Misiune imposibilă, cu gândul la vitalele dispute acasă de miercuri şi sâmbătă, pentru reapropierea de locul 8: BCM Danzio Timişoara – UVG ICIM Arad 49:76 (9:19, 14:19, 8:26, 18:12)

Mai mult cu gîndul la abordabilele jocuri acasă de miercuri şi sâmbătă, cu Rapid şi CSU Oradea, cu care împarte locurile 9-11, la egalitate şi cu două puncte în urma nou-promovatei Phoenix Galaţi, BCM Danzio Timişoara a avut parte astăzi şi de aportul sîrboaicelor Zivadinovic şi Marjanovic, ultima, autoare a unui double-double, cedând în sala “Constantin Jude” campioanei neînvinse U Vasile Goldiş ICIM Arad, aflată între două meciuri din Cupa Europei Centrale, unul câştigat la Viena iar celălalt aşteptând-o acasă, cu CSU Alba Iulia.

Milena Marjanovic: 15 puncte şi 10 recuperări la revenire

 

Fără doar şi poate, meciurile cu vişiniile şi orădencele, ambele de la ora 15, constituie jocurile de câştigat pentru “violetele” Timişoarei, condiţie necesară pentru a spera la pătrunderea în play-off, aşa încât misiunea imposibilă împotriva liderului campion a avut darul mai degrabă de a îmbunătăţi relaţiile de joc şi de a o reinduce în circuitul competiţional pe Milena Marjanovic, pivot a cărei revenire după accidentare a fost îndelung aşteptată, în urma unei absenţe de peste două luni.

Iar Marjanovic s-a regăsit în cinciul de start şi a totalizat 22 de minute, ceva mai puţine decât celelalte titulare, în frunte cu play-makerul Kilin, autoare a 11 puncte, şi Pesovic, Stoiedin şi Fodor, pivotul izbutind însă un double-double, 15 puncte şi 10 recuperări, şi reamintind de o reuşită similară din 9 noiembrie, înaintea accidentării, atunci în deplasare la Târgu Mureş. Neutilizată în înfrângerea de sâmbăta trecută, la debutul returului, la Alba Iulia, coordonatoarea Zivadinovic a intrat şi ea 13 minute şi a marcat aproape la fel de mult precum în precedentul meci acasă al Timişoarei, din 15 decembrie, 62:61 cu U Cluj, profesorul Dan Ionescu apelând aşadar la 10 baschetbaliste.

Un duel inegal, în care adversarele şi-au rulat lotul în perspectiva unor mai importante dispute următoare pe palierul lor valoric, a fost adjudecat de arădence cu 49:76 (9:19, 14:19, 8:26, 18:12), acestea acumulând şi a 15-a victorie stagională, faţă de cele 5 ale “violetelor” Timişoarei.

Nu mulţi au fost astăzi spectatorii din “Constantin Jude”, circa 200, în nota obişnuită la jocurile baschetbalistelor, dar acum şi cu o mică galerie a Aradului.

Învingător clar la Viena, liderul Cupei Europei Centrale dar şi al Ligii Naţionale feminine şi-a rulat 10 dintre componente pe perioade între circa un sfert de oră şi maxim 25 de minute, dar jucătoarele cinciului de start n-au fost ţinute de Araujo pe parchet mai mult de 20 de minute.

Într-un meci curat, cu o medie totală de numai 7 greşeli personale pe sfert, timişorencele şi-au adjudecat ultimul sfert pe fondul utilizării rezervelor de către oaspetele din Arad, micşorând astfel handicapul unei partide dominate de favorite şi la recuperări, 30-42, BCM Danzio contorizând 32 de aruncări ratate de două puncte.

Ratările le-ar putea costa mai scump pe “violete” în partidele cu rivale de seama lor, primele două bătând deja la uşă. Ar mai fi 11 etape din retur în care BCM Danzio să găsească drumul spre locul 8, momentan uşor îndepărtat.

*

5 de start:

BCM Danzio: Kilin, Pesovic, Fodor, Marjanovic, Stoiedin;

Au mai jucat Zivadinovic, Zidaru, Ardelean, Kecojevic, Necula;

UVG ICIM Arad: Rhoads, Williams, Boriga Brosovszky, Broomfield, Engelman.

*

Marcatoare:
BCM Danzio (7 marcatoare): M. Marjanovic 15 puncte (10 recuperări)
, Kilin 11p, Zivadinovic 8p, Fodor 7p, Pesovic 5p, Stoiedin 2p, Zidaru 1p.

U VG ICIM Arad (10): Engelman 16p, Cosby 11p, Williams 10p (10 recuperări), Crăciun 10p, Milovanovic 9p, Mercea 6p, Broomfield 5p, Rhoads 4p, Boriga Brosovszky 3, Manta două puncte.

Au mai jucat Moraru şi Manea.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: