Pesovic şi Marjanovic, două treimi din punctele lui BCM Danzio Timişoara în cel de-al treilea succes stagional în deplasare: 75:52 la Târgu Mureş

Biljana Pesovic, coşgeteră a jocului, cu 26 de puncte, şi compatrioata sa, pivotul Marjanovic, cu un double-double, 23 de puncte şi 12 recuperări, au marcat două treimi din reuşitele “violetelor” Timişoarei în succesul la scor înregistrat la amiază în runda a 7-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, coincizând cu al treilea triumf stagional, şi tot în deplasare: CS Nova Vita Târgu Mureş – BCM Danzio 52:75 (35:41).

Însă doar a doua jumătate a deplasării în Ardeal a adus desprinderea timişorencelor în acest joc cu sferturi câştigate tot mai clar în dauna unicei grupări din elită care încă n-a triumfat în campionat, regresul târg-mureşencelor fiind cât se poate de evident în ultimul an şi jumătate, când au decelerat de la a pierde finala mică a ediţiei 2011-2012, în luna mai a anului trecut, cu arădencele, după ce terminau tot pe 4 şi sezonul regulat, la a sfârşi pe 11 la capătul campaniei trecute şi a începe cât se poate de modest actuala stagiune.

În acest context, succesul elevelor lui Dan Ionescu este unul firesc şi absolut necesar, ţinând cont de aspiraţiile lui BCM Danzio de a pătrunde în faza play-off a Ligii.

În cinciul de start Zivadinovic, Kilin, Pesovic, Stoiedin, Marjanovic, Timişoara s-a desprins rapid în jocul marcând mijlocul turului în LNBF, la 6:0 şi chiar 15:3, însă gazdele au recuperate până la 18:22, chiar preluând o singură dată conducerea, 27:26 în minutul 13. Moment în care Biljana Pesovic a intervenit cu două aruncări reuşite de la semidistanţă, şi chiar dacă Nova Vita a mai izbutit două egalări pe mijlocul sfertului secund, BCM Danzio s-a redesprins ferm şi decisiv mai ales la reluare.

Timişorencele s-au impus cu 24:18, 17:17, 16:9, 18:8, câştigând din nou în deplasare, dar mai clar decât la Bucureşti, cu Rapid, respectiv la Oradea. Oaspetele, care au avut de furcă în special cu Vlaicu, Evans şi Davis, au sfârşit însă jocul cu două baschetbaliste acumulând 5 greşeli personale, şi anume play-maker-ul Zivadinovic şi Kilin, soartă pe care a împărtăşit-o şi Mihai, de la gazde, într-un duel în care combatantele au păcătuit prin a nu ochi nici o aruncare de la distanţă.

Echilibru şi în privinţa recuperărilor, 45-44 pentru BCM Danzio, care s-a desprins pe mâna celor două sârboaice, dintre care Pesovic a jucat aproape întreaga partidă iar Marjanovic peste 30 de minute, a treia la acest capitol fiind Adina Stoiedin, cu 26 de minute, o consistentă apariţie avind şi Bianca Barbu, cu circa 23 de minute jucate.

Au mai marcat pentru violete şi Zivadinovic, 12 puncte, Kilin şi Stoiedin, câte 4 puncte, Barbu 3, Ardelean două puncte şi Kecojevic, un punct. Au mai jucat Zidaru, peste 15 minute, respectiv Sasebeş, peste un minut.

Şi de la gazde s-a izbutit un double-double, prin Evans, 18 puncte şi 13 recuperări.

Pentru timişorence urmează vizita Craiovei, o altă grupare din zona minată a ierarhiei.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: