Murărescu: „Au avut 21 recuperări ofensive, aici s-a pierdut…”

Bogdan Murărescu, care s-a agitat ca un leu în cuşcă, patrulînd permanent prin faţa băncii de rezerve la jocul de debut în Liga Naţională al galben-negrilor cu care a promovat la timonă, a oftat îndurerat la final, deplîngînd o bună oportunitate irosită, prin cedarea avantajului, de a porni cu dreptul în elită: „Dacă am fi evoluat cu aceeaşi concentrare pe toată durata celor 40 de minute, atunci ne impuneam, dar doar primele 20 de minute nu au fost suficiente”. „Urşii” au cedat sîmbătă de la 19,30, în „Constantin Jude”, cu 67:72, după ce primul sfert şi-l adjudecau cu 28:12…

BC Timba Timişoara şi-a cedat încet şi sigur agoniseala trudită în prima parte a jocului, sfîrşind din nou răpusă de nişte craioveni care o spulberau la 29 diferenţă vinerea trecută...

BC Timba Timişoara şi-a cedat încet şi sigur agoniseala trudită în prima parte a jocului, sfîrşind din nou răpusă de nişte craioveni care o spulberau la 29 diferenţă vinerea trecută...

 

Vizibil afectat de eşec, Murărescu a explicat că lipsa „meciurilor tari” a împietat o abordare în forţă a debutului în Liga Naţională, minus care s-a îngroşat odată cu scurgerea timpului în disputa cu craiovenii aliniind şi 4 ex-componenţi ai lui BC Timişoara, printre care Rade Dzambic: „După prima parte, Craiova a aplicat o apărare ceva mai agresivă însă dacă noi jucam tot aşa cum evoluasem pînă atunci, ne puteam impune. Oaspeţii au reuşit 21 de recuperări ofensive şi aici s-a pierdut meciul, pentru că numai printr-un miracol poţi învinge într-un asemenea caz. 11 recuperări ofensive a izbutit numai Miskovic şi atunci şi normal că am pierdut… Cred că băieţii mei s-au speriat de victorie!”

Comparativ, BC Timba a reuşit doar 3 recuperări sub panoul advers, deşi la capitolul „defensive” egalitatea a fost perfectă, la 17.

De cealaltă parte, Andelko Mandic, cu o roză cămaşă udă după emoţiile partidei, a început prin a o felicita pe BC Timba pentru progresul înregistrat de la o săptămînă la alta, „Urşii” ajungînd acum să conducă şi cu aproape 20 de puncte, după ce vinerea precedentă erau surclasaţi de SCM U Craiova, în Cupa României, la Mediaş, la 29 de puncte diferenţă, antrenorul oltenilor şi încheind prin a adresa o urare timişorenilor: „Să aibă ceva mai mult noroc!”

Altfel, Mandic a remarcat că este într-adevăr foarte greu să revii de la aproape 20 de puncte, ceea ce echipa sa totuşi a reuşit, în condiţii de deplasare, reproşîndu-le propriilor elevi că au luat meciul ceva mai uşor, după triumful la scor din prima zi a Seriei C în Cupa României, acel 80:51… „Jucătorii mei au luat meciul foarte uşor, într-o stare de relaxare dar îi felicit pentru evoluţia din partea a doua! Dorinţa lor a contat mult, faptul că nu s-au lăsat deloc, fie şi conduşi, deşi n-au făcut un joc frumos pe acea revenire…”

Mandic a continuat prin a remarca faptul că „Timişoara a jucat mult mai bine decît noi în prima parte, cînd a reuşit 10 recuperări în plus, pe cînd noi am avut probleme la finalizare, dar consider că diferenţa a fost făcută de faptul că în partea a doua am avut o defensivă mai bună şi o abordare generală mai bună”. Antrenorul Craiovei a trecut apoi la „psihologia jucătorului”, aspect la care a încercat să lucreze întreaga săptămînă: „Le-am spus tot timpul să nu fie relaxaţi, după victoria din Cupă în faţa lui Timba, iar ei au spus <nici o problemă>, dar în partea întîi s-a văzut că a fost doar o echipă în teren. N-am avut o bună organizare a jocului şi doar pentru că am alergat totuşi, de aceea n-a fost o diferenţă de 25, ci doar de 16…”

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Murărescu: „Au avut 21 recuperări ofensive, aici s-a pierdut…”

  1. sorin A spune:

    AU AVUT ANTRENOR ! TIMBA INSA N-A AVUT !

  2. alex spune:

    Meciul a fost pierdut de antrenor. Jucatorii sunt OK dar antrenorul este sub nivelul diviziei nationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Baschet: