deţine şi funcţia de vicepreşedinte, conform alegerilor din luna februarie, când, la Adunarea Generală, făcea rocadă cu Marinko Lazarov, care-i prelua rolul de preşedinte. Incompatibilitatea deţinerii unui dublu rol a contribuit la această decizie.

„Sunt mai multe aspecte legate de bucătăria internă a clubului, dar nu e vorba despre o despărţire, căci Dan Ionescu are funcţia de vicepreşedinte. Însă nu va mai activa ca antrenor. Nu este de acord cu unele lucruri din Comitetul Director însă încercăm să mergem cât mai bine înainte. Problema bugetului este cea mai mare pentru noi şi suntem la un minim dar există mai multe variante şi ceva mai concret vom şti în cursul perioadei 1 iulie – 15 iulie. În funcţie de conturarea bugetului vom alege şi antrenorul, existând mai multe variante posibile”, ne-a explicat Lazarov, preşedinte la BCM Danzio Timişoara.

„Abordăm activitatea mai deschis, să se supună toate aspectele discuţiei, iar apoi la vot, să alegem varianta cea mai bună, esenţa fiind ca echipa să meargă înainte, să crească. Referitor la management, totul să fie abordat într-o notă de transparenţă, cum a cerut şi Primăria, iar strategia este să folosim timişorence, dintre care unele nu au ieşit suficient la lumină, şi aş exemplifica prin Christina Zidaru şi Dora Ardelean, care au potenţial şi trebuie să reconfirme în joc. Două timişorence sunt la lotul naţional de senioare, Stoiedin şi Ardelean, plus sunt mai tinerele Teo Neagu, de 3 ani în Timişoara, Alexandra Sasebeş, de 4 ani timişoreancă, Alexandra Brigitte Steiner, timişoreancă get-beget, care trebuie încet-încet să crească, prin joc. Desigur, rămâne Biljana Pesovic, de-acum o timişoreancă, de 3 ani aici!”, s-a referit Lazarov şi la viziunea oferirii unei şanse în plus tinerelor crescute peste ani, ca junioare, la CSŞ Bega.

Preşedintele ocupantei locului 8 în 2014, 7 în 2013 şi şase în 2012, a ţinut să precizeze că gruparea alb-violet, finanţată în sezonul trecut eminamente din bugetul local, de la CLT şi CJT, „este a Timişoarei, nu e a nimănui personal, şi trebuie să reprezinte Timişoara, cât mai bine, şi poate că în primul an nu se va reuşi pe deplin dar vom încerca să promovăm în primul rînd timişorence, să alipim încă 2-3 tinere de la CSŞ Bega. Obiectivul rămâne chiar şi în acest proces de transformare intrarea în 1-8, însă se ştie că bugetul a fost diminuat cu 30% de la Consiliul Local iar de la Consiliul Judeţean cu 50%, dar sunt totuşi semnale certe că la rectificarea bugetară ni se va suplimenta suma”.

La capitolul plecări, majoritatea sportivelor străine, aşadar mai puţin Pesovic dar poate nu numai, baschetbaliste din spaţiul ex-iugoslav cărora urmează să le fie achitate datoriile băneşti, cu tot cu indemnizaţiile de efort.

Înlocuitoare ar urma să fie „cel puţin 3 dar poate 4 jucătoare din Serbia, însă nu vom mai urma strategia din ultimii 2 ani de a merge pe tineret, ci pentru a creşte timişorencele vom aduce cel puţin una-două sportive experimentate de valoare foarte bună, de la care pot învăţa”.

Nu este exclus ca tot de peste graniţă să sosească şi noul antrenor, un precedent de acest gen existând şi de dată recentă, timişorencele având la cârmă în 2011-2012, sezon de locul 6, un foarte tânăr belgrădean, Ljubomir Kolarevic, într-o ediţie în care Dan Ionescu a activat ca director tehnic. „Am fost contactaţi de câţiva antrenori dar n-am luat o decizie cu Comitetul Director. Este o hotărîre care trebuie să mai aştepte, în funcţie de buget, problema banilor…”

Se prefigurează şi înnodarea unor punţi cu mediul privat, „1-3 sponsori, iar dacă am putea completa până la sfârşitul campionatului bugetul cu în jur de 60.000 euro, ne-ar ajuta foarte mult, ceea ce ar însemna 6.000 euro lunar de la sponsori. Speranţe există, precum şi multă bunăvoinţă, mai depinde de disponibilitatea şi înfăptuirea acestor planuri…” 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: