Naționala masculină sub 16 ani, în pregătire la Timișoara (FOTO)

Naționala masculină sub 16 ani a României se antrenează în această perioadă la sala Constantin Jude din Timișoara. Tricolorii mici au ajuns luni noapte în orașul de pe Bega și de marți au început pregătirea sub comanda lui Sebastian Man. La Timișoara se află și selecționata similară a Serbiei,  pentru un schimb de experiență. Cele două formații se pregătesc pentru campionatul european rezervat juniorilor sub 16 ani. La final puteți vedea o galerie foto de la primul antrenament al tricolorilor la sala Constantin Jude.

IMG_8523Naționala under 16 a ajuns la Timișoara luni noapte și de marți a început antrenamentele care vor continua până în 12 iulie când echipa se mută în capitală. „În momentul de față au fost convocați 18 sportivi la lotul lărgit de U16. Jucătorii sunt marea majoritate de la cluburile din România, în special de la cele care au participat la turneul final. Avem un jucător care vine din campionatul Spaniei și un jucător care este stabilit în Turcia și joacă acolo. Lotul final se va decide în data de 7 august. Toți jucătorii au aceeași șansă, vedem cum decurge această lună”, ne-a declarat antrenorul principal al lotului sub 16 ani, Sebastian Man. Acesta este ajutat de secundul Cosmin Blăgoi și de kinetoterapeutul Andrei Jieanu. Principalul lotului U16 se ocupă de doi ani de această generația. „De 2 ani activez la generația de 2000. În momentul de față cam cunosc și jucătorii. E și prima mea experiență legată de campionatul european”, a adăugat tehnicianul care la finalul lunii mai reușea promovarea în prima ligă cu BCM Olimpic Baia Mare.

Dintre toți jucătorii convocați pentru această acțiune nu poate să nu sară în ochi Robert Bobroczky, mult mai înalt decât toți cei din sală, fiind cel mai înalt jucător de vârsta sa din Europa, la 2,30 metri. Jucătorul care evoluează la Stella Azurra din Italia este fiul lui Zsigmond Bobroczky, fost component al Elbei Timișoara și West Petrom Arad.

„În momentul de față, fiind prima dată când acești jucători se lovesc de un campionat european, atuul nostru ar trebui să fie unitatea de grup, forța grupului. Vom vedea, încercăm să ne folosim toate atuurile. Nu prea putem vorbi la vârsta asta de un lider, să sperăm că liderii vor ieși în evidență la campionatul european”, a mai spus Sebastian Man. Alături de România se pregătește și naționala similară a Serbiei. „Federația Română de Baschet are un parteneriat cu formația sârbă iar lotul de U16 al Serbiei se va reuni tot la Timișoara. În decurs de o săptămână vom lucra împreună. Astăzi sosește delegația Serbiei (n.n. marți) și vom stabili dacă vom juca și meciuri”, a zis tehnicianul român. Și în cazul naționalelor masculine U20 cele două țări au o perioadă comună de pregătire.

Toate naționalele de juniori ale României evolează în acest an în a doua divizie valorică. Campionatul European U16 Divizia B se dispută în acest an la Sofia. Tricolorii sunt în grupa C alături de Norvegia, Slovenia, Austria, Kosovo și Ucraina. Primele două avansează în sferturile de finală. „Principalul nostru obiectiv este să jucăm cât mai bine, să creștem o echipă de viitor care să poată da în următorii ani jucători în liga națională. E greu de spus șanse la promovare. Depinde. Vedem ce se întâmplă la acest campionat. E important cum începi, pe parcurs… Câțiva dintre adversari i-am întâlnit anul trecut la un turneu din Danemarca. Am jucat și la București cu echipele naționale de vârsta noastră. Sunt adversari puternici. Cu unii am câștigat, cu unii am mai pierdut. Vedem cum va fi în luna august”, a mai spus Sebastian Man. Oaspeții din Serbia vor participa la prima divizie valorică a europeanului, la Radom, în Polonia. Sârbii sunt în grupa D alături de Grecia, Estonia și Finlanda. La această competiție toate formațiile din grupe se califică în faza 16-imilor, cuplajele fiind în funcție de locul din clasament.

Selecționata României se va pregăti la Timișoara până în 12 iulie când se mută la București pentru nouă zile. După aceea tinerii baschetbaliști români vor participa la un turneu amical în Georgia.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: