Popescu și Jovanovic, decisivi în victoria lui BC Timișoara cu Gaz Metan Mediaș

BC Timișoara a învins cu 87-81 pe CS Gaz Metan Mediaș în partida din etapa a 18-a a Ligii Naționale și și-a luat revanșa pentru înfrângerea din tur. Alb-violeții s-au putut baza din nou pe Jovanovic, în timp ce Persic a fost în continuare indisponibil. Cele două formații și-au împărțit sferturile: gazdele le-au câștigat pe primul și ultimul cu 30-19, respectiv 24-17, iar celelalte parțiale s-au încheiat cu 15-19 și 18-26.

IMG_3605Petricevic și-a trimis căpitanul revenit după accidentare în primul cinci, iar alături de Jovanovic au început partida Pilcevic, Pesic, Lewis și Popescu. De partea cealaltă, timișoreanul Florin Popa a intrat ca titular, împreună cu Nikolic, Durkovic, Pustahvar și Navickas. Oaspeții au început partida cu un „run” de 7 puncte, iar Popescu a adus primele puncte ale gazdelor după un minut și jumătate. După opt puncte marcate consecutiv, „leii” au preluat conducerea, iar la 15-11 oaspeții au cerut timp de odihnă. Timișorenii s-au distanțat și conduceau la prima pauză cu 30-19. Sfertul secund a început cu o revenire a medieșenilor care au redus ecartul la cinci lungimi, 36-31, alb-violeții s-au dus din nou la zece puncte în față, iar Gaz Metan a încercat o apărare avansată. Lewis a ratat din afara semicercului de 6,75, iar Navickas a marcat spectaculos și a stabilit scorul la jumătatea partidei, 45-38.

Medieșenii au început bine sfertul trei, au egalat la 50 și au preluat conducerea, 51-53. Cele două formații s-au succedat la conducere și oaspeții conduceau la ultima pauză, scor 63-64. Timișorenii au egalat la 66, după care s-au distanțat la 77-70, dar formația lui Ovidiu Teleabă a revenit din nou în meci și la intrarea în ultimele două minute scorul era 77 egal. A fost rândul „leilor” să marcheze 7 puncte consecutiv, pe fondul pătrunderilor căpitanului Zlatko Jovanovic, și s-au distanțat la 84-77 cu mai puțin de un minut până la final. Alb-negrii au forțat aruncările de la distanță care nu le-au mai intrat și scorul final a fost 87-81. La ultima fază, Radenko Pilcevic s-a accidentat și a acuzat probleme la genunchi.

Bogdan Popescu a fost coșgheterul partidei cu 29 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări și a avut 30 în dreptul eficienței. Zlatko Jovanovic a încheiat partida cu 24 de puncte și 6 assist-uri. Toți cei șapte jucători folosiți de BC Timișoara au înscris: Milos Pesic (14 puncte, 8 recuperări), Vladimir Tica (10 puncte), Jahenns Manigat (7 puncte, 5 recuperări), Kelvin Lewis (2 puncte) și Radenko Pilcevic (un punct și 8 pase decisive). De la Gaz Metan, Aliaksandr Pustahvar a înscris 28 de puncte.

Timișorenii au marcat 26 din cele 39 de aruncări de două puncte (67%) și un sfert din șuturile de la distanță,  iar de la libere au transformat 17 din 21 (81%). Medieșenii au înscris 22 din 38 de aruncări de două puncte (58%), 9 din 22 de la distanță (41%) și 10 din 16 de la linia de fault (62%). Oaspeții au fost mai buni la recuperare, 34 (13 ofensive, 21 defensive), față de 27 ale gazdelor (9/18). Alb-violeții au avut doar 10 mingi pierdute, față de 15 ale alb-negriilor.

Cu această victorie BC Timișoara le egalează pe BCMU Pitești și CSMU Oradea, ocupantele locurilor 3 și 4. Alb-violeții se vor deplasa în etapa următoare la Craiova, în timp ce Gaz Metan va sta.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 9

 


Ultimele articole din categoria Baschet: