Muntenegru a pierdut primul meci la EuroBasket cu Franța. Milka Bjelica: „Cred că această înfrângere și acest joc prost au venit la cel mai bun moment”

Franța și Muntenegru și-au disputat luni, în ultima zi a primei faze a grupelor la EuroBasket Women 2015, șefia grupei A de la Timișoara. Cu ambele formații calificate, miza era punctul în plus cu care învingătoarea va începe a doua fază a grupelor. Naționala Muntenegrului a pierdut prima partidă la acest european după ce a fost învinsă de Franța cu 79-67. Milka Bjelica, una din cele mai experimentate jucătoare din lotul muntenegrean crede că această înfrângere a venit la momentul oportun.

Antrenorul Momir Milatovic a recunoscut că Franța s-a impus meritat. „Franța a meritat această victorie. Este o echipă cu foarte mare calitate și foarte experimentată. După primul sfert Franța avea un avantaj de 10 puncte (26-16). A fost o diferență mare și nu am avut calitatea să câștigăm acest meci. A fost o diferență mare. Bjelica a fost accidentată la ultimele două meciuri. Nu a fost la nivel pentru că are probleme cu accidentarea. Franța are 3, 4 jucătoare înalte și sunt împreună de mult timp. Putem dovedi că putem juca împotriva oricărei echipe din Europa. Putem fi mulțumiți cu momentele din jocul nostru la acest meci”, a declarat tehnicianul Muntenegrului.

20150611_MNE_CZE_001

Milka Bjelica la minge, în prima partidă cu Cehia. Copyright: FIBA/Ciamillo-Castoria/Bellenger

Milka Bjelica, pivotul care a jucat în trecut în campionatul românesc și în EuroLigă cu CSM Târgoviște, a revenit în meciul cu Franța după ce nu a mai evoluat din prima zi a turneului, când s-a accidentat pe finalul meciului cu Cehia. Jucătoarea cu numărul 11 din echipa Muntenegrului a vorbit despre oboseala resimțită de coechipierele sale, fiind la a 4-a partidă în 5 zile. „Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, foarte experimentată, care în trecut a câștigat multe medalii. Pentru noi a fost momentul în care jucătoarele noastre sunt obosite. Am pierdut și o să încercăm să ne descurcăm mai bine în meciurile următoare, să ne descurcăm mai bine în atac și în apărare. Sper că voi fi într-o condiție fizică mai bună și să pot să-mi ajut mai mult echipa”, a declarat Milka Bjelica.

Muntenegrencele vor să abordeze pas cu pas meciurile din faza a doua a grupelor, iar Bjelica crede că înfrângerea cu Franța poate să ajute formația sa să înceapă a doua fază a grupelor cu mai multă determinare. „Cred că această înfrângere și acest joc prost au venit la cel mai bun moment, poate. Sper că în runda următoare vom juca mai serios și vom începe la fel cum am început Campionatul European. Pentru noi va fi ca și cum am uitat cele trei victorii și o înfrângere și vom începe să luptăm din nou, ca și cum la următorul meci ar începe Campionatul European din nou,. Sperăm că vom câștiga măcar unul, sau două meciuri. Două ar fi excelent, dacă putem să câștigăm trei ar fi minunat. Dar o să jucăm meci cu meci”, a mai spus Milka Bjelica. Muntenegru va lua startul în grupa E cu 3 puncte, cu unul  mai puțin decât Belarus și Franța.

Ex-iugoslavele vor deschide competiția la Debrecen într-o partidă cu medaliata cu bronz la precedenta ediție a EuroBasket-ului. Turcia-Muntenegru se joacă pe 17 iunie de la ora locală 15:30 (16:30 ora României).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 10

 


Ultimele articole din categoria Baschet: