Mihai Coldea va conduce CS SCM Timișoara în primul sezon de Liga Națională. Clujeanul este vicecampion național după ce a fost secundul lui Petricevic la „U” în ultimul sezon

Mihai Coldea este antrenorul care va conduce CS SCM Timișoara în primul sezon al formației în Liga Națională. Clujeanul de 38 de ani a făcut parte din staff-ul vicecampioanei Universitatea Cluj în ultimul sezon și a fost principal la alb-negre aproape un an, între octombrie 2014 și octombrie 2015. Acesta preia funcția de antrenor principal la Timișoara de la Veronica Gavrilă care va rămâne la echipă în calitate de secund la formația prim-divizionară.

Antrenoarea care le-a condus pe alb-violete în sezonul de debut, Veronica Gavrilă, va fi secund în următoarea stagiune. Decizia vine, oarecum, firesc deoarece un antrenor principal din Liga Națională nu are foarte mult timp să se poată ocupa și de echipele de juniori. Clubul s-a orientat spre un alt tehnician. Luni, la o emisiune, președintele secției de baschet a SCM-ului, Ilie Trițoiu spunea că viitorul antrenor e român, tănâr, de viitor, dar că are contract până la finalul lunii iunie și nu poate fi făcut public numele lui. Deși luni spuneau că nu poate fi făcut public numele și probabil se va afla la finalul lunii, joi s-a putut. Clubul a anunțat numele lui Mihai Coldea pe site-ul oficial, în jurul orei 22.

Mihai Coldea, cu trofeul oferit vicecampioanei. Sursa foto: facebook.

Mihai Coldea a avansat în funcția de antrenor principal la Universitatea Cluj după demiterea lui Florin Covaciu din această funcție, la finalul lunii octombrie din 2014. Deși Coldea a condus echipa, pe statisticile FRB de la meciurile din acel sezon apare principal tot Covaciu, posesor de licență pentru Liga Națională. U Cluj a fost pe locul 11 cu 31 de puncte în sezonul regulat cu 5 victorii și 21 de înfrângeri. 3 victorii și 15 înfrângeri a fost bilanțul clujencelor din sezonul regulat cu Coldea ca principal. În play-out a învins în ambele partide cu Universitatea CSM Oradea și CS Nova Vita, astfel că au alb-negrele au încheiat pe locul 9. Trebuie precizat că în acel sezon la formația de pe Someș nu era o finanțare atât de importantă ca cea din ultimii doi ani. Erau doar trei americance, în a doua parte două, alături de care jucau multe tinere autohtone.

Noul tehnician al grupării de pe Bega a condus pregătirea Universității și în vara lui 2015, precum și primele partide din acel sezon. A început să apară ca principal în statisticile oferite de site-ul federației la meciurile din octombrie 2015. Atunci alb-negrele au avut 5 straniere în lot de la început și au oferit o replică bună la Timișoara, în prima etapă, de unde au plecat învinse cu 75-71 de elevele lui Bogdan Bulj. Antrenorul de atunci al timișorencele făcea în acea vară parte din staff-ul campioanei europene la senioare, Serbia. Revenind la U Cluj, în octombrie 2015 lega trei victorii la rând în campionat. A urmat eșecul la 30 de puncte cu ACS Sepsi și instalarea lui Petricevic pe banca clujencelor, după ce acesta s-a despărțit de formația masculină de la Timișoara din cauza problemelor financiare. Atunci Coldea a revenit la postura de secund la ardelence. U avea să încheie acel sezon pe 7, după locul 6 în sezonul regulat. De asemenea, Coldea a făcut parte din staff-ul alb-negrelor în stagiunea 2016-2017, când alb-negrele ajungeau până în finala Ligii Naționale.

La începutul acestei săptămâni, Dragan Petricevic își anunța despărțirea de Universitatea Cluj, care a pierdut o parte importantă din sponsorii sezonului trecut. Rolul de principal i-a fost acordat lui Milan Medvedj, celălalt colaborator al lui Petricevic din staff-ul cu care U devenea vicecampioană.

Mihai Coldea a mai activat în ultimii ani și ca antrenor la diverse echipe de juniori din Cluj. La Timișoara, pe lângă secundul Gavrilă, acesta îl va mai avea în staff pe Tiberiu Ondreikovics, trecut director sportiv pentru sezonul următor. Clubul bănățean o va avea pe Monika Brosovszky jucătoare-director tehnic. Adina Pop este o altă certitudine pentru sezonul viitor, mai având un an de contract. Printre principalele ținte pentru transferuri se numără timișorencele Adina Stoiedin (care a fost chinuită de accidentări în ultimul sezon) și Dora Ardelean. Obiectivul lui Coldea cu alb-violetele este evitarea retrogradării. Antrenorul clujean a semnat pe un sezon cu opțiune de prelungire pentru încă unul. Reunirea echipei va avea loc pe 7 august.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 1

 


Ultimele articole din categoria Baschet: