Pasiunile jucătorilor NBA pentru alte sporturi

Aşa cum era de aşteptat, cei care fac parte din echipele NBA sunt mai mult decât simpli jucători de baschet. Obişnuiţi cu un antrenament titanic, jucătorii NBA sunt recunoscuţi pentru autodisciplina de care dau dovadă, fapt care se transpune şi în alte domenii pe care aceştia le abordează. Astfel, mulţi dintre ei ajung să facă o adevărată carieră în alte sporturi, sau le tratează cu multă seriozitate, deşi în realitate sunt doar hobby-uri.

Însă nu toate situaţiile au fost atât de favorabile, o parte dintre ei alegând să revină sau să rămână la baschet după câteva tentative eşuate pe alte terenuri. Poate cea mai mediatizată tranziţie de la baschet la un alt sport este cea a lui Michael Jordan din 1993. Aflat în plină perioadă de glorie, Jordan a decis, spre surprinderea tuturor, să renunţe la poziţia ocupată în cadrul echipei Chicago Bulls pentru a se alătura echipei locale de baseball – Chicago White Sox.

La pol opus, potrivit jucătorului de poker profesionist, Phil Hellmuth, mulţi baschetbalişti profesionişti din NBA sunt pasionaţi de poker şi ocupă locuri importante la competiţiile internaţionale de profil. Un exemplu concludent în acest sens este Gilbert Arenas, care nu doar că a jucat poker pentru divertisment împreună cu coechipierii săi de la Orlando Magic şi Memphis Grizzlies, dar a şi participat la evenimentul Caribbean Adventure din 2014, unde a reuşit să adune câteva câştiguri generoase. Evenimentul se desfăşoară anual în Bahamas, însă Gilbert nu şi-a anunţat încă prezența pentru 2018.

Pentru mulţi dintre cei care fac spectacol pe terenul de baschet, succesul în alte sporturi a avut loc în trecut. Eroul echipei Golden States Warriors, Stephen Curry, şi-a demonstrat talentele şi pe terenul de fotbal în gimnaziu şi liceu. De fapt, acesta spune că faptul că nu era la fel de bun la fotbal precum este la baschet l-a ambiţionat să lucreze mai mult în sportul pe care simţea că-l stăpâneşte cel mai bine şi a reuşit să devină MVP. De fapt, admiraţia lui Curry pentru alte sporturi este una destul de clară. Comparat cu jucătorul de fotbal al FC Barcelona, Lionel Messi, Curry a spus că se simte flatat, pentru că îi este fan şi iubeşte să-l vadă jucând. În ceea ce priveşte similitudinile dintre ei doi, jucătorul de baschet american spune că, atât el cât şi Messi joacă într-un mod creativ.

Tim Duncan, un fost jucător american cu o carieră impresionantă în NBA, a avut de asemenea alte planuri înainte de a alege sportul care ulterior l-a consacrat. Înainte de a se alătura echipei San Antonio Spurs, acesta era un înotător profesionist cu aspiraţii serioase. Duncan era pregătit pentru proba de înot din cadrul Olimpiadei din anul 1992, însă din cauza unui puternic fenomen natural, Uraganul Hugo, clubul în care se antrena a fost distrus cu 3 ani înainte de a avea şansa la Olimpiadă. În final schimbarea de carieră s-a dovedit a fi una extrem de inspirată, performanța sa din terenul de baschet fiind una ce va rămâne în istoria sportului.

În ciuda faptului că nu şi-au continuat activitatea în cadrul altor sporturi sau jocuri, aceşti jucători au dat dovadă de determinare şi perseverenţă, deseori schimbările de carieră nefiind deloc uşoare. Mai mult decât atât, este o dovadă clară a faptului că practicarea unui sport de performanţă dezvoltă anumite abilităţi ce pot fi aplicate cu succes într-o mare varietate de domenii.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: