Popa Calotă și Drăgușin, selectați în echipa Sudului pentru AllStar Game-ul de la Sibiu

Octavian Popa Calotă și Ionuț Drăgușin, de la BC SCM Timișoara, vor face parte din echipa Sudului la AllStar Game-ul de la Sibiu din 8 februarie. În acest an federația a optat pentru echipe formate din șase români și șase străini, la fel ca anul trecut. Toți cei patru antrenori sunt autohtoni: Claudiu Fometescu, Hristu Șapera, Cristian Achim și Mihai Silvășan. Liderul campionatului, U BT Cluj, are cei mai mulți jucători selecționați la acest eveniment.

Federația Română de Baschet a prezentat componența celor două formații care se vor întâlni la AllStar Game-ul de la Sibiu. Aceste echipe au fost stabilite după votul publicului, care a contat 30%, al presei (tot 30%) și votul CCA (40%). Au fost validate 3744 de voturi din partea publicului și 14 de la mass-media. Clujenii au fost cei mai votați de public, cu Moldoveanu având 1193 de voturi, urmat de Barro cu 1167 și Adamovic cu 1113. Hargrove a primit cele mai multe voturi la selecționata Sudului, 907. De remarcat că lipsesc primii doi jucători cu cele mai multe puncte înscrise în această ediție a Ligii Naționale: Milos Bojovic de la Phoenix Galați (356 de puncte în 18 partide) și Mladen Jeremic, căpitanul lui BC SCM Timișoara (347 de puncte în 18 meciuri).

Popa Calotă (stânga) și Drăgușin (dreapta), reprezentanții BC SCM Timișoara la AllStar Game 2017

Popa Calotă (stânga) și Drăgușin (dreapta), reprezentanții BC SCM Timișoara la AllStar Game 2017

Antrenorii echipei Sudului sunt Claudiu Fometescu (Steaua CSM Eximbank București) și Hristu Șapera (BCMU Pitești). Steaua dă cei mai multi componenți pentru această formație, 4: Cameron Long, Mihai Paul, Marius Runkauskas și Cătălin Baciu. Trei echipe au câte doi jucători convocați: BC SCM Timișoara pe Octavian Popa Calotă și Ionuț Drăgușin, SCMU Craiova pe Darius Hargrove și Jamal Abrams, iar Dinamo București pe Marko Sutalo și Iulian Orbeanu. Adrian Guțoaia (de la Phoenix Galați) și Vincent II Hunter (de la BCMU Pitești) completează lotul celor din sud.

Echipa Nordului va fi condusă de Cristian Achim (CSM CSU Oradea) și Mihai Silvășan (U Banca Transilvania Cluj Napoca). Cinci jucători de la Cluj vor face parte din echipa Nordului: Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Roland Torok, Vlad Moldoveanu și Ousmanne Barro. Campioana CSM CSU Oradea dă trei jucători: Andrei Mandache, Martin Zeno și Titus Nicoară. BC Mureș Târgu Mureș și BC CSU Sibiu au câte doi reprezentanți: Goran Martinic și Laszlo Lazar, respectiv Kevin Hardy și Bogdan Popescu.

În 5-ul de start vor intra Long, Hargrove, Abrams, Orbeanu și Hunter, la Sud, respectiv Adamovic, Mandache, Hardy, Moldoveanu și Barro, la Nord. AllStar Game-ul masculin va fi găzduit de Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu pe 18 februarie de la ora 17 după ce tot acolo se va disputa, în premieră, turneul final de 8 echipe al Cupei României în perioada 14-17 februarie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: