Pesakovic, pe poziția 2, încă un jucător de la Cacak în violet. Faza a doua a Ligii, pe culori

SCM Timișoara și-a mai completat lotul în perspectiva reunirii de luni sub bagheta lui Miodrag Perisic, sârbul Nikola Pesakovic sosind pe poziția 2 de la Borac Cacak, echipă de la care a fost cooptat și Marko Stojadinovic, o extremă. Așadar, după 2 nord-americani, Sherwood Brown alăturându-se pe postul 3 printr-un transfer din baschetul saudit lui Brandon Randolph, și 2 sportivi din țara vecină pentru alb-violeții care vor debuta în turul primei faze a Grupei valorice A în deplasare la Oradea.

Născut la 16 aprilie 1991, Pesakovic măsoară 1,93 metri, cântărește 84 de kilograme și evoluează pe postul 2. Sârbul a avut conform bc-tm.ro medii de 11,43 puncte, 3,40 pase decisive și 2,21 recuperări/meci, în sezonul 2017/2018, la Cacak, semifinalistă a campionatului din Serbia. Pesakovic a bifat 42 de partide în prima ligă a Serbiei, în jumătate dintre ele făcând parte din cinci-ul de start.

Noul baschetbalist al timișorenilor a evoluat în mai multe tări din zona Europei de sud-est. După startul în orașul natal, Cacak, a trecut pentru o scurtă perioadă la Partizan Belgrad, a jucat câte un sezon la Vojvodina Novi Sad (2012/2013) și Nea Kifisia (Grecia, 2014/2015) și două sezoane la Igokea Aleksandrovac (Bosnia, 2015-2017).

Formația timișoreană s-a despărțit în schimb printre alții în perioada de vară și de căpitanul Mladen Jeremic.

Cât despre viitoarea ediție de campionat, Liga Națională de baschet masculin se va disputa după un nou sistem în sezonul 2018/2019, controversat și cu semne de întrebare, programul său fiind stabilit săptămâna aceasta. Liga va cuprinde 22 de echipe, împărțite pe trei grupe, pe criterii valorice.

Formația timișoreană face parte din Grupa A, ce cuprinde primele șapte clasate din sezonul trecut și Dinamo București, care ia locul formației din Galați, ajunsă în Grupa C, din pricina datoriilor.

Grupa valorică A: CSM CSU Oradea, CSM Steaua București, U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, SCM Timișoara, BCM U FC Argeș Pitești, SCM U Craiova, Știința Dinamo București.

Grupa valorică B: Cuza Sport Brăila, ABC Athletic Constanța, CSO Voluntari, CSM Mediaș.

Grupa valorică C:  Rapid București, ACS Târgu Jiu, Cikszereda Miercurea Ciuc, CSM Focșani, CSM Târgu Mureș, Universitatea Cluj-Napoca, CSM Sighetu Marmației, Phoenix Galați, CS Agronomia București, CN Aurel Vlaicu.

Liga Națională, grupa A, turul primei faze

Etapa I: CSM Oradea – SCM Timișoara

Etapa II: SCM Timișoara – U BT Cluj

Etapa III: BCM  U Pitești – SCM Timișoara

Etapa IV: CSU Sibiu – SCM Timișoara

Etapa V: SCM Timișoara – Steaua

Etapa VI: Dinamo Știința – SCM Timișoara

Etapa VII: SCM Timișoara – SCM U Craiova.

Dupa disputarea primei faze (fiecare cu fiecare, tur-retur), competiția va continua astfel:

Grupa Roșie – locurile 1-6 din Grupa A

Grupa Galbenă – locurile 7-8 din Grupa A + locurile 1-3 din Grupa B + locul 1 din Grupa C

Grupa Albastră – locul 4 din Grupa B + locurile 2-6 din Grupa C

Grupa Verde – locurile 7-10 din Grupa C

Și în aceasta fază se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur. Echipele din Grupa Roșie și primele două echipe din Grupa Galbenă vor forma o nouă grupă de 8 echipe, unde se va juca în sistem play-off și unde se va decide campioana.

Celelalte grupări vor evolua in alte grupe meciuri pentru stabilirea clasamentului final. În cadrul play-off LNBM, sezonul 2018-2019, se vor juca 3 tururi (sistem 3/5; etapa dubla cu o zi pauza). În grupa locurilor 5-8 vor juca tururi de 2/3 jocuri.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Baschet: