Cu timişoreanca Haas, Braşovul dă o mână de ajutor Timişoarei, doborând-o pe Phoenix la Galaţi

Ceea ce n-a reuşit BCM Danzio Timişoara, şi anume să se impună spre finele turului în deplasarea la nou-promovata Phoenix Galaţi, şi nici la sfârşitul săptămânii trecute, să plece sub scut de sub Tâmpa, de la cealaltă principală contracandidată directă la accederea în 1-8, Olimpia Braşov, a izbutit în schimb astăzi pentru „violetele” de pe Bega învingătoarea lor de sâmbătă, cu tot cu timişoreanca Andra Simona Haas în componenţă, câştigătoare şi la Dunăre, cu 72:65, la pauză 34:32 pentru moldovence, într-o restanţă din etapa a 16-a.

Câştigând la Galaţi, Olimpia Braşov şi-a asigurat practic calificarea în play-off, cu 8 etape înaintea încheierii returului. Cedând acasă braşovencelor, Phoenix Galaţi a rămas cu un singur punct, pe locul 8, în faţa lui BCM Danzio Timişoara, din 8 victorii şi 10 înfrângeri, faţă de cele 7 succese şi 11 eşecuri ale elevelor lui Dan Ionescu, clasate pe 9. Programul viitor, prezentat mai jos, o favorizează acum pe BCM Danzio, care pare a avea prima şansă să prindă locul 8, în dauna gălăţencelor.

Cele două îşi vor disputa aşadar ultimul loc de calificare în play-off, meciul direct fiind programat la Timişoara, după ce în tur se impunea Phoenix, cu 61:55.

Andra Haas, crescută la CSŞ Bega, pe când juca în "violetul" Timişoarei, căreia i-a dat o mână de ajutor la Galaţi, cu Braşovul

 

Andra Haas a marcat astăzi 7 puncte pentru învingătoare, reuşind şi 3 recuperări şi 5 assists, dar jocul a fost pe muchie, Phoenix începând ultimul sfert cu două puncte avans, mărite imediat la patru, şi având un punct în faţă cu un minut şi jumătate înaintea ultimei sirene: 65:72 (22:16, 12:16, 15:15, 16:25).

Iată şi programul rivalelor la locul 8 în ultimele 8 etape:

BCM Danzio (25 puncte): la Sfântu Gheorghe, cu Nova Vita (a), cu Alexandria (a), la Craiova, la Satu Mare, cu Phoenix (a), cu CSM Târgovişte (a) şi la U Cluj. Timişorencele au mari şanse de victorie cu Nova Vita, la Craiova şi la Cluj şi pot smulge triumfuri acasă cu gălăţencele şi Alexandria.

Phoenix Galaţi (26 puncte): la Craiova, cu Alexandria (a), la Satu Mare, cu CSM Târgovişte (a), la Cluj, la BCM Danzio Timişoara, cu Alba Iulia şi cu Arad, ambele acasă.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 49

 


Ultimele articole din categoria Baschet: