O lună până la Cupă, în Bucureşti, cu Steaua CSM EximBank! Radulovic, 26 de puncte şi 15 recuperări în primul amical al verii: BC Timişoara, 90:52 în Serbia

La puţin peste două săptămâni de la reluarea pregătirilor, BC Timişoara a disputat aseară întîiul joc amical al verii, în Serbia, la echipa de liga a treia Sveti Dorde Zitiste, de care a dispus cu 90:52 (18:13, 26:10, 27:12, 19:17), pivotul muntenegrean de 29 de ani Aleksandar S. Radulovic reuşind un double-double (26 puncte, 15 recuperări). Iar alb-violeţii vor reveni vineri în Serbia, pentru un meci cu ocupanta locului 9 în elită, KK Vrsac, fostă Hemofarm, alb-violetă înlocuind-o în programul timişorenilor pe secund-divizionara Proleter Naftagas Zrenjanin.

Aleksandar Radulovic, cu ocazia prezentării oficiale a BC Timişoara la Bastion, la Jazzissimo Lounge, pe 4 august

 

Exact o lună mai are BC Timişoara până la debutul oficial în noul sezon, programat odată cu deplasarea manşei întîi a optimilor Cupei României, la Bucureşti, în 21 septembrie, cu returul pe 25, şi iată că „violeţii” au demarat seria întîlnirilor de verificare. BCT va întâlni atunci Steaua CSM EximBank, care i-a cooptat printre alţii pe Ionel Dodoc şi Garry Gallimore, foşti alb-violeţi.

În cinciul de start Jovanovic, Panic, Lee Ingram, Volkus, Radulovic, BC Timişoara s-a desprins după mijlocul primului sfert şi a utilizat toţi jucătorii care au făcut deplasarea, mai puţin George Toth, menajat din pricina unei contuzii la mână, câştigând toate cele 4 sferturi şi înregistrând un avantaj maxim de 41 de puncte, 80:39 în minutul 34.

Principali realizatori au fost Radulovic, cu 26 de puncte şi 15 recuperări, Volkus – 20 puncte, 4 recuperări, şi Panic – 10 puncte. Aleksandar S. Radulovic (2.07 metri), sosit de la Teodo Tivat, semifinalistă a primei ligi din Muntenegru, care poate juca şi pe postul 4, a fost coşgheter al campionatului muntenegrean în sezonul 2009-2010 iar în campionatul trecut a jucat în 26 de meciuri, cu o medie de 29,7 minute, reuşind în medie 13,8 puncte, 8,6 recuperări şi 1,3 pase decisive, cu recordul de puncte marcate fixat la 26, într-un meci cu Lovcen. Pivotul, care a mai trecut şi pe la Danilovgrad, KK Ulcinj dar şi HKK Zrinjski (Bosnia), a evoluat în sezonul precedent şi în Liga Balcanică, în cele 13 meciuri (31,4 minute) izbutind 15,2 puncte, 7,3 recuperări şi 1,2 pase decisive (record de puncte marcate: 23, într-un meci cu Kavala).

“A fost util acest prim test, pentru că reuşim să vedem unde suntem în momentul ăsta, şi suntem foarte departe de locul unde ne dorim să fim. Dacă ar începe campionatul în momentul acesta, am avea problem foarte mari, dar bine că mai avem o lună la dispoziție şi foarte multe meciuri. De altfel, aşa ne-am şi programat să lucrăm, pe termen lung, pentru a suda cât mai bine echipa”, a spus Tudor Costescu, antrenorul BC Timişoara, pentru portalul oficial al clubului.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 8

 


Ultimele articole din categoria Baschet: