Odată cu Final Four, BC Timişoara are parte de minim 15 jocuri în 47 de zile

… Adică de o medie de un meci la fiecare trei zile. Oameni buni, puneţi-vă centurile de siguranţă.

Puţin timp vor putea savura cei de la BC Timişoara un dorit şi aşteptat triumf în Final Four, la finele săptămînii viitoare. Căci după cele două partide din Bucureşti, prima cu orădenii, a doua, duminică 19 februarie, va urma un adevărat tur de forţă, şi mai intens decît cel de la finele anului trecut.

Astfel, BC Timişoara va evolua pe 22 februarie, o miercuri, în Israel, în Liga Balcanică, împotriva lui Galil Gilboa, iar apoi pe 25 februarie la Oradea, cu CSM, într-un joc restant din Divizia A. O altă restanţă, din BIBL, pe 28 februarie, şi tot în deplasare, la Skopje, cu KK Torus Boris Trajkovski.

Luna martie debutează cu o a patra deplasare la rînd, pe 3, la Mediaş, pentru derby-ul cu Gaz Metan, din Divizia A. Urmează KK Mornar Bar, pe Bega, pentru cel de-al zecelea şi ultimul joc din Grupa A a Ligii Balcanice, marţi 6 martie. Un alt meci acasă, pe 10, cu BC PH Csikszereda Miercurea Ciuc, din runda a 25-a a Diviziei A. Şi ţuşti la Giurgiu, pentru disputarea jocului restant cu CSS, luni 12 martie. De la Giurgiu, la Craiova, pentru etapa a 26-a, de miercuri 14 martie.

Înapoi în „Constantin Jude”, într-o sîmbătă, 17 martie, la jocul cu Dinamo, din runda a 27-a a Diviziei A. Iar apoi, miercuri 21 martie, la Târgu Jiu, pentru un alt meci reprogramat, cu Energia Rovinari. Urmează pe 24 deplasarea la Sibiu, pentru partida cu Atlassib, din antepenultima etapă a elitei, apoi pe 31 martie jocul cu CSU Ploieşti, acasă, din runda a 29-a, şi în fine deplasarea la Târgu Mureş, pentru ultima partidă a returului, de miercuri 4 aprilie.

O socoteală simplă ne dă 15 întîlniri în 47 de zile. Iar bulgărele de zăpadă s-a iscat de la recentele partide amînate, la Giurgiu respectiv Skopje. S-a creat o aglomeraţie periculoasă. Mai mult, dacă timişorenii îşi asigură măcar locul 3 în Grupa A a Ligii Balcanice la capătul următoarelor două ore pe cronometru de baschet internaţional, atunci pînă şi programul de mai sus va suferi alterări…

De ce? Pentru că sferturile de finală ale BIBL, între ocupante ale locurilor 2 şi 3 în cele două grupe ale competiţiei se vor duela după sistemul cel mai bun din 3 jocuri în datele de 21/22 martie, 28/29 martie şi 4/5 aprilie, cu două deplasări în cazul poziţionării pe 3. Ceea ce ar presupune două suprapuneri cu date ale jocurilor din Divizia A. Alte amînări, alte reprogramări, înaintea play-off-ului.

Iar şi în funcţie de permutările din ierarhiile grupelor Ligii Balcanice, n-ar fi exclus ca BC Timişoara, dacă se califică de pe locul 3, să aibă parte de taman două deplasări la Tel Aviv, pentru sfertul de finală cu BC Hapoel. Mai degrabă pe violeţi îi vor tracasa drumurile decît să-i căpăcească adversarii…

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: