Murărescu: „Dorim 3 succese în primele 3 etape de campionat”

„Este un eveniment important pentru noi. Cu ajutorul lui Dragan Petricevic am reuşit să aducem la meciul de prezentare al echipei un adversar care are şi jucători participanţi la Jocurile Olimpice de vară”, a semnalat Sebastian Răducanu, finanţator al nou-promovatei în Liga Naţională de baschet masculin BC Timba Timişoara, la întîlnirea cu presa de joi la amiază, la Cafe People, prefaţînd vizita „stelei” Africii, Etoile du Sahel, luni după-amiază la ora 17,30, în „Constantin Jude”, în ceea ce se constituie un excelent prilej de rodaj pentru „Urşii” galben-negri, care cu acea ocazie îşi vor prezenta oficial lotul pentru 2012-´13.

Finanţatorul Sebastian Răducanu, flancat de antrenorul principal Bogdan Murărescu (dreapta), a recunoscut că BC Timba nu este un club mare al Ligii Naţionale, mizînd în schimb pe ambiţia tinerilor nou-promovaţi

Timişorenii tocmai au aflat şi destinaţia pentru patrulaterul Seriei C a optimilor Cupei României, şi anume Mediaş, unde vor da piept la finele lunii cu craiovenii, Farul şi CSU Atlassib, iar apropo de sibienii pregătiţi de-acum de Dragan Petricevic, aceştia găzduiesc începînd de astăzi un patrulater internaţional amical, „Memorialul Elemer Tordai”, cu participarea tunisienilor aşteptaţi duminică pe Bega.

BC Timba s-a dovedit a fi o adevărată revelaţie, promovînd în elita masculină pe speze proprii, din investiţii private, şi punctează momentul prezentării componenţilor pentru stagiunea de debut în elită aşa cum se cuvine, cu un show în stil baschetbalistic, inclusiv în ritm de muzică, prin solistul Eli. Pentru cei care nu vor putea ajunge la sală, meciul de prezentare cu Etoile du Sahel (Tunisia), campioană a Africii care va sosi în Timişoara duminică şi va pleca marţi, va fi transmis în direct pe TVR Timişoara şi TVR 3, semn că „Urşii” se acomodează rapid cu noul lor statut în luminile rampei.

Cît despre pregătirile în sine, Răducanu şi-a manifestat speranţa „ca băieţii să se ridice la nivelul aşteptărilor, la primul impact cu Liga Naţională. Pregătirea am început-o în urmă cu o lună şi sunt mulţumit de rezultatele din partidele amicale iar după acest joc vom mai disputa meciuri de verificare cu echipe din Serbia şi Ungaria, probabil şi un meci retur cu <U> Mobitelco Cluj. După cum ştiţi, nu suntem o echipă mare, bugetul fiind de 300.000 euro, dar mă aştept la multă ambiţie din partea jucătorilor mei”.

Bogdan Murărescu, antrenor principal, a admis că „încă nu suntem la capacitate maximă, fiindcă doar de două săptămâni ne antrenăm aşa cum trebuie, neavînd tot lotul de la bun început. Jucătorii progresează de la meci la meci, o evoluţie demnă de remarcat fiind cea a lui Pătru”, nădăjduind la rîndul său ca startul în competiţiile oficiale să fie încununat de succes: „În Cupa României sper să facem o figură frumoasă dar obiectivul principal este menţinerea în prima divizie. Doresc să reuşim trei victorii în primele trei etape din campionat”.

Murărescu, care a reuşit performanţa promovării, susţinut de Vali Olaru şi Relu Novac, a subliniat importanţa factorului psihologic, mai ales în condiţiile în care „Urşii” aliniază o garnitură tînără, la prima experienţă în elită: „Avem în lot doar 5 jucători străini deşi regulamentul din acest an ne permitea şase. Atmosfera din cadrul echipei este extraordinară iar din primul <5> va face parte şi un jucător român. Suntem o echipă tânără şi avem nevoie de un moral bun”. 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 10

 


Alte articole legate de acest subiect: