Ora turneelor finale la sub 18 ani: fetele de la CSȘ Bega Timișoara iarăși câștigă, băieții pierd din nou

Ziua a doua a turneelor finale ale Campionatului Național de baschet juvenil la categoria sub 18 ani, pentru fete și băieți, a adus încă o victorie garniturii feminine de la CSȘ Bega Timișoara dar și încă o înfrângere formației masculine, la București.

După ce ieri debutau în turneul final U18 de la Botoșani cu un succes la scor în dauna lui LPS Alba Iulia, elevele Verei Gavrilă au trecut astăzi și de gazde, CSȘ Botoșani, cu 76:67, la pauză 36:27, mărindu-și șansele de a urca pe podiumul de premiere al acestei grupe de vârstă.

”Bega” a înregistrat pe sferturi scorurile 10:16, 26:11, 20:13, 20:27, obținând astfel a doua victorie din tot atâtea posibile, fapt identic și în cazul lui ACS Napoca Baschet și SCM CSȘ Craiova. Turneul final constă în 5 etape jucate în tot atâtea zile, în sistem campionat, la finele cărora cele 6 grupări finaliste își vor cunoaște poziția în ierarhia finală. Anul trecut, timișorencele încheiau pe 5 la U18, după garniturile din Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca și București (Olimpia).

Alexandra Brigitte Steiner a fost coșgeterul timișorencelor, cu 19 puncte, Pantea marcând 17, Neagu 12, Sasebeș 11, cu 5 greșeli personale, Stiopu 8 (9 recuperări), Plapșa 3, Szerencsi, Neagu și Serrieh, câte două. Trei junioare au marcat mai mult de două treimi din punctele gazdelor botoșenence.

CSȘ Bega va juca vineri cu o dublă învinsă în primele zile, CSȘ Sibiu, după care în weekend va da piept cu neînvinsele de până acum, ACS Napoca Baschet și SCM CSȘ Craiova.

*

A doua înfrângere în schimb pentru băieții de la CSȘ Bega în turneul final disputat sub formă de două grupe a câte 4 echipe, timișorenii ieșind așadar prematur din lupta pentru medalii. Depășiți ieri la 7 puncte de ”U” Mobitelco, timișorenii au fost sever întrecuți de cei de la LPS Târgu Mureș, cu 52:89 (28:46), pe sferturi 13:20, 15:26, 17:28, 7:15. în etapa a II-a a finalelor găzduite de sala ”Regimentul de Gardă Mihai Viteazul” din București.

În acest caz se resimte oboseala principalilor componenți ai echipei, implicați la finele săptămânii trecute în turneul final al categoriei U20, adjudecat în ”violetul” lui BC Timișoara.

În consecință, Ciprian Prejban a tins să-i menajeze întrucâtva pe Vlad Szekely și Sorin Diaconu, mai mult evoluând astăzi, Căta, Spînu, Vîrtaci și Borca, dintre care Căta și Vîrtaci au fost principali marcatori, cu 13 respectiv 12 puncte. Au mai jucat Secuianu, Turtică, Stan, Pușcașiu și Stoianov, ultimii 4 de la câte 10 minute în jos.

Timișorenii joacă vineri, în ultimul meci al grupei, cu Phoenix LPS Galați, învinsă și ea de adversarele din Cluj-Napoca și Târgu Mureș, care își vor disputa mâine intrarea de pe primul loc în faza semifinalelor de sâmbătă. În cealaltă grupă, brașovenii de la Cuadripol au și ei deja două victorii.

* Finala Campionatului Național de baschet feminin, U Vasile Goldiș ICIM Arad – CSM Târgoviște, se va muta marți și miercuri sub Turnul Chindiei, după ce jocurile de pe malul Mureșului au adus câte o victorie de fiecare parte. La 24 de ore distanță, aseară, arădencele s-au revanșat cu 87:86, la pauză 37:45, dar abia după overtime, adjudecat cu 11:10.

Runda a treia de meciuri în faza sferturilor din play-off-ul masculin începe joi 1 mai, la ora 19, cu disputa SCM U Craiova – CSM Oradea, în urma căreia gruparea din Bihor ar putea deveni prima calificată în semifinalele întrecerii.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Baschet: