Opţiunea BCM Danzio: victorie marţi contra Olimpiei

BCM Danzio Timişoara trebuie să învingă marţi de la ora 11,15 pe Olimpia Bucureşti, pentru a se menţine şi clasa pe locul 4 în Seria A1 a primei ligi la finele jocurilor tur-retur din sezonul regulat al primei grupe valorice.

„Am pierdut la Alexandria după un joc foarte încrâncenat, tipic unei partide de campionat din baschetul feminin, cu multe răsturnări de scor, în care noi am controlat primul sfert, am cedat iniţiativa într-al doilea şi am reuşit să revenim, egalând în ultimul sfert”, a creionat Dan Ionescu, antrenor principal al formaţiei timişorene, eşecul cu 67-58, pe reprize 16-23, 23-7, 7-7, 21-21, suferit sâmbătă seară, într-un meci început la ora 20, în penultima rundă a Seriei A1.

„Echipa a revenit şi a prestat un joc bun în sfertul trei”, a adăugat antrenorul lui BCM Danzio, care a început jocul cu 4. Andra Simona Haas, 6. Ancuţa Stoenescu, 7. Ana Vuksic, 8. Anamaria Aurelia Mesaros, 10. Laura Maria Budean, pe parcurs mai evoluând Corina Elena Moroşan, chiar consistent, cu 36:17 minute jucate, şi Raluca Alecu. Ca o revenire, Adina Stoiedin a figurat pe foaia de arbitraj, fiind rezervă neutilizată după accidentarea şi intervenţia chirurgicală suferite la genunchi.

Ionescu s-a bazat aşadar pe un grup restrâns de echipiere pentru această deplasare în Teleorman, punctele fiind strânse de Stoenescu – 12, Haas, Mesaros şi Moroşan, cu câte 11, Budean, cu 10 şi Vuksic, trei puncte, ultimele două reuşind câte 7 rebounds, în vreme ce Saponjic, cu 21 puncte, şi Rus – 17, au marcat mai mult decât jumătate din reuşitele învingătoarei lui Mădălin Piperea, din partea căruia, conform destăinuirii antrenorului timişorencelor, a fost constant şicanat verbal: „La câte ştie şi ţine evidenţa despre ce am, nu-l pot numi altfel decât domnul coleg contabil”.

Deplasarea la Alexandria a fost una „complicată” pentru lotul timişorean şi prin prisma orei de start, douăzeci, o altă şicană a gazdelor, Ionescu referindu-se ironic la „somnoterapie” ca mod de recuperare după jocul încheiat sâmbătă seara târziu şi înaintea celui de marţi dimineaţa, efectuată probabil pe drumul de întoarcere spre casă, noaptea, în autocar, şi la nevoia de terapie termică, după frigul suferit în sala teleormăneană.

Şi apropo de orele de disputare, acestea sunt într-adevăr dintre cele mai năstruşnice, sărindu-se dintr-o extremă în alta, de la 20 sâmbăta seara la 11,15 marţi dimineaţa. Dacă mai înţelege cineva ceva.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: