Octavian Popa Calotă, peste 10 sezoane la Sibiu, acum în cel de-al 3-lea la Timișoara, prefațează jocul de pe Cibin: ”Încercăm să ne concentrăm și să ne grupăm, ca să aducem prima victorie”

CS SCM Timișoara va inaugura și etapa a IV-a a Ligii Naționale de baschet masculin, și tot cu un meci în deplasare, așa cum s-a întâmplat și runda precedentă. Partida cu CSU Sibiu va avea loc miercuri 24 octombrie de la ora 18 și a fost prefațată pentru www.bc-tm.ro de Octavian Popa Calotă, căpitan al echipei bănățene, în cel de-al treilea sezon pe Bega, venit de la Sibiu, unde a evoluat peste zece sezoane. Sibienii sunt lideri după primele 3 runde, cu două victorii, la Dinamo Știința și la scor acasă cu piteștenii, dar și un eșec în weekend la Craiova, cu 74:71, tot două succese având și clujenii respectiv orădenii, campioni ce-i întreceau în semifinala ediției trecute, în urma căreia cei de pe Cibin încheiau pe patru. Bănățenii sunt în schimb alături de Dinamo Știința fără victorie.

Pentru noi este un început mai greu, mai lent de campionat. Încercăm să ne concentrăm și să ne grupăm, ca să aducem prima victorie. Considerăm că o merităm: am muncit pentru asta, am fost foarte aproape în două rânduri, dar până la urmă linia de clasament contează, iar noi avem 0-3”.

– Ce s-a întâmplat la Pitești, pe final de meci?

Lipsă de claritate, probabil. Poate și oboseală, căci se știe că e dificil să alergi tot meciul după ”guarzii” lor. Toată lumea îi știe pe Jeremic și pe Siriscevic, apoi ne-au lucrat prin blocaje, iar lipsa lui Woody (n.r. – Sherwood Brown, accidentat la mijlocul sfertului al treilea)… Am luat unele decizii proaste pe final. Cel mai dureros este să știi că ești foarte aproape de victorie și să pierzi ”pe ultima sută”, dar nu avem ce face, trebuie să mergem înainte, să gândim pozitiv și să alergăm după prima victorie.

– Ești căpitanul Timișoarei acum, dar ai fost căpitan și la Sibiu, unde ai petrecut o parte mare a carierei tale.

Este un sentiment special de fiecare dată când joc la Sibiu. E orașul în care m-am format ca persoană și ca jucător. Reprezintă o plăcere întotdeauna să joci în fața unei săli pline. Ne vom bucura și noi de atmosfera de acolo.

 Mai mult, ai colaborat cu antrenorul Miodrag Perisic și la Sibiu.

Da, au fost doi ani și jumătate și cred că va fi ceva special și pentru el. Am colaborat bine cu Mișa acolo. Din păcate, într-unul dintre sezoane, am avut șansa să trecem în semifinale, am avut 2-0 la meciuri cu Clujul și am cedat seria cu 3-2, după un decisiv la noi acasă. Am rămas toți cu un gust amar, atunci.

La echipa de pe Cibin evoluează din acest sezon Lucas Tohăn, cel care a petrecut precedentele aproape două sezoane în maioul alb-violet al Timișoarei. Meciul CSU Sibiu – SCM Timișoara, din etapa a IV-a a LNBM, poate fi urmărită în direct la Digi Sport 4. Programul etapei și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 7

 


Ultimele articole din categoria Baschet: