Pentru locul 5. ”Mi-ar plăcea să vină mulți spectatori”. SCM Timișoara, de la ora 18 cu BCMU FC Argeș

Pierzătoare în ultimele 3 partide, acasă cu orădenii și la București respectiv Cluj, Baschet SCM Timișoara joacă diseară de la ora 18 ultimul meci pe teren propriu în Top 6. Jocul are loc în penultima etapă din faza a doua a campionatului, fiind cu caracter decisiv pentru asigurarea locul al cincilea în clasament înaintea playoff-ului. Adversar va fi BCM U FC Argeș Pitești. Runda a IX-a din ”Grupa Roșie” a demarat vineri seară la Oradea cu victoria gazdelor, 75:63 (39:37) pentru CSM CSU cu U-BT Cluj, Richard înscriind 20 de puncte pentru bihorenii apropiați astfel la un punct de cei de sub Feleac.

Etapa continuă în această seară cu celelalte două meciuri, primul, în sala ”Constantin Jude”, între ultimele clasate în Top6, la egalitate de puncte. ”Este unul dintre cele mai importante meciuri. Este esențial să-l câștigăm pentru a prinde locul al cincilea. Am început foarte bine faza Top 6, după care am pierdut forma bună, dar sper să arătăm tărie de caracter și să depășim Piteștiul, pentru a ne asigura un loc mai bun în perspectiva playoff-ului. Mi-ar plăcea să vină mulți spectatori, precum la meciurile cu Clujul și Oradea. Cu ajutorul lor, sunt sigur că putem câștiga”, a spus Nikola Pesakovic pentru www.bc-tm.ro.

Alb-violeții piteșteni îndrumați de Florin Nini au jucat și miercuri, pierzând acasă cu 74:78 restanța cu BC CSU Sibiu. Craiovenii, care dețin două puncte avans pe locul 4 în fața oponentelor de pe Bega, urmând a primi și vizita lui SCM Timișoara în runda finală de la încheierea săptămânii, găzduiesc celălalt meci al serii, de la ora 19, cu liderul de pe Cibin. Etapa viitoare, argeșenii vor primi vizita campionilor orădeni, deținători a 5 puncte avans pe locul 3 în fața oltenilor.

Intrarea în tribună va fi liberă la meciul televizat SCM Timișoara – BCM U FC Argeș Pitești, arbitrat de Alexandru Olaru, Laurentiu Grigoraș și Dragoș Nicolae. 

Aruncarea simbolică de start a partidei va fi efectuată de rugbystul Valentin Popârlan, campion en titre al României. Popârlan a făcut parte sâmbătă din primul XV al Timișoarei Saracens în manșa I din semifinalele Continental Shield cu Yenisey-STM Krasnoyarsk, bănățenii revenind după 0-18 la pauză și impunându-se cu 20-18: ”Sunt bucuros pentru emulația creată în jurul sportului timișorean. Întreg SCM-ul a trecut printr-o perioadă dificilă, din pricina dificultăților financiare, dar le-am depășit și am ajuns să luptăm din nou pentru obiective de performanță. Handbaliștii au câștigat Cupa României, baschetbaliștii se bat pentru o poziție bună în play-off, noi jucăm în euro-cupe. Am reușit să strângem rândurile și să arătăm că Timișoara este unul dintre orașele care iubesc sportul și promovează caracterele curate.” 

Clasamentul în Top6, pe coloana dreaptă. Tot în această seară de la ora 18, duelul primelor două clasate în ”Grupa Galbenă”, a doua serie valorică, Steaua – CS Dinamo București, în runda finală, a X-a, abordată de oaspeți cu un punct avans. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: