Mihuți, Boloni și Barnes, noii jucători ai Timbei pentru sezonul următor. 10 jucători continuă cu galben-negrii

BC Timba Timișoara a realizat trei transferuri pentru noul sezon: Alexandru Mihuți, Tamas Boloni și Nate Barnes. Pivotul revine la timișoreni după un sezon la Târgu Jiu, Boloni împrumutat de la Târgu Mureș, iar americanul a jucat  în El Salvador. „Urșii” au anunțat că 10 jucători continuă alături de echipă din cei care au încheiat pe locul 3 la turneul de promovare al Ligii 1 în acest sezon.

Galben-negrii s-au mișcat mult mai repede pe piața de transferuri în această vară după ce anul trecut au așteptat până în ultimul moment să vadă în ce ligă joacă. Cum atunci retragerea Ploieștiului a venit destul de târziu, Timba a avut dificultăți mai ales în găsirea jucătorilor sub 20 de ani, în liga secundă fiind obligatorie prezența a șase jucători U20 pe foaia de joc și unul în teren tot meciul. Bogdan Murărescu va conta în continuare pe 10 jucători pe care i-a avut la dispoziție sezonul trecut. Sârbul Dejan Kovacevic (principal marcator la multe partide), căpitanul din sezonul trecut Robert Medgyesy, Balasz Baczo (revenit după accidentarea care l-a ținut departe de teren în a doua parte a sezonului), Marius Deconescu (a evoluat mai puțin în ultima parte a campionatului) și Mario Lazăr (a venit în fereastra de transferuri din februarie și a semnat în această vară pentru încă doi ani cu Timba) sunt jucătorii mai experimentați care continuă cu galben-negrii, alături de mai tinerii Vlad Colceriu (face 20 de ani în noiembrie), Raul Rada, Norbert Kelemen, Andrei Szabo și Victor Veina.

IMG_8402

Alexandru Mihuți, la minge, într-un duel din Liga 1 între sateliții lui BC Timba și BC Timișoara din ianuarie 2015

Pivotul Alexandru Mihuți revine la Timișoara după un sezon petrecut la Energia Târgu Jiu, formație care s-a confruntat cu mari  probleme financiare după ce a avut o comportare meritorie în competițiile europene. Înainte de plecarea la Târgu Jiu, deveanul a evoluat două sezoane pentru Timba . A mai trecut în carieră și pe la BC CS Târgoviște, BCM Elba Timișoara (și în perioada BC Timișoara) și BC Mureș Târgu Mureș. În ultimul sezon de primă ligă, Mihuți a avut medii de 14:29 minute, 1,6 recuperări și 3,2 puncte în 11 partide.

Galben-negrii au adus și un jucător sub 20 de ani, capitol la care au suferit în unele momente în sezonul trecut. Fundașul Tamas Boloni vine împrumutat de la BC Mureș Târgu Mureș pentru care a evoluat în eșalonul secund. Acesta a participat în această vară cu naționala U20 la divizia B a campionatului european unde tricolorii au încheiat pe  locul 10 din 21 de echipe. Noul fundaș al „urșilor” a jucat în total 20 de minute în patru partide, fără să  reușească  să înscrie. Timba mai dorește un jucător din naționala U20.

Nate Barnes

Nate Barnes, al doilea stranier al Timbei pentru sezonul 2016-2017. Sursa foto: facebook.com/bctimba

Cluburile de sine stătătoare au dreptul să înscrie 2 străini pe foaia de joc. Nate Barnes este al 2-lea stranier care va evolua pentru Timba în noua încercare de a reveni în prima ligă. Americanul de 25 de ani joacă pe pozițiile 1 și  2 și a jucat în ultima stagiune în campionatul din El Salvador. Timba a încheiat sezonul cu un singur stranier, James Johnson  a părăsit echipa după încheierea perioadei de transferuri. Despărțirea i-a costat pe „urși” care  au simțit lipsa pivotului american la turneul de promovare.

Și în acest sezon echipele din Liga Națională sunt obligate să aibă formații satelit în Liga 1. Dacă primul eșalon începe în a doua parte a lunii septembrie, programul diviziei secunde nu a fost afișat încă. În ultimele trei sezoane Liga 1 a început în octombrie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: